Velvet Requiren

13.07.2007 - 20.01.2018

♦ Virallinen nimiVelvet Requiren
♦ Syntynyt13.07.2007
♦ Ikä28-vuotias (ikääntyy satunnaisesti)
♦ RotuShetlanninponi
♦ SukupuoliOri
♦ Säkäkorkeus, väri102cm, musta
♦ PainotusValjakkopainotus
♦ KoulutustasoNoviisi
♦ VH-tunnusVH02-017-6025
♦ OmistajaSorel (VRL-00884)
♦ KasvattajaSorel / Huvitus
♦ KotitalliHuvitus (HUVI3969)
♦ SaavutuksetVIR MVA Ch, KTK-III, SHLA-I, VVJ-I


Hoitaessa reipas ja rokea nuorukainen tunnetaan nimeltä Veeti. Monet ovat saaneet oriista joko hyviä tai huonoja muistoja. Tällä ponilla on kohtalaisen ailahteleva luonne eri tilanteissa. Tammoille ori esittää aktiivisesti, jos tarpeeksi lähellä on tamma, ja silloin on taluttajalla tai ratsastajassa pikku herrassa pitämistä. Veeti on kyllä ihmis ystävällinen ja tulee joidenkin orien kanssa toimeen. Veetillä on selvästi vahva kuva siitä, että hän on vahvin ja johtaja kaikista. Se ei kestä minkäänlaista pomottelua ja isottelua, tässä hän ei halua jäädä kakkoseksi. Veetin kanssa laiduntaa tämän takia vain sellaisia hevosia, jotka jaksaa hyväksyä tämän tilanteen eikä alkaa pikku ponille isottelemaan. Pääasia että ruokaa ja juomaa riittää, ei sen väliä mikä miniori siellä nurkissa pyörii ja välillä hirnahtelee. Näin Veetin tarhakaverit varmasti hänestä ajattelee. Veeti on mukava hoitaa, vaikka joskus paikalla pysyminen meinaa tuottaa orille ongelmia. Karsinassa kannattaa hoitaa niin että Veeti on kiinni, näin ori ei keksi mitään tyhmää ja pysyy suhteellisen hyvin paikallaankin hoidon aikana. Varusteita ori ei välttele.

Monipuolinen taituriori Veeti on parhaimmillaan kärryjen edessä. Tiukat kurvit ja uudet tilanteet eivät ole ongelma. Veeti kuuntelee ohjastajaansa tarkasti ja ponin on kokoajan oltava tuntumalla. Veeti saattaa joskus innostua touhusta liikaa ja ohjastajan täytyy saada pidettyä tempo tasaisena tarkkuus kokeissa. Aina ei ole niin helppoa kulkea valjakolla suoraa linjaa. Parivaljakossa Veeti on enemmän hermostuneempi kuin yleensä, joten olemme jättäneet Veetillä parivaljakoissa kilpailemiset vähemmälle.

Ratsastaessa Veeti on pirteänä myös ratsastaessa. Veetillä on hyvin matkaatavoittavat ja sulavat askeleet ja liikeet. Veetillä on mukava ratsastaa myös ilman satulaa, tosin joskus orin innostuessa kentällä pienet iloiset pukki hypyt saattavat aiheuttaa ratsastajalle sen jälkeen pieniä kipuja joissain kohti raajojaan. Esteitä Veeti ylittää mielellään, niin ratsastajan kanssa kuin ilmankin. Etenkin toisen ponin kanssa irtohypytys on oriin mieleen. Veeti osaa kontrolloida ja arvioida esteet oikein eikä pahemmin pudottele esteitä saatika kieltäydy. Ori tekee työtä mielellään, näin myös kouluratsastuksessa. Veeti on hyvin taipusa ja asettuu helposti. Myös aloittelija pystyisi ponilla opettelemaan kouluratsastuksen ja esteratsastuksen ihmeitä, mikäli kaiken lisäksi osaa varautua pieniin pukkihyppyihin ja pystyyn nousemisiin. Maastossa Veeti on innoissaan etenkin suurilla pelto aukeilla jossa olisi hyvä päästä irroittelemaan, varsinkin jos toinen poni on mukana. Mikäs sen parempaa kun ottaa mittaa toisistaan näin laukkakilpailun merkeissä. Veeti on todella toimiva ja mukava ratsastettava, eikä paljon käskyjä vaadi.


i. Iev Randomness evm
she, m, 103cm
ii. Renaissance Arm evm
she, m, 100cm
iii. Rennstorm Vol evm
iie. Amandia XII evm
ie. Ivonne Lenai evm
she, trn, 105cm
iei. Intance Caller evm
iee. Remorse Lennie evm
e. Tribal Veronic evm
she, rt, 97cm
ei. Sleeping Vellow evm
she, m, 102cm
eii. Licky Fellow evm
eie. Lady Hannibal evm
ee. My Florencia evm
she, prt, 100cm
eei. Grond Under evm
eee. Moran Niera evm


i. Iev Randomness: On vaikuttava valjakkoponi Englannissa. Tämä komea musta ori on pärjännyt valjakkoajokilpailuissa kotimaassaan sekä ulkomaillakin. Iev Randomness on upea rotunsa edustaja, joka on käynyt monenlaisissa näytteyissä hyvin sijoituksin. Tämä komistus ei ole jättänyt montaa periyttäjää, vain 3 kpl. Iev Randomness on periyttänyt jälkeläisilleen vahvaa luonnetta sekä kestävyyttä.

ii. Renaissance Arm: Ei ole mikään huippuluokkien voittajaponi mutta silti kuitenkin suosittu jalostusori. Rakenteensa puolesta Renaissance Arm on upea näky, samoin tämän lennokkaat ja matkaa voittavat liikkeet. Ori on kisaillut valjakkoajossa, esteillä sekä koulussa hyvin suorituksin, näyttelyt ovat olleet tälle herralle se vahvin osasto.

iii. Glorester Wior: Ruotsissa elänyt ja maailmaa valloittanut valjakkoponi, jonka luonne on täysi kymppi. Harvoin näkee näin kuuliaista ja herrasmies shetlanninponia! Ei tarvitse tapella tai vääntää asioista. Glorester Wior on kilpaillut aktiivisesti vaativissa valjakkoluokissa hyvin menestyen. Muutamia isompia voittoja ja saavutuksiakin löytyy. Ori kantakirjattiin I-palkinnolle ennen eläkkeelle siirtymistä, mutta eläkepäivät jäivät lyhyeksi suolikierteen takia.

iie. Colda's Amelia: Pieni mutta pippurinen jukuripää. Toiminut ratsastuskoulussa opetusponina monille nuorille. Ei ole saavuttanut elämässään kilpailu sijoituksia mutta muuten on ollut monipuolinen käyttöponi.

ie. Ivonne Lenai: Tummanruunikko kotitamma asustelee ulkomailla pelkkänä harrastus ponina. Ivonne Lenai on kilpaillut pienissä kilpailuissa, esteitä, valjakkoa sekä maastoesteitä. Ivonne Lenai on todella hyvä luonteinen, säyseä ja rauhallinen tamma, joka kuitenkin on menehtynyt jo ikävään kaviokuumeeseen kotitallissaan. Menehdyttyään Ivonne Lenai oli vain 16 vuotias.

iei. Intance Caller: Tämä poni on kiertänyt maailmalla eri omistajien toimesta. Intance Caller on menestynyt valjakkoponi briteistä, joka on ollut suosittu jalostusori koko elämänsä ajan. Jo nuorena poni menestyi vaikuttavissa valjakkokilpailuissa vaativissa luokissa. Näyttelymenestys ja kantakirjan I-palkinto on nostanut ponin myyntiarvoa ajan kuluessa. Intance Caller on tämän takia matkannut pitkin maailmaa ja jälkeläisiä on syntynyt varmasti yli satoja.

iee. Remorse Lennie: Norjan pienessä ponisiittolassa elänyt Lennie on toiminut siitostamman virassa. Kilpailuissa ponilla ei olla käyty mutta jälkeläisiä on peräti kymmenen. Lennie on luonteeltaan säyseä, rauhallinen ja herttainen haliponi. Lennie on liikutettu pääosin kärryillä ajamalla.

----------------------

e. Tribal Veronice: On tomera pieni ja pippurinen kuumapäinen valjakkoponi, jonka selkään ei ole kukaan satulaa laittanut. Jo varsasta asti tämä poni on ollut oikutteleva, menevä ja vauhdikas. Kukaan ei yksinkertaisesti ole selkään halunnut edes yrittää. Kärryjen edessä Tribal Veronice on elementissään. Se rakastaa työtään ja saa näin parhaiten purettua ylimääräistä energiaa. Kaikista huolimatta, ponilla riittää kyllä keskittyminen ja motivaatio pikkutarkoissakin tehtävissä radoilla. Eteenpäin pyrkivä poni on näyttävä liikkeinen pienin jaloin ja erittäin näppärä tiukoissa käännöksissä. Tribal Veronice kilpailee aluekilpailuissa valjakkoajossa vaativassa luokassa.

ei. Sleeping Vellow: Omaa vahvan rakenteen ja lehmän hermot. Tämä poni ei ressistä tiedä mitään ja työskentely on mieluista. Sleeping Vellowilla on kilpailtu valjakkoajokilpailuissa noviisissa luokissa ja myöhemmällä iällä ori on saanut toimia valjakkoajon opetusponina. Orista oli tarkoitus tulla raviponi Ruotissa, mutta sen jytky ulkokuori ja laukkaherkkyys vaikutti niin paljon, että uravalinta pohdittiin uudestaan. Herrasmies menehtyi vasta 15-vuotiaana telottuaan itsensä uudella laitumella, ettei jalasta tullut mitään ja poni päästettiin kivuista. Jälkeläisiä Sleeping Vellow kerkesi jättämään parisenkymmentä.

eii. Licky Fellow: Ruotissa raviuran painattanut poniori on pippurinen ja tahtojen taistelija luonteeltaan. Raveissa taistellaan muita poneja vastaan, kotona hoitajia vastaan. Juossut ennätyksen 2.24,3 tasoitusajona, 7-vuotiaana. Suurempia saavutuksia ei ole, mutta rahaa on kerätty suuret summat.

iee. Lady Hannibal: Monipuolinen käyttöponi ja ratsastuskoulun opetusmestari, joka opettaa jo pienille ihmisenaluille, kuinka satulasta lennetään kauniisti ja kuinka ärsyttäviä ne ponit voikaan olla, ei niitä kannata vanhemmiltaan kinuta. Lady Hannibal kantaa niemään ylpeästi. Kaikesta huolimatta omistajansa silmäterä ja taidokas poni lajiin kuin lajiin. Ei kilpailusuorituksia mutta taidot riittävät lähes kaikkeen.

ee. My Florencia: Englantilaisen shetlanninponisiittolan asukas, luonteeltaan hempeä ja lämmin kaikkien kaveri. My Florencia on aikanaan myyty jalostustehtäviin ja sitä tamma on saanutkin tehdä yli kymmenen varsan myötä. My Florencian varsat ovat kasvaneet käyttöponeiksi, jotka ovat perineet emänsä näyttävän rakenteen, värityksen ja hyviä luonteenpiirteitä. My Florencia sai viettää mahtavan elämän, nauttien rennosta oleilusta ja kirmata varsojen kanssa. Tamma lopetettiin vanhuuden vaivojen takia 27-vuotiaana.

eei. Grond Under: On tuotu Suomeen 8-vuotiaana, erittäin kokeneena ja arvostettuna valjakkoponina. Ori on asunut myös Saksassa ja Tanskassa ennen Suomeen muuttoa ja vaikuttanut vaativissa ajoluokissa. Grond Under on tekniikaltaan lähes puhdas, todella keskittymiskykyinen ja ketterä liikkeinen poni, joka saa monet katselijat huokaisemaan ihmetyksestä. Ei aina uskoisi shetlanninponiksi. Varsoja on muutamia satoja, suurinosa on jatkanut isänsä kaviouraa valjakkoponin tehtävissä.

eee. Moran Niera: Pienellä maalaistallilla asustanut Niera on toiminut omistajansa käyttöponina koko elämänsä ajan. Kilpailuissa tammalla on käyty enemmän leikkimielellä, mutta valjakkoajoa noviisi luokissa, esteitä 60cm ratoja ja koulua helppo C tasolla. Eihän Nierasta ihan kilpaponiksi ole mutta omistajaansa se on miellyttänyt. Niera on varsonut vain kerran.


she t. Huvin Veronique s. 01.03.2007 emä. Sipulipussin Vilkutin om. Sorel
she t. Falinen Klorofylli s. 25.10.2007 emä. Floana RD om. Yun
she o. Huvin Constantino s. 01.09.2007 emä. Amber Claudine om. Sorel VIR MVA Ch
she o. Huvin Tobias s. 09.08.2008 emä. Amber Claudine om. Chao KTK-III, SHLA-I
she o. Huvin Vergéro s. 18.04.2012 emä. Florencia IV om. Ciaré
she t. Huvin Berry Blitz s. 26.02.2013 emä. Xenan Bree om. Riella

VVJ:n valjakkoajokilpailut
44 sijoitusta / 12 voittoa / 2 Cup-sijoitusta

28.05.2007: Rautakuja - noviisi -- 3/28
05.06.2007: Fuzzes Ponies - noviisi -- 3/27
18.06.2007: Melai - noviisi -- 4/28
13.09.2008: ROWDY - noviisi -- 1/10
09.03.2012: Hulmur - noviisi -- 1/30
15.03.2012: Heijastus - noviisi -- 3/40
15.03.2012: Arcadia - noviisi -- 4/50
16.03.2012: Heijastus - noviisi -- 1/40
16.03.2012: Huvitus - noviisi -- 2/30
17.03.2012: Huvitus - noviisi -- 1/30
19.03.2012: Huvitus - noviisi -- 5/30
20.03.2012: Huvitus - noviisi -- 2/30
21.03.2012: Iljanas Stables - noviisi -- 2/30
23.03.2012: Iljanas Stables - noviisi -- 2/30
11.04.2012: Huvitus - noviisi -- 2/29
13.04.2012: Huvitus - noviisi -- 1/29
14.04.2012: Huvitus - noviisi -- 5/30
27.04.2012: Kiejo - noviisi -- 4/26
04.05.2012: Satulinna - noviisi -- 7/50
11.06.2012: Huvitus - noviisi -- 1/30
27.06.2012: Huvitus - noviisi -- 4/27
30.06.2012: VVJ-Cup - noviisi -- 2/40
14.07.2012: Satulinna - noviisi -- 1/30
15.07.2012: Satulinna - noviisi -- 2/30
01.08.2012: Shamrock - noviisi -- 2/30
05.08.2012: Huvitus - noviisi -- 2/30
06.08.2012: Bairdon - noviisi -- 1/40
06.08.2012: Huvitus - noviisi -- 1/30
09.08.2012: Huvitus - noviisi -- 2/30
13.08.2012: Fiktio - noviisi -- 2/30
14.08.2012: Fiktio - noviisi -- 4/30
15.08.2012: Fiktio - noviisi -- 3/30
23.02.2013: Konkkaronkka - noviisi -- 5/40
24.02.2013: Konkkaronkka - noviisi -- 2/40
28.02.2013: Konkkaronkka - noviisi -- 6/40
26.03.2013: Konkkaronkka - noviisi -- 1/40
16.04.2013: Suprant - noviisi -- 6/50
22.04.2013: Suprant - noviisi -- 7/50
30.08.2013: VVJ-Cup - noviisi -- 4/61
30.08.2013: Fiktio - noviisi -- 1/19
01.09.2013: Fiktio - noviisi -- 2/19
01.09.2013: Huvitus - noviisi -- 3/12
04.09.2013: Huvitus - noviisi -- 2/12
06.09.2013: Nuovan talli - noviisi -- 1/40


MSY:n match show

26.05.2007: East Coast Estate, sheoriit - PUN
07.06.2007: De Duivel, ponioriit - PUN1 & BIS2
16.02.2012: Micram, she - PUN
23.02.2012: Micram, she - PUN
08.03.2012: Micram, she - SIN1 & BIS6
20.03.2012: Micram, poniorit - PUN2
02.04.2012: Micram, poniorit - PUN
09.04.2012: Micram, poniorit - PUN2
16.04.2012: Micram, poniorit - PUN2
23.04.2012: Micram, poniorit - PUN

♦ 20.04.2008: Moondance - MVA-sert, BIS3 - t. Hanna K.
♦ 20.05.2008: Huvitus - MVA-sert, BIS2- t. Anette N.
♦ 30.06.2008: Huvitus - MVA-sert, BIS3 - t. Anette N.
VIR MVA Ch- arvonimi myönnetty 7/2008
★ Ponikantakirjassa 2/2016 palkittu - KTK-III -- 16+16+17+18=67p.
★ Shetlanninponien laatuarvostelu 6/2016 - SHLA-II -- 18+11+18+20+15+10=92p.
★ Valjakkoajojaoksen laatuarvostelu 7/2015 - VVJ-III -- 6,5+42+15+14+2,5=80p.
★ Valjakkoajojaoksen laatuarvostelu 1/2017 - VVJ-I -- 7+42+16+20+15=100p.
★ Shetlanninponien laatuarvostelu 2/2017 - SHLA-I -- 20+12+29+20+15+15=111p.

30.01.2017: Valokuvauspäivä
Pitkäaikainen ystävättäreni oli tänään tulossa talliin kuvaamaan shetlanninponi orejani. Hän harjoitteli muotokuvausta ja laitumella liikekuvien ottamista. Tarjosin heti omia ponejani, koska hän oli todella hyvä kuvaaja ja olihan se nyt mukavaa saada poneista jotain edustuskuviakin. Olin valinnut kuuden ponin ryhmän, osa vanhempia ja muutama nuorempi yksilö joukkoon. Olimme tallityttöjen kanssa eilen puunannut ja pessyt poneja juuri tätä päivää varten. Aamulla kun astuin ulko-ovesta ulos, sain varsinaisen herätyksen kun tuuli puhalsi vasten kasvojani niin, etten meinannut hengittämään pystyä. Seisoin hetken paikallani ja totesin hiljaa itsekseni, että voiko taas olla kurjempi ilma tälle päivälle kun ulkona pitäisi olla. Muutaman kirosanan kuiskuteltuani lähdin kävelemään kohti tallia.

Siellä oli jo kaikessa touhussa Sara ja Sinna, luotettavat ponityttöni. He olivat hoitaneet kaikki mutta kaksi ponia oli vielä vaiheessa. Astelin Veetin karsinan luokse ja kurkkasin oven yli. Siellä se makasi reporankana keskellä karsinaa, tuhisi tyytyväisenä unessa. Koputin karsinan oveen ja ori avasi silmiään. Se katsoi minua päätään nostamatta ja tuhahti. Jassoo! Avasin karsinan oven ja astelin makoilevan ponin viereen. Manasin hetken ääneen ja Veeti nousi jaloilleen. Kevyesti se ravisteli itseään, mutta ei se todellakaan ollut edustuskuntoinen yksilö! Ei muu auttanut, kun ottaa poni käytävälle ja alkaa sukimaan.

Toivottomalta tuntui, olin kuitenkin saanut purut ja heinät revittyä tuuheasta harjasta ja karvatkin alkoi asettumaan oikeaan ilmansuuntaan. Veeti vaikutti uniselta eikä jaksanut vinkuroida mitään. Kuvaaja saapui sopivalla hetkellä ja halusin aloittaa Veetistä, koska se oli tuossa mielentilassa. Lähdimme kävelemään pihaa kohti, tuuli uvelsi ja vinkui, ei auttanut kun tarpoa pihan perälle. Siellä oli sopivat pensaat, rauhallinen tausta kuville. Asettelin Veetin naama kohti kameraan päin. Ori seisoi pää painuksissa ja korvat luimussa. Missä se minun upea uljas pieni oripoikani on? Yritin maiskutella, naksutella, rapistella ja vaikka mitä, mutta ponin ilme ei muuttunut. Silmät vain muljahtivat ja taas poni painui horrokseensa. Aikamme siinä yritimme saada ponin olemusta pirteämmäksi, turhaan. Sitten minulla paloi käpy, annoin riimunnarun kuvaajalle ja lähdin tarpomaan kiukkuisena tallia kohti.

Kesti vain hetki, kun palasin pienen valkoisen shetlanninponitamman kanssa. Jos tämä ei saa Veetiin eloa, niin ei sitten mikään! Tämä tamma oli vielä satavarmasti kiimassa, joten nyt pitäisi alkaa tapahtua. Sinna juoksi perässäni kuvauspaikalle, olin antanut hänelle tehtävän tulla pitelemään tammaa. Johan alkoi Veetinkin ilme kirkastua, kun tamma vieraili Veetin edessä. Hetken saivat turvat vastakkain nuuskutella ja sitten alkoi kameran räpsyminen! Veeti seisoi pää korkealla, korvat hörössä ja sai siinä samalla otettua kauniita hirnumiskuvia. Kun otimme sivuprofiilikuvia, ei meinannut Veeti enää malttaa seistä. Pyysin Sinnaa viemään tamman pois mutta ei sekään auttanut. Saimme kuin saimmekin lopulta ryhdikkään seisomiskuvan sivusta. Vein Veetin sisälle ja otin seuraavan poniorin mukaani. Onneksi kaikki päättyi hyvin, vaikka päätäni särki vimmatusti, kun kylmä ja ärsyttävä tuuli puski naamaan jatkuvasti.


23.01.2017: Veetin metsästystä
Kaikki ei aina mene niinkuin elokuvissa ja se on tuttua minulle. Tänään kuitenkin oli sellainen päivä, joka kiristi hermoa aivan ylipaljon. Aamusta asti päivä on tuntunut todella raskaalta ja illalla meinasi otsasuoni tosissaan katketa. Menin ottamaan hevosia ja poneja sisälle iltaheinille, kunnes huomasin yhden tarhan olevan tyhjä. Veetin tarha oli tyhjä eikä poni ollut sisälläkään ja varusteet olivat omalla paikallaan. Hetken raavin päätäni ja jatkoin ponien sisälle viemistä. Lopulta kaikki olivat omissa karsinoissaan mutta Veeti puuttui, aloin huolestua. Soitin muutamalle tallitytölle, jotka eivät Veetistä tienneet muuta kuin sen, että olivat aamulla laittanut sen tavallisesti tarhaan. Hälytys päälle ja työntekijät tallille, nyt oli etsittävä karkulaista!

Kello läheni jo ilta kahdeksaan ja oli todella pimeää. Taskulamppujen kanssa lähdimme tutkimaan tallin ympäristöä ja metsiä. Mistään ei kuulunut mitään emmekä löytäneet ponia. Lumeen ei ollut jäänyt jälkiä. Mihin ihmeeseen se on voinut mennä! Saavuimme takaisin tallille kymmenen aikaan, kunnes sain puhelinsoiton oudosta numerosta. Ei voinut olla totta! Veeti oli mennyt muutaman kilometrin päässä olevalle työhevostallille! Ei muutakun auton kyytiin ja kurvattiin naapuriin.

Siellä Veeti seisoi tallin käytävällä kiinnitettynä. Tunsin, kuinka ohimolla suoneni alkoi tykyttää. Olin jo niin kiukkunen ja ärsyyntynyt, koska illalla piti valmistella muutama hevonen huomisiin kilpailuihin ja kaikki meni nyt aivan mönkään! Tallin omistaja kertoi löytäneensä ponin rehuhuoneesta rouskuttamasta hevostensa kauroja. Ilmeisesti poni oli käynyt myös kahvihuoneessa, koska koko huone oli ylösalaisin. Huoneen ovi ei pysynyt kiinni ja sen sai kevyesti työntämällä auki. Revityt leipä ja pullapussit lojuivat pitkin lattiaa. He olivat löytäneet ponin jo tunti aikaisemmin, mutta poni oli päässyt karkuun rehuvarastosta ja sen perässä sai juosta pitkin tallia. Voi tätä häpeän määrää. Pahoittelin tapahtunutta ja lupasin korvata menetettyä omaisuutta ja kauroja. Hemot pinnassa lähdin taluttamaan ponia kotiin, Sinna sai ajaa auton takaisin. Nyt pääsi Veeti kivasti nälkäkuurille hetkeksi...


14.01.2017: Leppoisia eläkepäiviä
Veeti on saanut nauttia eläkepäivistään todella antoisasti tarhaillen. Vuosi on vaihtunut ja poniori on pysynyt hyvin terveenä, mutta nyt hiljalleen on vasen etujalka alkanut reistailemaan. Veeti ei ole enää niin vetreä ja vauhdikas kuin ennen, nyt alkaa jo ikä painaa. Veetiä on vuokrannut nuori tyttö ja olen niin onnellinen, että olen näin ihanan vuokraajan löytänyt ponilleni! Hän käy maastossa pitkillä kävelylenkeillä Veetin kanssa itse kävellen, välillä toki ratsain ja kärryillä ajaen. Ratsastus on jäänyt vähän vähemmälle tuon jalan takia mutta kärryjen edessä papparainen köpöttelee tyytyväisenä. Tammoja ei nyt ole hetkeen käynyt vierailulla mutta luulen, että sekin asia muuttuu pian. Eläinlääkäri on tarkastanut Veetin useasti vuoden aikana ja aina tullut puhtaat paperit.


07.06.2016: Eläkepäivillä vielä ulkomaille laatuarvosteluun
No miksei? Tallilla muutavat ihmettelivät, miksi lähden viemään eläkkeellä olevia ponejani Amerikkaan laatuarvosteluihin, joita ei välttämättä edes arvosteta Suomessa? Ei minulla nyt parempaakaan tekemistä ollut, joten lentoliput kouraan ja menoksi! Perillä ponit olivat hieman hermostuneita ja äkäisiä, varmaan lento rasitti. Saavuimme perille ja viimeiset puunaukset ja ponit olivat valmiina. Veetin vuoro oli poneistamme kolmantena. Kolme tuomaria tutki ja seurasi ponia todella tarkkaan. Yksi kirjasi muistiinpanoja. Arvostelu kesti todella kauan. Veeti oli äkäisellä tuulella, eikä meinannut jaksaa seistä aloillaan. Kun ravi piti esitellä, Veeti pyrähti laukalle. Onneksi sain luvan yrittää uudestaan ja sitten ravikin sujui. Eihän tämä nyt ihan nappiin mennyt Veetin kohdalla. Iltapäivällä oli vielä valjakkoajokoe sekä ratsastuskoe. Ne menivät kyllä todella nappiin! Arvostelut saatuamme, en ollut pisteistä yllättynyt. Kuitenkin kaikki meni hyvin ja kokemusta tuli taas lisää. Veeti oli enemmän kuin tyytyväinen päästyään takaisin kotiin ja tuttuun omaan karsinaan.


06.09.2013: Kilpailu-ura ohi
Olimme sopineet jo kesällä, että Veeti on tehnyt jo hyvän uran valjakkoponina ja olisi aika jättää kilpailut taakse. Veeti oli saavuttanut myös kaksi cup-sijoitusta ja nyt on aika keskittyä eläkeponin virkaan, eli laiduntamiseen ja tammoihin. Veeti oli jo hieman lupailtu eräälle tytölle ylläpitoponiksi. Tyttö huolehtii Veetistä muutaman kerran viikossa ja huolehtii rauhallisen liikuttamisen kärryillä ja ratsain. Viimeinen kilpailu järjestettiin tunnin ajomatkan päässä Nuovan tallilla. Veeti kilpaili noviisissa luokassa ja kaikkien yllätykseksi, jopa voitti luokkansa! Veetin kunto on ollut tämän vuoden huipussaan mutta eikö se niin ollut, että huipulle on hyvä lopettaa. Tänään on Veetin vuoro ja porkkana pussi odottaa illalla orin ruokakaukalossa. Poni on porkkanansa ansainnut, kertakaikkiaan!


23.04.2012: Päivä match showssa
Olin kuurannut ja puunannut mustan ponin niin hyvin, kun vain olin ikinä pystynyt. Ja se on saavutus! Veeti on sellainen sotkia ja piehtaroija, että jouduin laittamaan ponin riimunnarulla karsinaansa kiinni odottamaan, kunnes lähdetään. Suoritin puhdistuksen siis varhain aamulla ja lähtö tapahtui kello kymmenen. Muutaman tunnin ajomatkan jälkeen, saavuimme perille. Kävin ilmoittautumassa ja matkassa mukana oli tallista muutama Shetlanninponi. Katselin ympärilleni ja kauhea hälinä oli jo päällä. Upeita poneja näkyi jokapaikassa, olin aivan haltioissani. Muut olivat purkaneet jo ponit autoista ulos, kun tulin takaisin. Veeti vaikutti innostuneelta ja valppaalta. Sieraimet suurena ja korvat höröllä se katse ympärilleen. Tammoille piti tietenkin perinteisesti korskua ja hirnua. Ehkä turhankin levotonta meininkiä.


Vihdoin tuli meidän vuoro, olimme numero yksitoista. Veetiä vastassa oli punaruunikko ruuna, joka näytti kieltämättä hieman ylisyöneeltä. Veeti oli puunattu, hyvässä karvassa ja sopusuhtainen rungoltaan. Neljä tuomaria pyöri ponien ympärillä ja tuumailivat. Veeti oli yllättävän rauhallinen ja seisoi kiltisti paikoillaan. En tiedä, vaikuttiko tähän paikallaan olemiseen kauempana edessä olevat ponit, jotka odottelivat vuoroaan kehään. Noh, se oli meidän onni että Veeti kiinnitti niihin huomionsa. Ravissa Veeti vaikutti jälleen hieman laiskalta ja aluksi meinasi, ettei ravaa askeltakaan. Olin kaukaa viisas ja mukanani oli pitkä kouluraippa. Ei tarvinnut kuin kevyesti muistuttaa ponia ja johan ravattiin kauniin lennokkaasti. Tuomarit tekivät päätöksensä ja Veeti sai punaisen ruusukkeen. Mahtavaa! BIS-kehässä ei menestystä herunut mutta olin tyytyväinen päivän suorituksiin. Muut tallin ponit sijoittuvat kaikki punaiseksi ja kaksi pärjäsi jopa BIS-kehissä! Loistava päivä!


18.03.2012: Valjakkovalmennus
Kentällä oli lämmittelemässä valjakko, joka näytti aluksi kovin huvittavalta. Musta poni narskutteli kuolaimia ja tarkkaili vilkuillen ohjastajaansa, joka epätoivoisesti yritti pitää poninsa reippaassa liikkeessä. Kevät aurinko lämmitti hentoisesti kentällä. Olisiko Veetilläkin jo kevät mieli, eikä työskentely hirveästi kiinnostaisi. Valjakon lämmiteltäessä, laitoin kentälle muutamia tötsiä pystyyn sekä pari puomia kentän keskelle. Harjoittelimme tarkkuutta ja ketteryyttä tänään. Valjakon tarkoitus oli suorittaa rata mahdollisimman tarkasti, osumatta mihinkään tötsään. Kentän keskellä valjakon tulee kulkea käynnissä puomien keskelle ja pysyä paikoillaan kolme sekuntia. Kun valjakko aloitti radan suorittamisen, Veetin laiskuus ei ollut hävinnyt mihinkään. Ohjastaja joutui jatkuvasti käskemään ponia eteenpäin ja samalla keskittyminen rataan herpaantui. Eihän se aivan toivotusti mennyt, mutta muutaman kerran rata suoriutui kohtuullisen hyvin. Lopuksi ohjastaja pahoitteli minulle poninsa laiskuutta. Eihän tuollaiselle mitään mahda, joskus vain on näitäkin päiviä, naurahdin.


11.10.2007: Veetin jälkeläisestä muotovalio!
Veetin poika, Huvin Constantino, palkittiin tänään muotovalio tittelillä! Tämä ori jätettiin Huvitukseen ja orista on tullut erittäin reipas, kyvykäs ja monipuolinen kilpaponi. Rakenteessakaan ei paljon moitittavaa ole. Isänsä tavoin, ulkokuori miettyttää todella monia. Näin kasvattajan silmissä, olen ylpeä isukista Veetistä ja tämän jälkeläisen mahtavasta menestyksestä!© Huvitus 2017 | Otsikkokuvat © Sorel & Vibaja | Taustakuva © Pixabay | virtuaalitalli | a sim-game stable | virtuaalihevonen | a sim-game horse