Scandalous♦ Virallinen nimiScandalous
♦ Syntynyt01.01.2015
♦ Ikä9-vuotias (ikääntyy satunnaisesti)
♦ RotuShetlanninponi
♦ SukupuoliTamma
♦ Säkäkorkeus, väri84cm, rautias
♦ PainotusValjakko
♦ KoulutustasoNoviisi
♦ VH-tunnusVH17-017-0114
♦ OmistajaSorel (VRL-00884)
♦ Ex-omistajaMette (GBR)
♦ KotitalliHuvitus (HUVI3969)
♦ Saavutukset

Scandalous, lyhyesti Kiki, osaa olla halutessaan nimensä veroisesti täysi skandaali. Sille tietylle päälle sattuessaan tammaa ei pidättele enää mikään. Se menee höyryveturin vauhdilla ja tarmolla juuri sinne, minne haluaa, joten pois alta risut ja männynkävyt, täältä tulee Kiki!

Kiki on reipas poni, joka tekee mielellään tuttavuutta ihmisten kanssa. Joskus tamma voi olla vähän turhankin innokas ja on lähestulkoon kiipeämässä syliin, mutta useimmiten Kikin kanssa vietetyt hoitotuokiot ovat molemmille osapuolille varsin miellyttäviä ja rauhoittavia kokemuksia. Kiki on varsin pitkähermoinen, mitä tulee pieniin lapsiin ja heidän tamma antaakin paijata itseään vaikka loputtomiin. Aikuisilta Kiki sen sijaan odottaa jämäkkää asennetta ja määrätietoisia otteita, koska muuten koko homma menee tamman puolelta ihan riekkumiseksi. Pikkuinen ikiliikkujamme ei aikuisten ihmisten seurassa malttaisi millään, vaan tahtoisi päästä jo töihin.

Työntekoa varten Kikin valjastaminen onnistuu hyvin. Tamma ei suurempia rutise vaan seisoo paikallaan silloin kun tarve vaatii. Taluttaessa tamma on joskus turhan innokas ja todella voimakas pieneen kokoonsa nähden! Joskus Kikiä joutuu ihan toden teolla komentamaan, jotta tamma ei pyöri taluttajan ympärillä aivan hyrrän lailla.

Kiki on pienen kokonsa vuoksi sopiva ainoastaan halimiseen ja valjakkoajoon. Kärryjen edessä Kiki on joskus erittäin kovasuinen ja -päinen. Alkuverryttelyt onkin tehtävä huolella, koska muuten tamma puskee eteenpäin kuolaimista huolimatta ja menee aivan varmasti vaikka kentän aidasta läpi, jos niin tahtoo. Kikillä on myös selvät suunnitelmat yleensä siitä, että minne mennään ja millä tahdilla. Hyvillä alkuverryttelyillä ja monilla pysähdyksillä tamman saa kuitenkin kuulolle ja sen jälkeen uskaltaa jopa hieman ottaa ravia. Ravi on usein alkuun vähän turhankin vauhdikasta, mutta työskentelemällä aktiivisesti Kikin saa kyllä kuulolle.

Kuljetuskoppiin Kiki ei millään tahtoisi mennä yksin. Tamma kammoaa yksin matkustamista, mutta onneksi pikkuisia poneja menee helposti yhden hevosen koppiinkin kaksi, joten matkaseuran ottaminen onnistuu helposti. Uusissa paikoissa Kiki on oma hurmaava itsensä, se menee eikä meinaa ja on koko ajan menossa vielä vähän reippaammin. Sielläkin rauhalliset ja varmat otteet ovat keinot, joilla tamman saa pysymään nahoissaan. Kilpailusuoritukset onnistuvat Kikillä vähän vaihdellen. Välillä tamma saa päälle oikein työmoodin ja kaikki menee kuin on ajateltukin. Välillä tammalla sen sijaan pöllöenergiaa riittää ja meno on lähinnä hervotonta. (luonteesta kiitos Mette)

i. Hightime Suede evm
she, rt, 85cm
ii. Hightime Sensation evm
she, rt, 85cm
iii. -
iie. -
ie. Seductive evm
she, rn, 82cm
iei. -
iee. -
e. All Cute And Candy Floss evm
she, rtkm, 81cm
ei. Cottoncandy evm
she, vrt, 83cm
eii. -
eie. -
ee. Icy Sweetheart evm
she, mkm, 80cm
eei. -
eee. -


t. Huvin Scarlatt s. 10.01.2018 isä. Daybreak Sonata om. Maybeck Stud

VVJ:n valjakkoajokilpailut
1 sijoitusta / 0 voittoa

23.01.2018: Mörkövaara - noviisi - 5/30


♦ 25.04.2018: Ruusupelto - irtoSERT -- pt. Kati
★ -

10.02.2017: Kilpailukausi käyntiin N-Y-T: NYT! - kirjoittanut Mette
Olin hakenut uudet ponini, Kikin ja Tinon, jo hyvän aikaa sitten länsirannikolta ja ne olivat saaneet jopa Tomppa-varsankin, ennen kuin huomasin, että yksi asia puuttui! Rekisteröinti. En ollut muistanut laittaa ponien rekisterihakemuksia vetämään, joten ne eivät päässeet osallistumaan rekisteritunnuksia vaativiin kilpailuihin. Illan pimeinä tunteina näpyttelin kaikkien ponien hakemukset ja toivoin, etten vahingossa kirjoittanut mihinkään ruutuun mitään ihan puuta heinää. Toivoin, että hakemukset hyväksyttäisiin vuorokauden kuluessa, jotta pääsisin ilmoittamaan pikkuponit ihan toden teolla valjakkoajokisoihin. Ne olisivat ponien ensimmäiset kilpailut, mutta veikkaan että omistajaa jännittäisi enemmän kuin poneja. Kaikilla poneilla olisi tarkoitus kilpailla noviisia valjakkoa ja toivottavasti ponit pärjäisivät siinä hyvin. Treenatessa kaikki kolme ponia ovat osoittaneet olevansa varsin tehokkaita ja innokkaita työntekijöitä ja Tomppa on jopa päässyt isänsä Tinon kanssa kahdestaan parivaljakoksi. Kiki osaa välillä olla sen verran häijy niin ihmisiä kuin muitakin poneja kohtaan, että sen kohdalla ajatus parivaljakosta unohdettiin samantien.


10.04.2016: Ensimmäinen ulkoilu - kirjoittanut Mette
Pieni kasvattimme, Tomppa oli kasvanut jo hyvän tovin emänsä Kikin hellässä huomassa. Nyt oli kuitenkin aika suurentaa nuoren orivarsan reviiriä ja niinpä se pääsi emänsä perässä ensimmäistä kertaa ulos, tepastelemaan vaaleanvihreälle ruohoniitylle. Kiki käveli narussa lennokkain askelin ja tuuhea otsatukka tuulessa hulmuten. Tomppa yritti kipittää honteloilla jaloillaan emänsä perässä parhaansa mukaan, ja aina kun joku ihminen yritti ihastella varsaa lähemmin, painautui se emänsä kylkeen kiinni. Kiki päästettiin tarhassa vapaaksi ja ponit jätettiin sinne kahdestaan. Kiki ravasi heti kunniakierroksen ja Tomppa jäi hölmistyneenä seisomaan keskelle aitausta. Muutaman minuutin ihmettelyn jälkeen ori luultavasti totesi, että mikäs tässä, ja lähti kipittämään iloisesti pitkin nurmikkoa, kuitenkin pysyen varmasti riittävän lähellä emäänsä. Puolen tunnin ulkoilun jälkeen Kiki talutettiin takaisin karsinaansa ja Tomppa hypähteli nyt jo paljon reippaammin sen perässä.


01.04.2016: Toyboy Sugar - kirjoittanut Mette
Uudet hankintani, Tino ja Kiki olivat kotiutuneet oikein mukavasti ja ennen kuin kumpikaan pääsi kilpailukäyttöön, päätin laittaa ponit muutamaksi päiväksi treffeille keskenään. Treffit sujuivat hyvin ja olivat onneksi tarpeeksi pitkät, jotta Kiki ei vaikuttanut siltä, että lähtee kenen tahansa orin matkaan. Treffien jälkeen Kikin mahanseutu alkoi suloisesti pyöristyä ja vielä jokusen hetken päästä tammaparka alkoi näyttää vähintäänkin tuskaiselta valtavan vatsansa kanssa. Onneksi Kiki ei joutunut kärvistelemään yliajalle, vaan aprillipäivänä, joka oli juurikin ponin laskettu aika, alkoi tapahtua. Kiki hoiti koko toimituksen varmoin ottein, vaikka olikin puuhassa ensi kertaa. Muutaman hetken päästä meillä oli karsinassa hieman väsyneen näköinen Kiki ja maailman suloisin voikko orivarsa! Nuoriherra nimettiin heti Toyboyksi, ja myöhemmin osoittautui, että nimi sopi leikkisälle ja vekkulille orille paremmin kuin hyvin.


10.03.2016: Tuontiponeja - kirjoittanut Mette
En ollut pitkään aikaan tehnyt retkeä ponin ostoon ilman, että tiesin määränpäätäni etukäteen. Jo pitkään kaikki kasvatti asiat ja ostamiset ja myymiset olivat hoituneet tuttujen poni-ihmisten kesken ja oli mukava nähdä tuttujakin aina iloisissa merkeissä. Tämä kuitenkin tiesi sitä, että sukulinjat alkoivat käydä pikkuhiljaa varsin ahtaiksi, joten minun oli lähdettävä rohkeasti merta edemmäs kalaan. Kuulin, että länsirannikolla oli kasvattaja, jolla olisi myynnissä kaksi viehättävän erisukuista minikokoista ponia. Ponit olivat jo vähän varttuneempia ja peruskoulutettuja, mutta kilpauraansa ne eivät olleet vielä päässeet aloittamaan. Tällainen kuulosti minusta varsin hyvältä, joten suuntasin kohti länsirannikkoa ja enne kuin huomasinkaan, palasin mukanani laihtunut lompakko ja kaksi minishetlanninponia. Voikonkimo ori Tindermatch oli nimensä mukaisesti melkoinen matcho pienestä koostaan huolimatta ja rautias tamma Scandalous oli myös nimensä veroinen - halutessaan poni osasi olla täysi skandaali.


   


© Huvitus 2017 | Otsikkokuvat © Sorel & Vibaja | Taustakuva © Pixabay | virtuaalitalli | a sim-game stable | virtuaalihevonen | a sim-game horse