Tindermatch♦ Virallinen nimiTindermatch
♦ Syntynyt01.01.2015
♦ Ikä9-vuotias (ikääntyy satunnaisesti)
♦ RotuShetlanninponi
♦ SukupuoliOri
♦ Säkäkorkeus, väri85cm, tummanrautiaankirjava
♦ PainotusValjakko
♦ KoulutustasoNoviisi
♦ VH-tunnusVH17-017-0113
♦ OmistajaSorel (VRL-00884)
♦ Ex-omistajaMette (GBR)
♦ KotitalliHuvitus (HUVI3969)
♦ Saavutukset

Tino on varsinainen matchomies pienessä koossa. Ori kuvittelee olevansa joka tamman unelmaorhi, eikä pelkää tehdä itseään näkyväksi ja kuuluvaksi.

Tinon kanssa kaikki on oikein miellyttävää siihen asti, että tammat saapuvat näköpiiriin. Ori suorastaan hullaantuu tammojen läheisyydestä. Vähimmillään se tyytyy hirnumaan niin, että koko tienoo raikaa. Vähän villeimpinä päivinä ori viettää suurimman osan ajastaan kahdella jalalla, jos joku oikein pyöreäpeppuinen tamma pyrkii näköpiiriin. Taluttaessa tämä on erityisen ärsyttävää, mutta kovalla komennolla meidän matchomme pysyy hallinnassa.

Hoidettaessa omassa karsinassaan Tino on varsin herttainen. Se tykkää kaikista ihmisistä ja nauttii rapsutuksista. Orin harjaaminen ja erityisesti harjan ja hännän selvittely on usein vain hyvin aikaa vievää ja kiittämätöntä puuhaa. Ori on nimittäin mestari sotkemaan itsensä aina uudelleen ja uudelleen. Varustaminen sujuu Tinon kanssa hyvin, ori seisoo söötisti paikallaan, jos vain saa olla rauhassa eivätkä tammat ilmesty näkyville.

Valjakkoponina Tino on varsin hurmaava näky! Ori on supersuloinen viilettäessään harja hulmuten pikkuruisten kärryjen edessä. Töissä ollessaan ori tietää, että nyt ollaan töissä, eikä mikään mahti maailmassa saa sen mieltä järkkymään. Tino kulkeekin lähes ajatuksen voimalla ja noudattaa lähes pelkkiä äänikomentoja. Ori tekee nöyrästi sen mitä pyydetään ja antaa aina parhaansa. Kovin korkealle koulutetuksi ei Tinon kääpiökokoisella olemuksella pääse, mutta noviisi valjakkoajo, ja sen jokainen osakoe sujuvat moitteettomasti. Tino on tarkka ja kouluosuuden tehtävät sujuvat siltä helposti. Tarkkuusosiossa Tino suorittaa hyvin, joskus vain vähän turhan rauhalliseen tahtiin. Kannustamalla oriin saa kuitenkin sopivaa vauhtia ja sen jälkeen homma sujuukin paljon paremmin. Maratonosuudella Tino on väsymätön ja tekee aina loppuun saakka urhoollisesti. Ori on myös lempeäluontoinen muita poneja kohtaan, joten se soveltuisi hyvin parivaljakkoon jonkun toisen lempeän orin tai ruunan kanssa.

Vieraissa paikoissa Tino on oma hurmaava itsensä. Tammoille täytyy esiintyä, kuin ne olisivat maailman viimeiset jäljellä olevat tammat ja Tino maailman viimeinen ori. Kun herrallemme saa kuitenkin varusteet päälle ja kärryt perään, unohtaa Tino riekkumiset ja keskittyy tekemiseensä. (luonteesta kiitos Mette)

i. Blind Date evm
she, rtkrj, 85cm
ii. Dirty Cruise evm
she, rt, 84cm
iii. -
iie. -
ie. Love at the First Sight evm
she, rtkrj, 83cm
iei. -
iee. -
e. Superlike evm
she, vrt, 84cm
ei. Hot or Not evm
she, rt, 84cm
eii. -
eie. -
ee. Supercuddle evm
she, vrt, 83cm
eei. -
eee. -


o. Huvin Tindercoach s. 30.12.2017 emä. Aquamarine om. Vaniljavaara

VVJ:n valjakkoajokilpailut
6 sijoitusta / 0 voittoa

21.01.2018: Mörkövaara - noviisi - 4/30
27.01.2018: Mörkövaara - noviisi - 4/30
28.01.2018: Mörkövaara - noviisi - 4/30
29.01.2018: Mörkövaara - noviisi - 5/30
30.01.2018: Mörkövaara - noviisi - 4/30
18.03.2018: Raatteen Sh - noviisi - 4/30


♦ -
★ -

10.02.2017: Kilpailukausi käyntiin N-Y-T: NYT! - kirjoittanut Mette
Olin hakenut uudet ponini, Kikin ja Tinon, jo hyvän aikaa sitten länsirannikolta ja ne olivat saaneet jopa Tomppa-varsankin, ennen kuin huomasin, että yksi asia puuttui! Rekisteröinti. En ollut muistanut laittaa ponien rekisterihakemuksia vetämään, joten ne eivät päässeet osallistumaan rekisteritunnuksia vaativiin kilpailuihin. Illan pimeinä tunteina näpyttelin kaikkien ponien hakemukset ja toivoin, etten vahingossa kirjoittanut mihinkään ruutuun mitään ihan puuta heinää. Toivoin, että hakemukset hyväksyttäisiin vuorokauden kuluessa, jotta pääsisin ilmoittamaan pikkuponit ihan toden teolla valjakkoajokisoihin. Ne olisivat ponien ensimmäiset kilpailut, mutta veikkaan että omistajaa jännittäisi enemmän kuin poneja. Kaikilla poneilla olisi tarkoitus kilpailla noviisia valjakkoa ja toivottavasti ponit pärjäisivät siinä hyvin. Treenatessa kaikki kolme ponia ovat osoittaneet olevansa varsin tehokkaita ja innokkaita työntekijöitä ja Tomppa on jopa päässyt isänsä Tinon kanssa kahdestaan parivaljakoksi. Kiki osaa välillä olla sen verran häijy niin ihmisiä kuin muitakin poneja kohtaan, että sen kohdalla ajatus parivaljakosta unohdettiin samantien.


01.02.2017: Näyttelyharjoituksia - kirjoittanut Mette
Päätimme, että haluaisimme viedä edes jonkun ponin edes joskus näyttelykehään pyörähtämään. Mutta ennen näyttelyitä meidän tarvitsisi opettaa ponit kulkemaan niin, kuin näyttelykehässä vaaditaan. Helpommin sanottu kuin tehty, mutta yrittänyttä ei laiteta! Houkuttelin molemmat tyttäreni harjaamaan poniorimme, Winidorin ja Tinon juhlakuntoon. Sen jälkeen poneille vain suitset päähän ja mars matkaan. Pikkuruinen Tino oli alkuun vähän turhankin sporttimallinen näyttelykehään, mutta muutaman kierroksen jälkeen Tinon ja tyttäreni meno näytti varsin hyvältä ja olisin voinut jopa kuvitella näkeväni heidät näyttelykehässä. Toinen tyttäreni sen sijaan ei saanut Winidoria tottelemaan ollenkaan. Ori keskittyi syömiseen ja kakkaamiseen niin innokkaasti, että jouduin itse vetämään sen lähes väkivalloin liikkeelle. Ori oli myös harvinaisen laiskalla tuulella, eikä liikkunut, ei sitten millään. Siinä vaiheessa kun olin valmis huitomaan oria raipalla, se päätti osoittaa mieltään ja nosti peräänsä niin lennokkaasti että huhhuh. Juuri kun pidin Winidorille kurinpalautusta, meni tallintyöntekijämme Hanin kanssa meistä ohi. Tino kiinnostui kauniista ponirouvasta siinä määrin, että hyvä kun ei sotkeutunut kavioihinsa ja keilannut tytärtäni kumoon. Totesin, että ehkä nämä harjoitukset riittävät tältä erää ja nappasin molempia poneja ohjaksista kiinni. Kiittämättömyyden perikuva Winidor kehtasi vielä yrittää haukata takapuolestani matkalla talliin! Illalla kun olin päässyt tallilta takaisin kotiin, käskin tyttäriäni muistuttaa minua tästä päivästä, kun seuraavan kerran keksin jotain yhtä älyvapaata kuin meidän puskaponiemme viemisen näyttelyihin.


01.04.2016: Toyboy Sugar - kirjoittanut Mette
Uudet hankintani, Tino ja Kiki olivat kotiutuneet oikein mukavasti ja ennen kuin kumpikaan pääsi kilpailukäyttöön, päätin laittaa ponit muutamaksi päiväksi treffeille keskenään. Treffit sujuivat hyvin ja olivat onneksi tarpeeksi pitkät, jotta Kiki ei vaikuttanut siltä, että lähtee kenen tahansa orin matkaan. Treffien jälkeen Kikin mahanseutu alkoi suloisesti pyöristyä ja vielä jokusen hetken päästä tammaparka alkoi näyttää vähintäänkin tuskaiselta valtavan vatsansa kanssa. Onneksi Kiki ei joutunut kärvistelemään yliajalle, vaan aprillipäivänä, joka oli juurikin ponin laskettu aika, alkoi tapahtua. Kiki hoiti koko toimituksen varmoin ottein, vaikka olikin puuhassa ensi kertaa. Muutaman hetken päästä meillä oli karsinassa hieman väsyneen näköinen Kiki ja maailman suloisin voikko orivarsa! Nuoriherra nimettiin heti Toyboyksi, ja myöhemmin osoittautui, että nimi sopi leikkisälle ja vekkulille orille paremmin kuin hyvin.


10.03.2016: Tuontiponeja - kirjoittanut Mette
En ollut pitkään aikaan tehnyt retkeä ponin ostoon ilman, että tiesin määränpäätäni etukäteen. Jo pitkään kaikki kasvatti asiat ja ostamiset ja myymiset olivat hoituneet tuttujen poni-ihmisten kesken ja oli mukava nähdä tuttujakin aina iloisissa merkeissä. Tämä kuitenkin tiesi sitä, että sukulinjat alkoivat käydä pikkuhiljaa varsin ahtaiksi, joten minun oli lähdettävä rohkeasti merta edemmäs kalaan. Kuulin, että länsirannikolla oli kasvattaja, jolla olisi myynnissä kaksi viehättävän erisukuista minikokoista ponia. Ponit olivat jo vähän varttuneempia ja peruskoulutettuja, mutta kilpauraansa ne eivät olleet vielä päässeet aloittamaan. Tällainen kuulosti minusta varsin hyvältä, joten suuntasin kohti länsirannikkoa ja enne kuin huomasinkaan, palasin mukanani laihtunut lompakko ja kaksi minishetlanninponia. Voikonkimo ori Tindermatch oli nimensä mukaisesti melkoinen matcho pienestä koostaan huolimatta ja rautias tamma Scandalous oli myös nimensä veroinen - halutessaan poni osasi olla täysi skandaali.


   


© Huvitus 2017 | Otsikkokuvat © Sorel & Vibaja | Taustakuva © Pixabay | virtuaalitalli | a sim-game stable | virtuaalihevonen | a sim-game horse