Everholt Estate

Paluu kauas menneisyyteen

Historian havinaa, suokaa meidän avata alku taipaleemme tapahtumia. Olemme pienestä vaahtosammuttimesta lähtien ollut ratsastuksen taianomaisessa maailmassa. Pienet ponit kuljettivat, tiputtivat ja opettivat meidät nuorikot tavoille ja samalla arvostamaan näitä eläimiä. Tallityöt tulivat pian kuvioihin, eikä meitä muualla näkynytkään kuin tallilla ahkeroimassa ja auttamassa ponitalutuksissa. Aika vieri, saimme vuokraponin joka oli jo suurempi kokoinen, connemara. Peruskoulun loputtua, vanhempamme hankkivat meille ensimmäisen oman hevosen. Se oli tilastohevosruuna, Maxi, jonka kanssa kilpailimme. Cadi kilpaili rataesteitä 130cm ratoja ja minä, Nicole, kouluratoja helppo A tasolla. Elämä oli kaikinpuolin kivaa ja leppoista! Aikuisuuteen siirtyminen toi omat ongelmat ja Maxi myytiin. Minä lähdin opiskelemaan hevosopistoon ratsastuksen ohjaaja ja ratsuttaja linjaa, Cadi taas sairaalaopintoihin.

Muutaman vuoden vietimme hiljaista eloa, kunnes hevoset toivat meidät taas yhteen. Cadi oli ostanut trakehnertamman, jolla hän oli kilpailemassa läheisellä ratsutallilla, missä minä olin sihteerin töissä. Palasimme kahvikupin ääreen ja monet illat me vietimme toistemme luona, miettien menneitä ja myöhemmin tulevaa. Lapsuuden haaveena oli oma talli ja sen me aioimme toteuttaa. Idea otti tuulta purjeisiin nopeasti ja asiat alkoivat vain tapahtumaan. Ystävät ja sukulaiset yrittivät takoa meille järkeä päähän, että hevosala ei kannata. Olimme niin kauan tehneet töitä muille ja saanut niin paljon kuraa niskaan, että se alkoi riittämään. Vastustelijoille löimme luun kurkkuun, kun kerroimme muuttavamme toiseen maahan ja perustaen ison tallin merenrannalle. Ja niin me todellakin teimme. Kaikki uurastus, säästäminen ja rehkiminen palkittiin pian!

Tallin tilat & tilukset


Asumme päätallin vieressä paritalossa. Päätalli on suuri, tilava ja valoisa 20 karsinan talli, mistä löytyy myös kaksi pesukarsinaa, varustehuone, toimisto, wc sekä kuivaushuone. Päätallin vieressä on pienemi vaja, jossa sijaitsee kuivikkeet (puru) sekä heinät. Kaurat ja heinät saamme paikallisilta maanviljelijöiltä. Hieman syrjemmässä on kaksi pienempää tallia, joissa kummassakin on 5 karsinaa. Näitä tiloja käytetään varsoville tai vieraiden hevosille. Tilaltamme löytyy myös pieni pihatto, jota käytetään pääasiassa nuorikoille hevosille.

Kaksi suurta kenttää mahdollistaa kilpailuiden järjestämisen erinomaiset puitteet. Olemme hankkineet laajan estekaluston, koska meillä itsellä tulee niille niin paljon käyttöä ja tätä hyödynnämme mielellään kilpailupäivinäkin. Naapuri farmin kanssa ylläpidämme yhteistä maastoeste rataa, josta löytyy muutama eri reitti eri tasoisille hevosille. Vesisateet vaivaavat joskus, jonka takia tilalle on rakennettu uunituore maneesi. Tarhoja on sijoitettu pitkin pihaa, koot vaihtelevat. Laitumet ovat vähän kauempana ja ne ovat käytössä vain kesäaikaan, jolloin hevoset saavat laiduntaa suurempina laumoina. Uittaminen ja rannalla ratsastaminen onnistuu meidän omalla rantapätkällä. Voiko tästä talli parantua? Pientä pintaremonttia on jatkuvasti tarjolla ja sitä tehdään kun aikaa on.

Tallia pyörittää ystävykset Cadi Swatson sekä Nicole Rayman. Pihapiirissä juoksentelee jos jonkin näköistä iloista hännänheiluttajaa, joista muutama lähtee aina mielellään ratsastuslenkeille mukaan!Cadi Swatson (tallin omistaja)

Cadi Swatson on oman tiensä kulkija, joka ei jaksa murehtia muiden asioista ja joskus naisen hälläväliä- asenne voi aiheuttaa kitkaa joidenkin henkiöiden kohdalla, jotka Cadia eivät vielä tunne. Cadi on kaveruksista se, joka osaa vetää käsijarrusta kun sitä todella tarvitaan. Ikää naisella on 29-vuotta ja pituutta 176cm. Cadi on itsevarma, määrätietoinen ja järkityyppi - toisin kuin Nicole. Vaikka tämä kaksikko on varsin erilaisia luonteiltaan, erilaisuus on täydentänyt toisiaan ja naisista on tullut täydellinen tiimi. Toinen koheltaa, toinen parantaa.

Cadi on "vakava" kilparatsastaja, joka tekee kaiken 120% täysillä. Cadi kulkee kilpailupaikoilla vakavan oloisena, eikä hän kyllä pahemmin vitsejä kerro muiden seurassa. Cadin mieleen on hevoset, jotka omaavat korkean työmoraalin, mutta osaavat olla ratsastettavuudeltaan haastavia. Koheltavista, hölmöistä ja rehellisesti tyhmistä hevosista hän ei pidä, ne saavat jäädä Nicolen huollettaviksi. Cadi on äärimmäisen taitava kansallisen tason kilparatsastaja niin esteissä kuin koulussakin, jotenkin vain esteet ovat lajina hänelle se rakkaampi.

Vaikka Cadi saattaa vaikuttaa nirppanokalta - osaa hän myös heittäytyä hölmöilyihin mukaan. Kun häneen tutustuu, Cadista paljastuu hauska, sosiaalinen ja velmuileva tyyppi. Toki, ei luonne ole helpoimmasta päästä, koska temperamenttia löytyy ja sen myös näkee ja kuulee joskus tallilla.


Nicole Rayman (tallin omistaja)


Nicole aina hymyileväinen ja iloinen persoona, jota on helppo lähestyä ja tutustua. Oli päivä kuinka kurja tahansa, Nicole osaa kaivaa siitäkin positiivista ja hymyillä - toisin kuin Cadilla, jolla palaisi hermot hyvin nopeasti. Hevoset, jotka jaksavat pelleillä ja jumpitella, jää kummallisesti Nicolen hoidettavaksi. Ei siinä, kyllä tällä 27-vuotiaalla naisella riittää motivaatio ja huumorintaju näiden eläinten kanssa.

Aina niin iloisen näköinen Nicole on omistajista se, jonka tekemisestä paistaa rentous ja nautinto. Aina ei jaksa niin vakavasti ottaa asioita (vaikka ehkä pitäisi) ja tehtävä suoritetaan kevyin kengin. Esimerkkinä ylihuomisen kilpailupäivä, viimeinen tärkeä valmennus ja Nicole pystyy lähteä maastoon kävelylle mielummin, kuin treenata kisoja varten, koska häntä ei nyt huvita tai ei jaksa. Onneksi hänellä on Cadi, joka toimii ajoittain totuuden torvena heidän tallissa.

Tietoa ja taitoa tältä naiselta löytyy todella paljon ja enemmän hän nauttii kouluratsastuksesta kuin esteistä. Maastoilu on tietysti parasta, mitä voi keksiä, mutta kyllä sisällä sydämessä elää se kilpailuviettinen kansallisentason kilparatsastaja, joka kyllä osaa ja viitsii, kun sille päälle sattuu. Nicole on vähän hömelö, joka innostuu (etenkin uusista hevosista!) helposti, jolloin hän yrittää hyväksyttää ideansa Cadilla. Se jää vain nähtäväksi, saako Cadi pidettyä ystävänsä järkevänä vaiko ei (ääritilanteessa kyllä).


Bonnie Queally (tallityöntekijä)


Bonnie on 22-vuotias nuori neitokainen, joka on kuulunut Everholtin vakio porukkaan alusta lähtien. Bonnie on tutustunut Nicoleen, kun hän oli töissä hevostarvike liikkeessä. Nicole vieraili liikkeessä monia kertoja, joten Bonnien kasvot tulivat tutuksi ja hiljalleen he tutustuivat toisissaan ja Nicole kutsui Bonnien käymään heidän tallillaan. Sen ensimmäisen kerran jälkeen, Bonnien on kuulunut kalustoon.

Bonnie on iloinen, energinen, touhukas ja sosiaalinen paketti, joka touhuaa päivät pitkät tallilla siivoillen paikkoja ja liikuttaen hevosia. Cadi pitää vähintään kerran viikossa Bonnielle kouluvalmennusta ja hän on kehittynyt vuosen aikana todella paljon! Ihan vielä hänestä ei GP-tason ratsastajaksi ole, mutta ei se saavutus ole enään kaukana. Bonniella on hyvä asenne kaikkeen tekemiseen.

Bonnie on ollut korvaamaton apu Cadille ja Nicolelle. He voivat delegoida tehtäviä Bonnielle, että varmasti kaikki hevoset tulee liikutettua ja asiat hoidettua. Bonnie jää monesti tallille yöksi, koska illat voivat venyä touhutessa todella myöhäisiksi. Voisi sanoa, että Bonnie on mukana kaikessa; varsomisvalvojaiset, kilpailut, hevosten liikutus, tallityöt, korjaustyöt ja tietysti tyttöjen huvitteluissa.