Etusivu Talli Ponit Kasvatus Kilpailut Sähköposti

Karhukedon Stormrunner

✝ 30.11.2019

KRJ-I, ERJ-I, NFL-I
Nimi Karhukedon Stormrunner Syntymäaika 21.08.2013 > 14v
Rotu Newforestinponi Rekisterinumero VH13-027-0325
Sukupuoli Ori Kasvattaja Liia / Roscoff  
Säkäkorkeus, väri 147cm, rautias Omistaja Sorel (VRL-00884)
Painotuslaji Yleispainotus (HeB-110-CIC1) Kotitalli Cadogan Ponies  
ikääntyy satunnaisesti     -     jalostuskäytössä

Suurikokoinen newforestinponiori Karhukedon Stormrunner eli Rudi on samalta suomalaiselta kasvattajalta kuin jo aiemmin tallliin muuttanut Karhukedon Amorkin, tästä huolimatta orit eroavat toisistaan kuin yö ja päivä niin ulkonäkönsä kuin luonteensakin puolesta. Rudi on ehkä vähän laiskanpuoleinen, vähään tyytyväinen poni. Rudi on herrasmies ja rauhallinen, muutama tyyppi on luullut ponia ruunaksi. Onhan se totta, ettei orimaisuus näy juurikaan, ennen kuin tammoja tulee lähettyville tai toinen ori. Ei se jaksa temppuilla ja kovistella niinkuin yleensä orit tekevät, jos ympärillä on vähän enemmän hälinää. Nyffi kerää huomiota upean ulkokuorensa ansiosta mutta kyllä se sisältäkin on täyttä kultaa. Hoitaa voi missä tahansa, se nauttii jokaiseta harjan vedosta silmät ummessa. Mikään ei voi masentaa tätä poniherraa! Rudin kanssa on helppo tulla toimeen, myös lastenkin. Rudi on ahne piru, joka on valmis rikkomaan takkisi vain sen pienen namipalan takia, minkä se haistaa kilometrien päästä taskustasi. Taskut on syytä tyhjentää, ennen kuin lähestyy ponia.

Rudi on kuuliainen ja nöyrä työmyyrä, kun se vain sille päälle sattuu. Yleisesti Rudi on vähän laiskanpuoleinen ja sitä joutuu herättelemään ja käskemään välillä enemmänkin. Rudista huomaa jo heti, millä päällä se on. Joskus se on todella virkeä ja iloinen pakkaus, alku veryttelyjä ei tarvi niin kauan hinkuttaa kun avut menevät hyvin läpi ja poni reagoi pohkeeseen hyvin. Joskus taas on niitä päiviä, kun ei kiinnosta ei sitten yhtään mikään. Silloin Rudi on laiska ja raskas ratsastettava. Se toimii kyllä, mutta työtä joutuu tekemään aivan pirun paljon! Tämä nyhverö on todella taitava ja potentiaalinen kouluratsu. Kun sen saa virkeäksi ja itse tekee niska limassa töitä, Rudi taitaa koulua erittäin näyttävästi. Monet ovat kehuneet ponin hyvin pyörivää ja tasapainoista laukkaa. Se kantaa ratsastajaa koko selällään ja askeleet ovat näyttävät ja ilmavat. Avot ja sulut sujuu erinomaisesti eikä laukanvaihdoksetkaan tuota mitään ongelmia. Laukka on hyvän tempoista, näyttävää ja hyvin pyörivää. Joskus poni saattaa pureskella kuolainta ja loputa purra kuolaimeen niin kiinni, että ohjasteho häviää aika olemattomaksi. Sen takia Rudia tarvii pitää kokoajan hereillä ja tehdä pidätteitä ja liikutella kuolainta. Jos ori on levottomalla päällä ja se heittelee päätänsä ja narskuttelee, muutaman kerran napauttaa pohjetta reilummin ja tekee napakan pidätteen, loppuu sekin pelleily.

Esteillä Rudi on energinen ja menevä. Laiskuus häviää siinä kohtaa, kun Rudi näkee ensimmäisen esteen. Rudia joutuu pidättämään ja toppuuttelemaan, ettei poni säntäisi esteelle miten sattuu. Vaikka ponilla on hyvä hyppytekniiikka, sekin murtuu jos vauhti on liian kova. Näin ponnostus jää joko liian kauas tai liian lähelle. Läheltä Rudi on todella huono korjaamaan tilannetta ja usein se kolauttaa puomin alas. Kaukaa hypätessä poni vielä pinnistää takajalkojaan korkealle, koska se inhoaa selvästi, jos kavio kolahtaa puomiin. Se on myös Rudin heikkous. Jos puomi kolahtaa, se hermostuttaa ponin menoa ja ratsastajalle tulee iso rooli saada poni keskittymään takaisin itse suoritukseen ja unohtamaan kolaus. Harvemmin Rudi kieltää, mutta joskus sekin on mahdollista. Yleensä vain silloin, jos ratsastaja on todella hermostunut.

Maastoesteet Rudi ylittää todella rohkeasti ja vauhdilla. Silloin on ratsastajan lupa myötää ohjat ja antaa ponin mennä ja nauttia. Hieman ennen estettä täytyy saada poni hallintaan ja koottua, jotta ponnistuspaikka osuu oikealle kohdalle. Rudi on rohkea ja pelkäämätön. Ei ole vielä tullut vastaan sellaista estettä, mitä Rudi epäröisi. Kunto ei tältä ponilta lopu kesken, se on sata varma asia. Rudin kanssa voi lähteä maastoilemaan myös yksin. Pörisevät mopot ja kolisevat traktorit eivät aiheuta ponissa minkänlaisia tuntemuksia.

Rudi on todella hauska poni, kun ajattelee, että pääasiassa laiska kouluponi herää esteillä ja maastossa aivan erilaiseen vireeseen. Parhaimmillaan Rudi on ehdottomasti kouluradoilla, vaikka käytöksestä voisi kuvitella, että poni ei lajista pidä lainkaan. Näin monipuolinen ja hyvä käytöksinen poni on tuonut talliimme paljon iloa ja vaihtelua.


   

Tiedot sukulaisista

i. Blacky Bobbin

nf, m, 147cm
yleispainotus
evm

ii. Herkley's China Chat

nf, m, 145cm
evm

iii. Mittsommer Franklin

evm

iie. Herkley's Cutie Pie

evm

ie. Killmarnock Tamara

nf, rt, 141cm
evm

iei. Little Boy From Mars

evm

iee. Penelope

evm

e. Blossomforth Hulda

nf, rtpäis, 143cm
evm

ei. Jigglingscar Melvin Spot

nf, rtpäis, 138cm
evm

eii. Samuel

evm

eie. Gridald's Kinnie

evm

ee. Blossomforth Sassy

nf, rtkm, 146cm
evm

eei. Smith GBR

evm

Silvertail Ginadonna

evm


i. Blacky Bobbin, musta 147cm korkea elegantti ja erittäin näyttävä newforestinponiori. Orilla oli hyvä ja vahva ylälinja, rungoltaan sopusuhtainen, ehkä aavistuksen raskas mutta lihaksikas. Takaosa vahva, matala lautanen ja liike takaa hieman ahdasta. Liikkeet olivat ilmavat, matkaavoittavat ja tasaiset. Jalka-asennoista on tullut huomautusta, edessä pihtipolvisuutta ja takaa vasikkapolvisuutta. Nämä eivät kuitenkaan ole näyttöä ja käyttöä haitannut. Blacky Robbin ei ole se helpoin ja kivoin poni, mutta sen näytöt kilparadoilla puhuu puolestaan. Ponin omistaa nuori tyttö kaksikko, jotka ovat joutuneet haromaan hiuksiaan aikanaan paljon tämän ponin takia. Blacky hoidetaan käytävällä kiinni kytkettynä, lapset joutuvat kiertämään ponin kaukaa ja tammoista pitää pysyä visusti kaukana. Orilla on kilpailtu monessa lajissa ja menestys on ollut ailahtelevaa. Kilpailukaudet kulkevat kuin vuoristorata. Poniorilla on hyvä hyppytyyli mutta ori tarvitsee paljon vauhtia suoriutuakseen hyvin. Jos ponia liikaa jarruttaa, sen hypyt jäävät ponnettomiksi ja herkästi kavio voi kolahtaa puomiin. Jos niin tapahtuu, se kiukuttaa oria sen verran, että ratsastajan täytyy vain toivoa, ettei tule vaikuttamaan kauan koska suoritus voi kärsiä pahasti. Ratana Blacky Robbin on startannut 120 cm luokissa. Kenttäkilpailuissa ori saa antaa itsestään kaiken, ratsastajan pitää vain hieman ottaa ennen esteitä kiinni, että ponnistus tulee oikeaan kohtaan. Kenttäkilpailuissa on startattu CIC1 ilman ongelmia. Blacky on pelkäämätön, todella rohkea ja rämäpäinen poni. Kouluradat eivät ole olleet tälle ponille suosikki puuhaa. Tarkasti suoritettavat liikkeet, joihin tarvitsee paljon kärsivällisyyttä ei tunnu olevan tämän ponin mieleen. Osaavan ja peräänantamattoman ratsastajan kanssa orilla on kilpailtu helppo A- luokissa ja sijoituksia on ropissut. Kyllä se poni nöyrtyy, kun tarpeeksi työstää. Vaikka selvästi action lajit ovat tämän nyffiherran mieleen. Jalostuksessa Blacky on ollut rajoitetusti, muutamat astumiskaudet. Varsat ovat perineet luonteeseen sopivaa kipinää, monipuolisuutta ratsuna ja jotkut selkeästi isänsä massiivista ulkokuorta.

ii. Herkley's China Chat, musta 145cm korkuinen kantakirjaori Ranskasta. Ponilla on kaunis ilmeikäs pää, hyvä kaulanliittymä, rungoltaan pitkä mutta sopusuhtainen, takaosa hieman takakorkea. Kuivanlaiset jalat, hyväasentoiset etujalat, käyrähköt kintereet ja lyhyet etusääret. Suorat ja väljät juoksuliikkeet, liike elastista mutta oikea etujalka meloo aavistuksen vauhdissa. Ratsastettavuudeltaan miellyttävä, hyvä työmoraali, herkästi jää etupainotteiseksi mutta kuulainen ja kaikinpuolin kiva. Herkley's China Chat on kantakirjattu toisella palkinnolla ja näyttelyissä ori on kerännyt paljon meriittejä. Kiiltävä musta karva ja kysymysmerkin muotoinen valkoinen merkki otsassa tekee ihmisiin lähtemättömän vaikutuksen. Luonteeltaan herrasmies, rauhallinen ja hyvä käsitellä. Tammojen läheisyydessä muuttuu uhittelevaksi sirkusponiksi, joka yrittää upeaa ulkokuortaan tuoda vielä paremmin esille. Ei ihan pikkulasten poni kuitenkaan, vaikka kuinka kiva on käsitellä. Saanut elinikäisen jalostusoikeuden ja varsoja on syntynyt reilusti yli kymmeniä. Herkley's China Chatin varsat vaikuttavat pääasiassa ympäri Eurooppaa. Vaikka näin upea ratsuori on saalistanut näyttelyistä ja kilpailuista paljon meriittilistaa, ei tammojen omistajat ole niin paljon poniorista syttynyt, kuin voisi kuvitella. Kilpailusuorituksia löytyy rataesteiltä 110 cm luokista, kouluradoilta helppo B ja kenttäkilpailuista helpoista luokista. Nykyään Herkley's China Chat nauttii eläkepäivistään Suomen kauniissa lapin maisemissa pienellä yksityistallilla.

ie. Killmarnock Tamara, rautias 141cm korkea kilpaponi on tehnyt maineikkaan uran briteissä. Poni on saanut elää koko elämänsä kasvattajansa hellässä käsittelyssä ja ponista on kuoriutunut todellinen moniosaaja. Koulukilpailuissa Tamara on loistanut helppo A tasolla, myös kansallisella tasolla asti. Rataesteillä 120cm radat ovat olleet ponille sopivia luokkia. Tammalla on hyvä liike, hyvä hyppytekniikka ja takaosa todella voimakas. Vaikka esteelle lähestyminen jäisi liian eteen tai kauas, ponilla riittää ponnistukseen ruutia ja näin se voi vielä pelastaa hyppysuorituksensa. Kenttäkilpailuissa tammalla ei ole paljon kilpailtu, mutta joitakin seuraluokkia helpolla tasolla. Luonteeltaan ponitamma on kiltti, nöyrä, rauhallinen mutta ajoittain todella tammamainen. Rakenteeltaan Killmarnock Tamara on erinomainen kilpaponin edustaja, selkeä tammaleima, hyvä ylälinja, pitkäselkäinen, laskevalautanen, lihaksikas runko. Jaloissa on riittävä luusto ja liikkeet ovat suorat. Kaviot hyvät ja vahvat. Ei jalka-asento virheitä. Ponin jalat ovat kuvattu muutaman kerran omistajan mielenrauhan takia ja kuvat ovat olleet puhtaat. Tamara on varsonut viisi kertaa. Varsat ovat kaikki olleet ihme kyllä, oreja. Tamara periyttää rohkeutta ja monipuolisuutta liikkeisiin, sporttityypin rakennetta.


e. Blossomforth Hulda, rautiaanpäistärikkö 143cm korkuinen näpsäkkä ponitamma. Tämä ponitamma kääntää katseita hieman erilaisen karvapeitteen ansiosta mutta viimeistään siinä vaiheessa, kun tamma pääsee kouluradalle näyttämään taitojaan, kääntyy veimeisetkin katseet ponia kohti. Blossomforth Hulda on briteissä vaikuttanut helppo A luokissa niin hyvin, että maan ponipiiristä kaikki tietävät tämän ponin nimen. Perinteiset newforestinponishowt ovat Huldalle tuttua puuhaa ja menestys on aina taattua, niin ratsu kuin näyttelyluokissa. Hulda on rakenteeltaan korrekti paketti, lihaksikas pitkä kaula, etulinja hyvä, matala säkä, pitkä selkä, hyvä vahva takaosa. Jalat ovat puhtaat, hieman lyhyet etusääret ja vennot vuohiset. Kaviot ovat siistit ja vahvat. Liikke on lennokasta, matkaavoittavaa, näyttävää ja tasaista. Liikkeissä ei epäpuhtauksia. Ratsuna erittäin miellyttävä mutta vaativa. Poni ei anna mitään ilmaiseksi ja ratsastaja joutuu tosissaan tehdä töitä, jos aikoo saada joitakin liikkeitä suoritettua. Vaikka poni on suloinen ja symppiksen näköinen, ei tämä sovellu lasten ratsuksi. Osaamattomalla tämä poni ei kulje oikein mihinkään, ravia korkeintaan. Tarvitsee todella tomeran ja taitavan ratsastajan, joka osaa käyttää mahdollisimman paljon hyödyksi istuinapuja. Suustaan Hulda on herkkä, eikä se siedä nyppimistä ja vetämistä lainkaan. Se osoittaa mieltään selvästi, jos joku ei häntä miellytä. Blossomforth Hulda on kantakirjattu ensimmäiselle palkinnolle ja näyttelyistä on saavutettu iso rivi pokaaleja ja ruusukkeita. Jälkeläisiä Huldalla on neljä. Vain yhdelle varsalle on periytynyt päistärikkö väri, muut ovat rautiaan eri sävyisiä. Blossomforth Hulda lopetettiin 19-vuotiaana kotitallillaan suolikierteen takia.

ei. Jigglingscar Melvin Spot, rautiaanpäistärikkö 130cm korkuinen pienehkö mutta tulisielunen poniori on tehnyt vaikuttavan uran kouluratsun tehtävissä. Tämä poniori omaa ryhdikkään olemuksen, ylälinjat ovat lihaksikkaat ja hyvät, etuosa vahva ja hyvin kiinnittynyt kaulanliittymä, aavistuksen painunut selkä, hyvä rungon mittasuhteet, takaosa hieman takakorkea mutta sopivan lihaksikas. Jalat ovat kuivat, etujaloissa painuneet vuohiset mutta liikkeet ovat siistit, hyvä tempoiset ja suorat. Ori on kantakirjattu toiselle palkinnolle. Melvin sai jalostusoikeuden jo nuorena ja tammoja on juossut iso luita orin luona, vaikka oria ei tarkemmin vielä oltu kuvattu ja tutkittu. Tästä muutama vuosi myöhemmin ori kuvattiin ja tehtiin perinpohjainen terveystutkimus, sai ori onneksi puhtaat paperit. Tutkimuksia ennen Melvin oli jättänyt jo reilusti yli parikymmentä varsaa. Tässä kohtaa voi helposti sanoa, että värijalostus on tällä vuosituhannella nostanut selvästi päätänsä. Erikoisen väriset ponit ovat omissa hintaluokissaan ja myönnettäköön, että Melvin periytti todella vahvasti päistärikköä väritystä ja tammojen omistajat saivat sitä mitä halusivatkin. Pelkästä värijalostuksesta ei kuitenkaan voida puhua, koska Melvin oli hyvin palkittu rakenteensa puolesta ja erinomaiset kilpailutulokset kertoivat ponista paljon lisää. Melvinillä kilpailtiin helppo A luokissa todella aktiivisesti. Orin liikkeet ja ryhti oli jotain niin upeaa katseltavaa! Rataesteitä ponilla kokeiltiin muutamia kisoja metrin luokissa mutta selkeästi koulupuoli sujui ponilta paremmin. Nykyisin Melvin viettää eläkepäiviä 27-vuotiaana briteissä newforestinponisiittolassa, ikäänkuin maskotin tehtävissä. Tammoja Melvin ei ole enää vuosiin ottanut vastaan.

ee. Blossomforth Sassy, rautiaankimo 146cm korkea melko suurikokoinen ponitamma, joka on ollut edukseen kenttäratsastusradoilla CIC1 luokissa. Sassy on rohkea, pelkäämätön ja todella vauhdikas, joka rakastaa esteiden hyppimistä. Ratsastajan tehtäväksi jää satulassa temposta huolehtiminen. Ennen esteitä paketti on saatava kasaan, jotta ponnistus osuisi kohdilleen. Rataesteillä meno on lähes yhtä vauhdikasta mutta ratsastaja joutuu työskentelemään todella paljon, saadakseen tamman askeleet mahtumaan ahtaiden esteiden väliin. Sassylla on aina kova meininki ja se ei malttaisi vauhtiaan himmailla. Tammalla on erinomainen hyppytyyli, se todella rutistaa jalat runkonsa alle, koska se inhoaa todella paljon jos kavio kolauttaa puomia. Sen ilmeestä näkee jo kauas, kuinka se ponia risoo. Kolautus ei kuitenkaan vaikuta loppu suoritukseen. Ratana Sassyllä on kilpailtu 130cm luokkia. Koulukiemuroita tamma taitaa helppo B tasoa, potentiaalia olisi korkeammallekin mutta omistajaansa ei tunnu kiinnostavan kuin nämä vauhdikkaammat lajit. Sassy on hyvä käsitellä, se on tammamainen ajoittain, tulee hyvin muiden ponien kanssa toimeen ja myös lapset ovat saaneet tammaa hoitaa ja ratsastaa. Sassy tietää, kun kuvioissa on lapsi. Tamma on todella rauhallinen ja ratsastaessa enemmän laiska kuin menevä. Mikä on todella tavallisuudesta poikkeavaa, koska Sassy on yleensä eteenpäinpyrkivä ja energinen. Rakenteeltaan Sassy on sopusuhtainen, runko on aavistuksen pitkä mutta lihaksikas, rykkä lautanen, hyvät niskan ja kaulan liittymät, pää ilmeikäs ja poni omaa selkeän tammaleiman. Tajalajoissa suora kinner ja etujaloissa vennot vuohiset, liikkeessä suorat ja puhtaat. Sassy on varsonut kolme tervettä ja tomeraa varsaa. Neljännen varsonnan kohdalla näinkin upea ja terve kilpaponi menehtyi, varsa onneksi selvisi. Sassy sai vakavia sisäisiä verenvuotoja eikä lopulta mitään ollut tehtävissä. Varsalle löytyi varaemä kotitallistaan. Sassy teki maineikkaan uran kilpaponina sekä teki hyvin työnsä siitostamman tehtävissä. Sassy oli menehtyessään 18-vuotias.

Jälkeläiset

♦ nf-o. Roscoff Moonskye s. 23.08.2013 emä. Sweetbay Stareye om. Cadogan Ponies KRJ-I, ERJ-II
♦ nf-t. Nerian Pink Ballerina s. 27.01.2014 emä. Apila-Ahon Belle om. Nerian
♦ nf-t. Roscoff Honeystorm s. 20.12.2014 emä. Carperby Honeyway om. Jade Stud
♦ nf-o. Cadogan Stormcrow s. 13.08.2016 emä. Trinity Nereida om. tvisha KTK-II
♦ nf-o. Sepp's Stormageddon s. 01.08.2017 emä. Margaret om. Elva KV-II, YLA3
♦ nf-t. Cadogan Holy Grail s. 27.04.2018 emä. Holly II om. Katy KTK-I
♦ nf-o. Rushock Stormkissed s. 10.04.2019 emä. Frithborn Caramel Kisses om. serena

Saavutukset


★ KRJ-laatuarvostelu 8/2017 palkittu - KRJ-I -- 6,5+41+18+20+15=100,5p.
★ ERJ:n laatuarvostelu 10/2017 - ERJ-I -- 7+40+20+22+15=104p.
★ VNFY:n laatuarvostelu 2/2018 - NFL-I -- 15(7,5+7,5)+40+22+30+20,5(14+6,5)+6=133,5p.

Kilpailusuoritukset


KRJ:n alaiset kouluratsastuskilpailut
54 sijoitusta / 5 voittoa / 1 Cup-sijoitus

22.12.2013: Sävelsalo - He B -- 2/39
23.12.2013: Sävelsalo - He B -- 1/39
27.12.2013: Sävelsalo - He B -- 5/39
29.12.2013: Sävelsalo - He B -- 3/39
06.07.2014: Vuorna - He B -- 6/40
11.12.2013: Sävelsalo - He B -- 3/33
11.02.2014: KK Stewart - He B -- 6/40
15.12.2014: Halmasoja He B -- 3/30
20.11.2014: Solutions - He B -- 6/40
22.11.2014: Solutions - He B -- 1/40
23.12.2014: Jefton Ponies - He B -- 4/50
31.01.2016: Heili - He B -- 2/70
31.01.2016: Heili - He B -- 7/70
03.02.2016: Heili - He B -- 3/70
22.02.2016: Spiros Stable - He B -- 4/40
24.02.2016: Spiros Stable - He B -- 1/40
21.03.2016: Härdelli - He B -- 4/30
21.03.2016: Härdelli - He B -- 2/30
22.03.2016: Härdelli - He B -- 3/30
25.03.2016: Härdelli - He B -- 3/30
26.02.2016: Spiros Stable - He B -- 5/40
30.03.2016: Viisikko - He B -- 4/43
31.03.2016: KRJ-Cup - He B -- 26/369
02.04.2016: Viisikko - He B -- 6/43
04.04.2016: Viisikko - He B -- 4/43
11.05.2016: Metsovaara - He B -- 4/40
06.12.2016: Cadogan - He B -- 5/40
13.12.2016: Romilly - He B -- 5/51
15.12.2016: Rósgarður - He B -- 7/57
22.12.2016: Koistila - He B -- 3/40
23.12.2016: Cadogan - He B -- 2/40
24.12.2016: Cadogan - He B -- 6/40
27.12.2016: Koistila - He B -- 2/40
15.01.2017: Härdelli - He B -- 4/30
16.01.2017: Cadogan - He B -- 2/40
16.01.2017: Härdelli - He B -- 1/30
17.01.2017: Härdelli - He B -- 1/30
25.01.2017: Härdelli - He B -- 4/30
29.01.2017: Härdelli - He B -- 4/30
30.01.2017: Härdelli - He B -- 4/30
10.01.2017: Tuulenpesä - He B -- 2/30
13.01.2017: Cadogan - He B -- 2/40
14.01.2017: Cadogan - He B -- 2/40
15.01.2017: Cadogan - He B -- 6/40
17.01.2017: Cadogan - He B -- 4/40
17.01.2017: Cadogan - He B -- 4/40
18.01.2017: Cadogan - He B -- 5/40
19.01.2017: Cadogan - He B -- 4/40
19.01.2017: Cadogan - He B -- 6/40
23.01.2017: Cadogan - He B -- 3/40
24.01.2017: Cadogan - He B -- 3/40
18.01.2017: Escorant - He B -- 4/30
28.01.2017: Escorant - He B -- 4/30
13.02.2017: Cadogan - He B -- 4/50
ERJ:n alaiset esteratsastuskilpailut
41 sijoitusta / 8 voittoa

29.11.2013: Hiprakka - 110cm -- 1/30
02.12.2013: Hiprakka - 110cm -- 4/30
26.11.2013: Hiprakka- 110cm -- 1/30
27.11.2013: Hiprakka - 110cm -- 2/30
30.11.2013: Hiprakka - 110cm -- 4/30
04.12.2013: Hiprakka - 110cm -- 1/30
22.12.2013: Vuorna - 110cm -- 2/40
19.12.2013: Linya Stud - 110cm -- 2/40
20.12.2013:Linya Stud - 110cm -- 4/40
24.12.2013: Linya Stud - 110cm -- 3/40
25.12.2013: Bairdon - 110cm -- 5/40
06.07.2014: Bairdon - 110cm -- 2/50
08.07.2014: Bairdon - 110cm -- 3/50
12.07.2014: Bairdon - 110cm -- 4/50
31.10.2014: Yemene - 110cm -- 6/40
17.10.2014: Moondance - 110cm -- 4/55
27.09.2014: 6 Sins - 110cm -- 5/30
05.12.2014: Mörkövaara - 110cm -- 4/40
22.12.2014: Jefton Ponies - 110cm -- 3/44
24.12.2014: Jefton Ponies - 110cm -- 3/44
06.07.2015: Kadotetut Sh - 110cm -- 4/29
11.07.2015: Kadotetut Sh - 110cm -- 5/29
11.07.2015: Kadotetut Sh - 110cm -- 1/29
15.09.2015: Trio Connemaras - 110cm -- 2/30
16.09.2015: Trio Connemaras - 110cm -- 3/30
17.09.2015: Trio Connemaras - 110cm -- 5/30
18.09.2015: Trio Connemaras - 110cm -- 4/30
20.09.2015: Trio Connemaras - 110cm -- 1/30
22.12.2014: Vuorna - 110cm -- 5/40
22.12.2014: Vuorna - 110cm -- 2/40
27.12.2014: Vuorna - 110cm -- 3/40
30.12.2014: Vuorna - 110cm -- 5/40
31.12.2014: Vuorna - 110cm -- 3/40
16.11.2015: Mörkövaara - 110cm -- 6/50
17.11.2015: Mörkövaara - 110cm -- 1/50
16.11.2015: Holmberg - 110cm -- 1/30
19.11.2015: Holmberg - 110cm -- 4/30
23.11.2015: Holmberg - 110cm -- 4/40
24.11.2015: Holmberg - 110cm -- 2/40
28.11.2015: Holmberg - 110cm -- 1/40
29.11.2015: Holmberg - 110cm -- 6/40
30.11.2015: Holmberg - 110cm -- 2/40
KERJ:n alaiset kenttäratsastuskilpailut
44 sijoitusta / 6 voittoa / 1 cup-sijoitus

26.08.2016 - Metsovaara - CIC1 - 5/33
27.08.2016 - Metsovaara - CIC1 - 3/33
04.09.2016 - Hengenvaara - CIC1 - 5/50
06.09.2016 - Hengenvaara - CIC1 - 2/50
27.12.2016: Tuulenpesä - CIC1 -- 2/28
31.12.2016: KERJ-Cup - CIC1 -- 2/45
03.01.2017: Cadogan - CIC1 -- 5/20
04.01.2017: Cadogan - CIC1 -- 2/20
06.01.2017: Littleness - CIC1 -- 2/30
07.01.2017: Vähäpelto - CIC1 -- 3/17
10.01.2017: Vähäpelto - CIC1 -- 2/17
12.01.2017: Littleness - CIC1 -- 5/30
13.01.2017: Littleness - CIC1 -- 3/30
14.01.2017: Littleness - CIC1 -- 3/30
02.02.2017: Vähäpelto - CIC1 -- 3/30
04.02.2017: Vähäpelto - CIC1 -- 3/30
11.02.2017: Vähäpelto - CIC1 -- 2/30
13.02.2017: Vähäpelto - CIC1 -- 2/30
14.02.2017: Cadogan - CIC1 -- 2/40
17.02.2017: Cadogan - CIC1 -- 1/40
20.02.2017: Vähäpelto - CIC1 -- 4/30
25.02.2017: Vähäpelto - CIC1 -- 5/30
02.04.2017: Hukkapuro - CIC1 -- 5/30
03.04.2017: Hukkapuro - CIC1 -- 3/30
03.04.2017: Cinnamoroll - CIC1 -- 1/30
05.04.2017: Cinnamoroll - CIC1 -- 4/30
05.04.2017: Hukkapuro - CIC1 -- 4/30
06.04.2017: Cinnamoroll - CIC1 -- 2/30
07.04.2017: Hukkapuro - CIC1 -- 3/30
09.04.2017: Hukkapuro - CIC1 -- 3/30
10.04.2017: Cinnamoroll - CIC1 -- 5/30
10.04.2017: Hukkapuro - CIC1 -- 3/30
18.04.2017: Hukkapuro - CIC1 -- 4/30
19.04.2017: Cinnamoroll - CIC1 -- 1/30
27.05.2017: Kärmeniemi - CIC1 -- 1/30
29.05.2017: Kärmeniemi - CIC1 -- 1/30
30.05.2017: Kärmeniemi - CIC1 -- 4/30
06.06.2017: Kärmeniemi - CIC1 -- 2/30
07.06.2017: Kärmeniemi - CIC1 -- 3/30
13.06.2017: Kärmeniemi - CIC1 -- 2/30
16.06.2017: Kärmeniemi - CIC1 -- 3/30
20.06.2017: Kärmeniemi - CIC1 -- 1/30
26.08.2017: Metsovaara - CIC1 -- 5/33
27.08.2017: Metsovaara - CIC1 -- 3/33
Show Pony Circuit
Katso ponin tuloksia SPC-tunnukselta (SPC-SR1-1363)

       

Päiväkirja & valmennukset


01.09.2017: Estevalmennus
"Pidätä enemmän, käsi vakaana ja istu alas!"
Kentältä kaikui tomerat käskys, kun valmentajani Saila karjui minulle. Olin ottanut ratsukseni pitkästä aikaa Rudin, joka on nauttinut kesän laitumen tarjonnasta ja vasta viime viikolla aloitettiin liikunta ja ori on aivan pöhlö! Rudia on vaikea saada kuulolle, se korskuttaa eteenpäin kuin höyryjuna ja keskittymistä ei vain löydy. Tein alkuveryttelyssä väistöjä, avoja, sulkuja ja kaikki meni niin väkisin väännettynä että huh! Saila on joutunut jatkuvasti antamaan ohjeita ja vinkkejä, miten saan ponini kuulolle... Jäin pääty-ympyrälle raville ja tein yhteen kohtaan aina pienen voltin, jossa yritin taivuttaa ponia. Asettuu ja taipuu, hoki valmentajani. Tai sitten ei. Rudi oli kuin rautakanki! Päätimme hetken kuluttua kuitenkin siirtyä ensimmäiselle 70cm pystyesteelle. Nostin kulmasta laukan ja Rudi säntäisi kuin pikakiituri eteenpäin kauniin pukkisarjan siivittämänä. Roikuin ohjissa ja yritin saada ponin jotenkin hallintaan. Esteelle mentiin todella vauhdilla ja ihme kyllä askeleet sopivat tuloon ja este ylitettiin puhtaasti. Hyppäsin pystyn vielä muutaman kerran ja hiljalleen aloin saamaan ponista jonkinlaisen otteen.

Oli kolmois-sarjan vuoro. Pidätin ponia ja kaarsin esteelle. Rudi heitteli päätänsä ja korvat olivat visusti eteenpäin suunnattuna. Kaikki meni hyvin, kunnes poni laittoi liinat totaalisesti kiinni juuri ennen estettä. Minä lensin tyylikkäästi kaulan yli, suoraan esteen päälle! Saila kiirehti luokseni ja kyseli vointiani. No, kyllähän se vähän tunnahtaa kun hanuri edellä mätkähtää puomien päälle, saattaa olla kankku kipeä huomenna. Rudi oli ravannut muutaman askeleen kauemmaksi ja sieltä se katseli hölmistyneenä minun rämpimistäni. Nousin uudestaan satulaan ja ravasin hetken. Nyt poniori jo suostui taipumaan paremmin ja uskalsin lähteä kokeilemaan sarjaan uudestaan. Nostin laukan hallitusti ja tein selkeitä pidätteitä. Esteelle kaartaessa Rudi pisti uuden vaihteen päälle ja esteelle mentiin todella vauhdikkaasti. Viimeiselle esteelle etujalka kolautti puomin alas, koska vauhti olisi pitänyt saada tiputettua. Hyppäsimme tässä välissä vielä trippelin ja okserin. Ne sujuivat hyvin ja lopuksi suoritimme vielä sarjan puhtaasti. Tähän oli hyvä lopettaa. Olin aivan puhki ja turta, onneksi saimme iloisen ja hyvän lopetuksen valmennukselle.


26.05.2017: Rudin kuulumisia
Vuodet vierivät todella vikkelää, kaikkea ihmeellistä on ehtinyt tapahtua tässäkin ajassa. Rudi on pysynyt terveenä, mitä nyt talvella vähän kolhi itseään tarhassa ja oli muutaman viikon kevyemmällä liikunnalla. Se tilanne selvitettiin hyvin ja Rudi sai jatkaa kilpailemista. Tähän mennessä Rudilla on neljä jälkeläistä, joista yksi on palkittu kantakirjasta toisella palkinnolla. Rudi on selkeästi periyttänyt jälkeläisilleen hyvää liikettä, kipinää luonteeseen sekä näyttävää rakennetta. Vasta nyt keväällä Rudi siirtyi virallisesti jalostuskäyttöön. Kilpailut on nyt kilpailtu ja ori saa nauttia kesänsä lomaillen. Toivottavasti ponitammat pitävät Rudin jotenkin kiireisenä, ettei ihan makaamiseksi mene. Viikon kuluttua tallille on saapumassa eläinlääkäri, joka syynää tarkasti läpi tämän kesäkauden jalostusorimme. Rudi kuuluu tähän porukkaan ja toivotaan, että kaikki menee hyvin. Rudi on ollut iloinen ja pirteä, vaikkei kilpailuita ole ollut enään muutamaan kuukauteen. Meidän yhteisenä tavoitteena Rudin tulevaisuudessa on muutama meriitti kerätä ja ensimmäinen askel on nyt otettu, nimittäin poniori ilmoitettiin kesäkuun KRJ-laatuarvostelu tilaisuuteen! Vähintään toista palkintoa odotamme, mutta olisihan se ykkönen paljon parempi. Nyt jäämme jännittämään, mitä tilaisuus tuo tullessaan. Toinen palkinto, mitä lähdemme vielä tavoittelemaan on rotulaatuarvostelu. Laitos on ollut ajoittain todella hiljainen, mutta toivotaan että kesän aikana tulisi uusi tilaisuus ja Rudi olisi täysin valmis sinne. Eihän sitä tiedä, mihin kaikkialle sitä innostuu ponioria ilmoittamaan, näitä erilaisia laatuarvostelu laitoksia on hiljattain noussut vaikka minkälaisia pystyyn.


23.05.2017: Kouluvalmennus
Siivosin tyytyväisenä aamupäivällä karsinaa, kun taakseni tuli tuttu henkilö. Saila seisoi karsinan ovella vähän hölmistyneen näköisenä, minä vähintäänkin yhtä tyhmällä ilmeellä tuijotin häntä takaisin. Sillä sekunin murto-osalla tajusin, että ei voi olla totta, olin unohtanut valmennukseni! Kääk! Talikko sai lentävän lähdön käsistäni. Pahoittelin Sailalle ohi mennen tilannetta ja lähdin kiireellä hakemaan varusteita ja sitten ponia ulkoa. Olimme sopineet kouluvalmennuksen ja uhriksi oli arvottu Rudi. Poni osoitti mieltään, kun raahasin sen heinäkasalta pois. Kesken päiväruoan joutuisi töihin ja siitä Rudi ei todellakaan tykännyt. Ori seisoi levottomasti, yritti näykkiä minua hanurista ja pullisti minkä vain pystyi. Oli minulla ehkä ripaus antaa myötätuntoa ponia kohtaan, olihan tämä nyt minun mokani.

Talutin ponin kentälle, joka ei suostunut paikallaan pysymään kun nousin ratsaille. Satulavyö oli niin löysällä, että jollain ihmeellä pääsin selkään kiipeämään ilman, että satula valahti mahan alle. Kiristin satulavyön selästä ja säädin jalustimet. Vihdoin pääsimme matkaan. Olin kyllä super nopea, varmasti tuli ennätys! Saila ei ollut moksiskaan tilanteesta, hän oli keittänyt toimistossa kahvit itselleen sillä aikaa, kun minä huseerasin tallissa. Keräsin ohjat käteen ja painoin kevyesti pohkeet kylkiin kiinni, ei reagointia, muutakuin pään heilautus. Napautin pohkeet kovempaa ja ei tapahtunut mitään. Raipan napautus aiheutti jo jotain eloa ponin ruhossa ja ravailimme kaviouralla tehden voltteja. Rudi tuntui kankealta ja laiskalta. Tämä on selvää kostoa tapahtuneesta. Saila kehoitti tekemään avotaivutuksia pitkillä sivuilla. Rudin takaosa meinasi lipsahdella uralta pois mutta ulkopohjetta naputtelemalla sain ponin pysymään linjassa. Muutamien kertojen jälkeen Rudi alkoi taipumaan pohkeen ympärille ja homma helpottui. Teimme saman vielä toiseen suuntaan. Sitten siirryimme tekemään samaa mutta keskihalkasijalle. Siinä joutui olemaan enemmän skarppina, että pysyi linjassa. Teimme perään vielä sulkutaivutukset samalla kaavalla. Kyllä nyt Rudi pääsikin jumppamaan oikein tosissaan! Avot ovat Rudille paljon helpompi joten sulkutaivutuksia jouduimme säätelemään paljon enemmän. Saila ohjeisti ja neuvoi minua ja yritin saada tämän kankikaikkosen tekemään pyydetyt asiat. Kun saimme kumpaankin suuntaan ja lävistäjälle puhtaat suoritukset, lopetimme väännön siihen. Loppuun teimme vastalaukka harjoituksia ja perus voltteja ravissa. Rudi pääsi kerrankin tekemään tosissaan jumppahommia ja kyllä se kiukuttelu siitä jäi, kun joutui varsinaisiin töihin. Kyllähän se hienosti yrititti kiukutella ja pitää tunnetilaa yllä, mutta nöyränä poikana suoritti valmennuksen erittäin mallikkaasti.


14.05.2017: Päiväkirjamerkintä, kirjoittanut Lissu T.
"..siis poni. Poniponi, ei mikään suomenpienhevonen." Katsoin epäuskoisena Sorelia, joka vain hymyili nätisti.
"Poni. Mitä siinä toljotat, onhan sinullakin pari ponia."
"On on, mutta.. ironisesti!" Vaan ei auttanut, olin lupautunut Sorelille liikutusavuksi, joten ei auttanut napista suomenhevosten perään (vaikka mieli teki); nyt liikutettiin new forestia. Sentään Rudiksi esitelty poni oli iso, ei mikään.. minishettis. Vaahtosammutin.

Rautias ori katseli minua tarhastaan etäisesti kiinnostuneen oloisena. Sorel lähti hyväntuulisesti hyräillen tiehensä, eikä minulle jäänyt vaihtoehtoja. Ei muuta kuin poni kiinni ja talliin harjausta sekä varustamista varten.

"Voi jestas kun sinä olet pieni.."
"Teillä on pienempiä pienhevosia!" Sorel oli selkeästi kuullut jupinani. Rudi luimisti korviaan, kun aloin setviä sen hännästä vähän isompaa takkua. Se olikin viimeinen rasti ennen varusteiden pukemista. Olin aika tyytyväinen lopputulokseen, ponin karva oikein kiilsi kaiken puunaamisen jäljiltä.

Minulla ei ollut mitään ennakko-odotuksia Rudin suhteen, eikä Sorel ollut esittänyt sen kummempia toiveita liikutuksen suhteen. "Kunhan tulee liikutetuksi", oli ollut ohjeistukseni. Olin jo oria harjatessa todennut tyytyväni pelkkään sileätreeniin, kokeilisin vähän mitä raudikko osaa ja kuinka tulisimme juttuun.
Vaikka meillä tosiaan on kotosalla pienempiä pienhevosia kuin Rudi on, selästä käsin poni tuntui (edelleen) auttamattoman pieneltä, aivan erilaiselta kuin suomenhevoset. Tai sitten minä ennakkoasenteineni vain kuvittelin.

Aika nopeasti totesin Rudilla olevan oikein hyvät liikkeet, kunhan nyffi lähti kulkemaan kunnolla. Alku oli hieman tahmea, kun Rudi kokeili, tarvitseeko tämän tädin kanssa toimia, voiko kulmissa oikoa ja tarvitseeko takaosaa ottaa mukaan. Yhteinen sävel kuitenkin löytyi melko nopeasti (eikä Sorel ollut edes katsomassa, mokoma!!), ja orin verryttyä pääsin kunnolla testaamaan sen liikkeitä ja taitoja. Etenkin laukassa Rudi tuntui älyttömän hyvältä. Tein paljon siirtymisiä ja temponvaihteluita, voltteja ympyröitä täyskaartoja kiemurauria ja sen sellaista, perusjuttuja. Ori asettui, taipui ja suoristui nätisti, peruutti vähän hätäisesti ja kiemurrellen (mutta korjasi hyvin, kun toistimme peruutuksia), kantoi itsensä hyvin ja kuunteli apujani.

Palautettuani Rudin takaisin tarhaansa parin porkkanalahjuksen jälkeen kävin antamassa Sorelille tilanneraportin. Ilmeisesti Rudilla on tapana koetella käsittelijänsä hermoja - iskiköhän herralle vieraskoreus minun kanssani? Lisäksi olin valinnut ihan väärän lajin, raudikko olisi kuulemma parhaimmillaan esteillä. Ehkäpä tämä oli Sorelin todella oleva juoni saada minut kipuamaan uudemman kerran nyffiherransa selkään!


08.05.2017: Rudi ja poniparaati
"Olen kuurannut tuon ponin jo muutaman kerran ja jälleen kerran se on saanut revittyä loimensa ja piehtaroinut ulkona kaikista savisimmassa kohdassa. Nyt minä en enää jaksa!"
Tallissa kaikui tuskastuneen työntekijän, Riian huuto. Olimme lupautuneet menemään läheiselle ratsastuskoululle esiintymään newforestinponien paraatissa. Tallilla järjestettiin isompi ponitapahtuma ja me saimme kunnian edustaa newforestinponi rotua. Tallista oli lähdössä kuusi ponia ja näiden ponien kanssa on ollut aikamoinen urakka. Kurakelit ja haastava ilma on tuonut omat vaikeudet tämän kiireen keskelle. Riia oli saanut tehtäväkseen huolehtia ponien siisteys ja kuuraaminen, se on vain todella vaikeaa, kun kaikki ponit rakastavat kuraa. Oli tapahtumapäivän aamu ja Riia oli tuskastunut, kun kaksi ponia oli eilen myllännyt savikossa koko ruhonsa järkyttävään kuntoon. Toisella poneista oli loimi päällä mutta sekään ei pelastanut kiillotettua karvapeitettä.

Minä huolehdin ponien tavarat autoon, Riia, Pinja ja Mari viimeistelivät ponien ulkokuorta kauniimmaksi. Taina ja Mira teki mitä ehti ja kerkesi auttamaan. Ihmeen kaupalla ponit saatiin kauniiksi ja lastattua autoon. Matka oli onneksi lyhyt. Minä lähdin selvittämään, mihin meidät sijoitetaan tallissa ja muut menivät katsomaan ponien tilannetta autoon. Saimme käyttöön tammatallin päädyn eikä sinne ollut tulossa ja se oli todella hyvä asia näiden muutaman orin takia! Joukossa oli neljä tammaa ja kaksi oria. Toinen oreistamme oli sellainen kiljukaula mitä ei kukaan jaksa kuunnella, sen takia yritämme pitää sen kauempana tammoista. Poneille oli omat isot karsinat ja aloimme heti tuumasta toimeen heiluttamaan harjoja kauhealla kiireellä. Muutaman ponin kohdalla pelkkä harja ei enään riittänyt vaan joutui ottamaan järeämpiä tököttejä käyttöön. Taina lähti seikkailemaan tallin ympäristöön ja katselemaan, mitä siellä tapahtui. Hetken kuluttua talliin asteli ratsastuskoulun omistaja lappujen kanssa ja hän tuli kertomaan tarkempia tietoja ja aikatauluja. Meillä oli kolme varttia aikaa, kun meidän paraatimme alkoi. Tarkoituksena oli ratsastaa ryhmänä kentällä, orit johtavat ryhmää ja ratsastaa kaikissa askellajeissa. Toinen oreista ja yksi tammoista saa erityistä huomiota suunniteltun koulunumeron johdosta musiikin tahtiin. Harjoitella emme ole paljon ehtineet mutta toivotaan parasta ja pelätään pahinta.

Itse hoo-hetki alkoi olemaan käsillä ja kaikki oli ihme kyllä valmista. Nousimme ratsaille tallin edessä ja lähdimme kävelemään kohti suurta kenttää. Yleisöä oli vaikka kuinka paljon ja muiden rotujen edustajia oli paikalla runsaasti. Meidän vuoro oli shettisten jälkeen. Ratsastin toisella oreistamme, Rudilla. Punaruunikko orimme Mortti oli vielä nuori ja sen huomasi kaukaa. Mortti hirnui jatkuvasti ja vaikutti todella levottomalta. Pinjalla oli todellinen työ saada ori pidettyä hallinnassa. Musiikki alkoi soimaan ja lähdimme liikkeelle. Ihmiset olivat iloisia, lapsien huudahdukset kuuluivat yleisöstä. Oli todella hyvä fiilis ja kerrankin tähänkin kevääseen, saimme lämpöisen auringonpaisteen lämmittämään meitä. Ponit astelivat näyttävästi kaulakaarella, tosin Mortilla oli vähän omat showt meneillään ensimmäisenä parissa. Mortti asteli väistöillä eteenpäin ja välillä hirnuen. Sen vieressä tallusteleva Rudi ei korvaansa liikauttanut kakaran toiminnalle. Teimme kentällä erilaisia muodostelma ratsastuksia kaikissa lajeissa ja lopuksi kentälle jäi vain kaksi ratsukkoa, Rudi ja Nefisa. Olimme suunnitelleet näytöksen kouluratsastuksen parissa. Se sujui todella mallikkaasti ja laiska Rudikin vaikutti pirteältä ja eloisalta ponilta, kerrankin! Nefisa kulki tasaisesti kuin aina. Lopuksi kentälle tuli vielä kaikki ratsukot ja kiitimme yleisöä asettumalla riviin keskelle kenttää. Saimme kunnon taputukset ja oli kyllä hymy leveässä suorituksemme jälkeen kaikilla!

Pakkasimme tavaroita iloisin mielin. Olin niin onnellinen suorituksestamme ja ponitkin olivat aivan super mahtavia! On onni olla näiden ponien omistaja ja kyllä minulla on paras tallitiimi. Kun olimme lastanneet ponit jo autoon, muutama naishenkilö asteli luokseni. He olivat todella kiinnostuneita rodusta ja etsineet itselleen muutamaa kyvykästä kilpaponia. He olivat hevosihmisiä, mutta heidän nuoret tyttäret haluaisivat kilpaponit itselleen ja nämä naiset olivat vielä vähän hakuteillä, minkä rotuista yksilöä he lähtisivät etsimään. Varsinkin newforestinponit olivat tehneet heihin syvän vaikutuksen ja he haluaisivat tietää rodusta enemmä ja päästä tutustumaan. Pyysin naisia tulemaan meille tutustumaan tyttöjen kanssa poneihin. He olivat todella iloisia kuulemastaan ja vaihdoimme yhteystietoja. Tämä on loistava hetki, koska tallissa asui muutama nuori, todella kapasiteettinen poni, joka olisi myynnissä juurikin kilpakotiin. Erittäin hyvä reissu meille kaikille!


04.05.2017: Kouluvalmennus
Rautias poni ravasi kentällä todella laiskasti. Ponia sai jatkuvasti käskeä eteepäin, joka oli todella outoa. Tallin muilla poneilla oli selvästi kevättä rinnassa ja vauhti sen mukaista. Rudi oli herätetty päiväunilta suoraan kouluvalmennukseen ja perus pirteä Rudi oli jossain haavemaailmassa. Valmentajamme saapui kentälle myöhässä. Sinna oli vakituinen valmentaja, joka vieraili tallilla muutaman kerran viikossa. Aloitin herättelemään Rudia taivuttelemalla kumpaankin suuntaan isolla ympyrällä. Ulospäin asettelut ei ollut ponin mieleen ja se protestoi tilannetta jumpittelemalla, eli heittelemällä päätä ja puremalla kuolaimeen kiinni. Se ei ollut minulle mitään uutta, joten otin tilanteen nopeasti haltuun. Vastoin tahtoaan, Rudi alkoi hiljalleen nöyrtymään ja myötäämään tappionsa tässä sodassa. Sinna asteli keskelle kenttää ja kehoitti minua taivuttaa ponia paremmin ja lopettaa sisäohjassa roikkuminen. Se oli minun paheeni ja teen sitä vähän jopa huomaamattani. Se tukehduttaa Rudin työskentelyä. Kuljimme pääty-ympyrällä ja teimme "kyran kolmioita", eli kulmat ratsastettiin vahvasti ulkoapuja käyttäen. Alku oli tahmeaa ja Rudi ei halunnut ymmärtää, mitä yritän. Ulko ohjassa joutui olemaan todella tiukasti mutta kyllä se lopulta alkoi kulkemaan kulmat niinkuin pitikin. Tässä valmennuksessa keskityttiin enemmän ratsastajaan kuin poniin. Ratsastajan ohjasapujen käyttöön ja istunnan tärkeyteen. Teimme valmennuksessa vielä ravikahdeksikkoa ja muutamia avoja sekä laukassa vastalaukkoja. Sinna antoi ison nipun kotitehtäviä minulle, mihin täytyy kiinnittää erityisesti huomiota. Rudi reipastui valmennuksen edetessä, vaikka alku oli todella tahmea ja uninen.


10.08.2016: Rudi saapui talliin.
Suuri hevosauto kaarsi tallin pihaan iltapäivällä. Olin nähnyt ilmoituksen myytävistä newforestinponeista ja suurempia miettimättä tein tarjouksen. Ponit olivat suvuiltaan erittäin mielenkiintoisia ja lähes kaikki olivat tehneet mittavan kilpailu-uran. Talliin kaivattiin ehdottomasti lisää poneja ja toivottu kasvatustoimintakin voisi alkaa. Olipa tallitytöille kerrottavaa, kun ilmoitin talliin muuttavan neljä uutta ponia ja heti huomenna! Roscoff sijaitsi vain muutaman ajotunnin päässä, joten tuonnista ei tarvinnut tehdä suurempia suunnitelmia. Ostotarjouksen tehtyäni kävin tallilla katsomassa ponit ja siskoni kanssa koeratsastamassa. Kaikki vaikutti todella lupaavalta! Kiire tuli laittaa karsinat kuntoon uusille asukkaille. Tilannetta ei helpottanut, että muutama päivä sitten talliin muutti newforestinponiori sekä welsh mountainori. Heidän tutustuttaminen oli vielä vaiheessa ja nyt käsiin tulee neljä lisää. Onneksi päiviä helpottaa se, että nämä ovat jo aikuisia käytöstavat omaavat ponit. Olisi voinut tulla paljon sanomista, jos kaikki olisivat olleet vuotiaita kakaroita.

Ensimmäisenä autosta otimme ryhmän ainoan tamman. Neito oli hieman hämmästynyt ja levoton sielu, oliko oripojat huudelleet sille ajomatkalla? Veimme tamman talliin ja kolme työntekijääni oli saapunut auttamaan purkamisessa. Orit talutettiin vuoroin ramppia alas ja kaikki vaikuttivat säyseiltä. Matka oli sujunut hyvin ja ponit voivat hyvin. Veimme tulokkaat talliin tutustumaan omiin karsinoihin. Tallin muut ponit olivat jo ulkona, joten talli oli hiljainen. Huomenna katsotaan tilannetta ja tulokkaat pääsevät tutustumaan pieniin tarhoihinsa.Webdesign © Shady -- Ulkoasun kuvat © MBFoto.eu -- virtuaalitalli / A sim-game stable / virtuaalihevonen / a sim game horse