Everholt Estate


Dashawn


✗   Virallinen nimiDashawn
✗   Syntynyt30.10.2014 > 20v
✗   Rotu, skpHolstein, ori
✗   Säkäkorkeus, väri167cm, musta
✗   PainotusKoulupainotus (GP)
✗   VH-tunnusVH16-044-0022
✗   OmistajaSorel (VRL-00884)
✗   Ex-omistajaWolf Sporthorses, VRL-12757
✗   KotitalliEverholt Estate (EVER4304)  
✗   SaavutuksetKRJ-I

Dashawn on matkannut monen reissun kautta Everholtiin, mutta kuinka onnekkaita olemmekaan, että saimme tälläisen orin talliimme! Cadi on hihkunut pitkään, kuinka onnistui löytämään meidän talliin oikean timantin. Hän muistuttaa minua siitä aina välillä, vaikka ostohetkestä ja kulunut jo monta vuotta. Yhä edelleen, Dashawn kuuluu Cadin suosikki hevosiin, vaikka orilla onkin vähän kovempi luonne, eikä se ratsastettavuudeltaan ole kaikista helpoin ja miellyttävin. Dashawn on aikoinaan ostettu Wolf Sporthorsesille, kun orin kasvattaja joutui konkurssiin. Myyntiin joutui laadukkaita kouluhevosia ja supina tilanteesta kävi vilkkaana kouluratsastuspiireissä. Dashawn muutti muutamien muiden hevosten kanssa Suomeen, mutta kun ori tuli uudelleen myyntiin, teimme tarjouksen ja niin Dashawn vaihtoi kolmannen kerran kotia ja maata, kohti Irlantia.

Dashawn on luonteelta kovapäinen ja vähän määräilevä. Kaikkea sen tempauksia ei kukaan osaa ymmärtää, vaikka kuinka yrittäisi. Ilkeä se ei tietenkään ole, mutta saattaa osoittaa mieltänsä näkyvästi ja kuuluvasti. Karsinassa ei saa tehdä muuta, kuin tarjoilla ruoan turvan eteen. Hoitaminen täytyy tehdä käytävällä, koska Dashawn ilmoittaa kyllä selvästi, ettei pidä siitä kun ihmiset pyörivät sen rauhan pyhätössä. Kiukkunsa ori näyttää painamalla korvat tiukasti niskaan ja ehkä vähän vilauttaen hammasrivistöään. Koskaan se ei ole ketään purrut, eikä edes näykkäissyt. Viesti on selkeä, siinä ei pitäisi kennelläkään olla mitään epäselvää. Hoitaminen käytävällä suoriutuu mainiosti, Dashawn seisoo rauhallisena paikoillaan mutta joskus saattaa häiriintyä muista hevosista, jos niitä kulkee käytävällä juuri samalla hetkellä. Silloin Dashawn elehtii levottomasti, kaaputtaa kaviolla lattiaa tai heittelee päätänsä, joskus erehtyy jopa hirnahtamaan tai hörisemään kovaa. Harvemmin kun Dashawn päästää minkäänlaista ääntä. Tämä reagoi enemmän eleillä kuin äänellä.

Napakan ratsastajan käsittelyssä Dashawn kulkee upeasti GP-tasolla asti. Epäselvät avut, huono istunta tai liian kova käsi saa hevosen vain hermostuneeksi, eikä se silloin kulje oikein mitenkään päin. Sen näkee kyllä, jos ratsastajan ja hevosen kemiat eivät kohtaa. Cadi on toiminut Dashawnin luottoratsastajana ja heillä yhteistyö on saumatonta, kaunista ja hienoa. Orilla on kaunis, hyvä tahtinen ravi ja laukka on hyvin pyörivää. Etenkin sulkutaivutukset, väistöt ja lisätty käynti ja ravi ovat sellaisia, joita tämän hevosen kohdalla katsoo mielellään. Sillä on hyvä ryhti ja se kulkee hyvin tasapainossa. Ratsastajan tehtävä on löytää tekemiseen oikea tempo ja antaa myös hevoselle tilaa tehdä tehtävät. Liika jarruttelu ja kontrollointi voi saada orin lukkoon ja jäykäksi. Työskentelyn täytyy olla rentoa ja luonnollista, ei hampaat irvessä ja veren maku suussa tehtyä.

Maastossa Dashawn kulkee reippaasti ja etenkin laukkapätkillä saattaa ottaa turhan paljon lämpöä kamiinaan. Kovin arka se ei ole, mutta yllättäen tapahtuvat tilanteet voivat saada sen säikähtämään, eli ohjat pidettävä tuntumalla maastossa. Kesällä orin kanssa on kiva lähteä merelle joko kahlaamaan tai ihan kunnolla uimaan - Dashawn ui todella mielellään! Dashawn osaa olla myös sellainen hyvänmielen kaveri - ei se aina jaksa näyttää pitkää naamaa tai loukkaantua jostain. Kun siihen pääsee kunnolla tutustumaan ja oppii, mistä se pitää ja mistä ei, Dashawnista tulee miellyttävä hoidettava ja etenkin ratsastettava.


i. Danyel

holst, m, 171cm
koulupainotus
evm

ii. Dafydd

holst, trn, 172cm
evm

iii. evm

iie. evm

ie. Padraigh

holst, m, 169cm
evm

iei. evm

iee. evm

e. Esperantia

holst, m, 167cm
koulupainotus
evm

ei. Wharton

holst, m, 165cm
evm

eii. evm

eie. evm

ee. Bonnibel

holst, m, 168cm
evm

eei. evm

eee. evm


Lue sukuselvitys
holst o. Dieter WSH s. 08.03.2016 emä. Fidelina om. Otterley
holst t. Gratia WSH s. 16.01.2017 emä. Gabriana om. Otterley
holst o. Crane Down With the Monarchy s. 06.06.2019 emä. Impressing the Czar om. Crimis Ch, KTK-II, KV-III
holst o. Everholt Dhampir s. 06.06.2019 emä. Helodie om. VRL-13283, VRL-12701

Kilpailusuoritukset


» Hyppykapasiteetti ja rohkeus:
» Nopeus ja kestävyys:
» Kuuliaisuus ja luonne:
» Tahti ja irtonaisuus:
» Tarkkuus ja ketteryys:

Kouluratsastuksessa op ( vt. / )
★ Kilpailee vain porrastetuiss kilpailuissa.

★ KRJ:n laatuarvostelu 8/20 - KRJ-I -- 9+40+20+20+15=104p.

Päiväkirja & valmennukset


☆ 14.11.2019: Päiväkirjamerkintä

Cadi istui talonsa lasitetulla terassilla, toisessa kädessä kahvikuppi ja toisessa sanomalehti. Se rauhallinen hetki ei kauan kestänyt, kun Cadi nosti katseensa lehdestä ylöspäin ja hän näki, kuinka ystävänsä Nicole käveli tomerasti kohti taloa. Cadi huokasi syvään. Hän tuntee ystävänsä liian hyvin, nimittäin tuo ilme on aina silloin, kun joku asia mietityttää tai joku on mennyt pipariksi. Ehkä hän sen kohta kuulisi, mikä on hätänä.
Nicole astui terassille, katsoi Cadia ja asteli tämän viereen istumaan tuolille. Cadin ilme oli paljon kysyvä, mutta Nicole ei saanut sanaa suustaan. Cadi rikkoi hiljaisen hetken, läimäyttäen lehden keskelle pöytää kovaäänisesti. Lehti oli avoimena levitettynä, kunnes Nicole tajusi, mikä oli homman nimi.
"Oletko ihan tosissasi?" Nicole kysyi Cadilta epävarmalla äänellä. Cadi nyökkäsi vienosti hymyillen: "Siinä olisi jo kunnon show! Olisihan meillä hevoset, joilla osallistua." Cado tokaisi tyyneesti.
Nicolen murheet olivat hävinneet sillä punaisella sekunilla, kun hän alkoi pyörittelemään ajatuksissaan tuota kaikkea. Vai että me lähtisimme Saksaan!? Edessä olisi syksyn yksi arvostetuin kouluratsastustapahtuma, Dressage Masters!

Kun mietimme hevosia, jotka valitsemme mukaan Dressage Mastersiin, tuli hetken hiljaisuus kun Nicole mainitsi Dashawnin nimen. Kysyvästi katsoen Nicole perusteli sanomaansa sillä, että Dashawn kuuluu taitavimpiin kouluratsuihin, mitä tallissa oli. Cadi kuitenkin muistutti myös siitä, ettei Dashawn ole kovin luotettava ratsu tälläisessä hetkessä. Tilanne olisi orille uusi ja erilainen, hälinää olisi paljon enemmän ja ihmisen jännitys tarttui eläimeen välittömästi. Se on totta, Dashawn on ollut ailahteleva kouluratsu ja se on näkynyt myös tuloksissa. Välillä se kulkee oikein hienosti, kun välillä taas Cadista tuntuu, että se voisi mennä mielummin kilpailemaan helppo B:tä orin kanssa, kuin yrittää selviytyä grand prix luokissa. Toki, jos Dashawn olisi oma itsensä ja antaisi itsestään sen kaiken, mitä se pystyy, sijoitus voisi olla aika kova!

Muutaman viikon makustelun jälkeen Cadi ilmoitti Nicolelle, että hän olisi ottamassa yhdeksi hevoseksi Dashawn. Sen hetken jälkeen Cadi ja Dashawn on ollut tuttu näky maneesilla. Hevosen taidot tuntuivat olevan ruosteessa ja liikkuminen tahmeaa, mutta kuulemma hiljalleen liike alkaa muokkautua siihen, mitä se on ollut. Lähtöön oli alle viikko jäljellä ja Cadi on tehnyt tämän hevosen kanssa niin järkyttävän paljon työtä, että muut tallilaiset toivovat, että hevonen osaisi edes käyttäytyä paikanpääällä niin, ettei Cadin tarvitse hävetä kovinkaan paljoa hevostaan. Tänään oli kenraaliharjoitus kotitiloissa ja Dashawn oli jo tallissa käyttäytynyt kuin mikäkin apina. Hermo alkoi olla pinnassa, mutta sinnikkäästi Cadi taisteli kiukuttelevaa mustaa hevosta vastaan.

Maneesi oli täysin tyhjä ja Cadi aloitti työstämisen heti ensimmäisestä käyntiaskeleesta lähtien. Hän asetteli, taivutteli, teki voltteja ja erilaisia kiemuroita. Hiljalleen hevosen kyljetkin alkoivat vetriintyä ja liikkumisesta tuli helpompaa ja pehmeämpää. Raviin löytyi hyvä tahti ja liike tuntui hyvältä. Hevonen käytti koko kroppaansa työskentelyssä ja nyt takaosakin teki hyvin töitä ja polki hyvin alle. Piaffe oli hieman kiireistä, siihen olisi saanut saada enemmän malttia. Siirtymiset sujui hyvin nappiin, hieman jälkijunassa tuli passage - piaffe - passage siirtyminen. Dashawn vaihtaa laukat joka toisella askeleella aina hyvin ja hyvässä rytmissä. Dashawn on hiljalleen tuntunut hyvältä idealta ottaa reissuun mukaan, toki paljon on töitä tehtykkin lähtöpäätöksen jälkeen. Dashawn oli lopetellut keväällä jo kilpailu-uransa ja jäänyt sen jälkeen kevyemmälle liikunnalle ja tietenkin se näkyy myös hevosessa. Kuukauden tykityksen jälkeen aletaan olla siinä pisteessä, mitä se oli ennen uran loppua. Nyt vain pitää toivoa, että Dashawn jaksaa pitkän reissun, sietää uudenlaiset ärsykkeet eikä loukkaannu niin pahasti uudessa paikassa, että jaksaisi keskittyä ratsastus-suoritukseen täysillä ja antaa itsestään kaiken!