Kerberos PBNimi: Kerberos PB Syntymäaika: 14.07.2012 - ikä
Rotu: Holstein Rekisterinumero: VH13-044-0222
Sukupuoli: Ori Kasvattaja: Skurvash  
Säkäkorkeus, väri: 166cm, punaruunikko Omistaja: Sorel (VRL-00884)
Painotuslaji: Koulupainotus (GP) Kotitalli: Rhaegal Stud  


★ Hevoskantakirja 7/2016 - KTK-II -- 20+20+21+18=79p.


Kerberos PB saapui talliimme 11.02.2013, kasvattajalleen palautuneena kilpahevosena. Kekeksi haukuttua oria oli odotettu innolla, sillä orin upea suku tuo tallin jalostusohjelmaan suurta monipuolisuutta ja lisää. Traileri saapui iltapäivällä pihaan ja koko tallin henkilökunta oli tullut seuraamaan tilannetta. Keskusteltuani kuljettajan kanssa, mietin itsekseni, oliko trailerissa oikeasti edes hevosta, sillä mitään eleitä, liikkeitä tai ääniä ei kuulunut. Menin avaamaan lastaus-siltaa, kunnes vihdoin näin tämän punaruunikon orin. Hevonen kaarsi päänsä minua kohti ja katsoi minua syvillä, kirkkailla silmillään. Puhuin hiljaa lähestyessäni oria, joka pysyi edelleen rauhallisesti paikoillaan. Tallin henkilökunta siirtyi vaivihkaa trailerin taakse nähdäkseen tämän otuksen. Ori hörisi hiljaa minulle, kun irroitin riimunnarua puomista. Lähdin peruuttamaan hevosta ja hetkessä se hiljainen hevonen muuttui kuin eläväksi tallin pihalla. Orin kannatteli päätään korkealla, korvat visusti eteenpäin törröttäen, lihakset oli hieman jännittyneet ja häntä valppaana nostettuna korkeammalle. Muut henkäilivät hevosen komeudelle, kuinka sen punertava karva kimmelsi keväisen auringon paisteessa. Tallista melkein kaikki hevoset oli viety jo aikaisin ulkoilemaan, joten Keke saisi rauhassa tutustua karsinaansa ja lepäillä ajomatkan jälkeen. Talutin Keken talliin eikä ori niskoitellut ollenkaan. Vaikka jokainen lihas oli valmiina ampaisemaan, jokin sai pidettyä hevosen mielen rauhallisena. Taputin oria kaulalle ja otin riimun pois. Keke siirtyi heti maistelemaan heiniään ja nauttimaan raikkaasta vedestä.

Totuttelu tallin arkeen on sujunut hyvin, eikä pitkä matka vaikuttanut Kekeen juuri mitenkään. Seuraavana päivänä kun oria tarhattiin, Keke päästeli paineita kunnon riehumisella tarhassaan. Jos kyseessä olisi ollut kevyt sähköaita, olisi voinut pelottaa mutta tukevat ja turvalliset puuaitaukset ovat kestäneet nuoremmatkin riehujat, miksei nyt myös ilakoivan Keken. Etenkin tarhassa oleva autonrengas on saanut kovaa kyytiä. Olisi luullut, että tämä herra olisi enemmänkin tulisempi pakkaus, mutta luonne on kuin unelma! Tallissa ori antaa hoitaa itseään omassa karsinassaan hyvin, vaikka varusteita kolisteltaisiin kuinka, se ei satulaa lähde karkuun tai pullistele vyön kiristyksessä. Ei, kyllä Keke on ihme hevonen. Tämmöisen luonteen omaava hevonen saa nopasti tallistamme faneja. Työntekijämme hoitavat Kekeä erittäin mielellään, joskus pientä riitaakin on havaittu, kuka hoitaa ja koska ja kuinka paljon. Omistajana tilanteelle ei voi kuin hymyillä. Talli on ollut melkein täydellinen hevosien suhteen, mutta nyt sen voi sanoa täydelliseksi, Keken tulon jälkeen. On hienoa vaihtelua, että ori onkin rauhallinen ja rento, eikä aina orimainen paukapää jonka kanssa asioista saa vääntää ja olla varpaisillaan jatkuvasti.

Keke nauttii ulkoilusta, mutta ehkä enemmän ihmisistä. Tämä ilmenee oria tarhatessa. Vaikka Keke oltaisiin juuri viety tarhailemaan ja hoitaja lähestyy porttia, Keke lähtee tallustelemaan heti kohti. Pienellä vihellyksellä orin saa vauhdilla luokseen. Joskus on kyllä aamuja, kun Keke on sitä mieltä että hoitajan aamuväsymys vie voiton, eikä kävely tahti meinaa hänelle riittää. Muita kavereita Keke ei tarvitse tarhaansa. Emme ole kyllä kokeillutkaan, miten kaksi oria tulisi toimeen samassa tilassa, sillä tallista ei kovin montaa oria löydy, jotka hyväksyisivät muita kuin neitoja lähelleen. Ainakaan tallissa tai ratsastaessa Keke ei pidä mitään örinää muille oreille, jotka sille välillä kovistelee karsinasta.

Rauhallisesta orista löytyy herkkyyttä ja kuumuutta aina välillä, sen huomaa ratsastaessa. Keken irtonaiset, sulavan pehmeät, näyttävät ja puhtaat askeleet hurmaa niin ratsastajan kuin katselijankin. Ei paljoa vaadi, kun hevonen kulkee kauniisti muodossa. Ratsastajan tulee olla tarkka istunnastaan, joka toimii Keken ohjauksessa parhaimpana hyötynä. Ohjista ei koskaan saa kiskoa, ellei halua päätyä kentän hiekkaa nielemään. Kovakätinen ratsastaja ei kauan tule nauttimaan orin pehmeistä askeleista, sillä Keke on erittäin herkkä suustaan, eikä kestä isompaa nykäisyä saatika kiskomista. Selkään nousee vain tietyt ihmiset, jotka tietävät ja tuntevat hevosen hyvin. Näin vältymme hankaluuksilta. Esteitä Kekellä voi hyppiä, mutta ori saattaa kuumentua turhan paljon, jolloin ratsastamisesta voi tulla kaikille hieman tukalaa. Maastossa ori on varmajalkainen, joka ei pelkää ottaa riskejä. Se menee sinne, minne ratsastaja sitä pyytää, vaikka risukon läpi. Tallin maastoesteradalle ei tämän hevosen kanssa ole kenelläkään mitään asiaa. Turvallisuus syistä. Hevonen, josta löytyy paljon potentiaalia ja kapasiteettia grand prix- tasolle asti kouluradoilla. Hevonen, joka laittaa ihmisen varmasti työskentelemään selässä, eikä anna mitään ilmaiseksi. Siksi Keke on upean monipuolinen ja sanoisin haasteellinen, jota ratsastaa todella mielellään. Koskaan Kekellä ratsastaminen ei voi olla tylsää!

Traileriin hevonen menee nätisti, ilman mitään ongelmia. Siellä se rouskuttaa tyytyväisenä heiniään ja nukkuu. Pidemmätkin kilpareissut eivät tule koitumaan ongelmaksi. Keke ei ressiä osaa ottaa juuri mistään. Kilpailupaikoille saavuttaessa ori tarkkailee valppaana ympäristöään ja saattaa höristellä muille hevosille, kunnes pääsee omalle paikalle valmistumaan koitokseen. Hoitajien häärätessä hevosen ympärillä, Keke painaa päätään hieman alaspäin ja ummistaa silmiään. Todellisuuteen se herää vasta, kun ratsastaja kiipee selkään ja kiristää viimeisen kerran satulavyön. Silloin Keke tietää, että on tosi kyseessä. Väsymys häviää kuin sekunissa ja kentällä hevonen laittaa kaikkensa peliin.

Keke on jotain, mitä ei pysty niin tarkasti edes sanoin kuvaamaan. Oma persoonansa, sellainen joita ei monissa talleissa tule vastaan. Voiko näin upea kouluratsu olla näin hyvä luonteinen? Keke on tuonut talliin uutta puhtia päiviin, kipinää joka täältä on puuttunut ja motivoinut työntekijöitäni aivan uudella tavalla. Toiveet ja tavoitteet ovat tämän orin kohdalla erittäin korkealla. Haaveena on saavuttaa pari meriittiä ja vaikuttaa holsteinhevosten jalostuksessa.


Tiedot sukulaisista

i. Leviathan
  holst, m, 168cm
  koulupainotus
  VIR MVA Ch, KTK-I, KRJ-I
ii. Solar Spectacle evm
  holst, m, 170cm
iii. Godfather evm
iie. Shillelagh evm
ie. Vanira May evm
  holst, rn, 167cm
iei. Pharao IV evm
iee. Tamara evm
e. Mask of Venom
  holst, rn, 164cm
  koulupainotus
  VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-I
ei. Alcott evm
  holst, m, 169cm
eii. Algar evm
eie. Edmunda evm
ee. Dewdney evm
  holst, rn, 164cm
eei. Grante Carlos evm
eee. Luella evm

i. Leviathan: Musta saksalainen tuonti ei ole kaikista helpoin käsiteltävä hevonen. Tumma ja tulinen Leviathan vaatii kokeneen ja kärsivällisen käsittelijän. Ori on herkkä ja ailahteleva mutta ratsuna kuin unelma. Sen upeat ja näyttävät liikkeet lumoavat katsojat. Ratsastaja saa nauttia saamastaan kyydistä täysin, koska Leviathan haluaa tehdä ja antaa parastaan. Liikkeitä ja ulkokuorta voisi kehua vaikka kuinka, mutta totuus tulee selväksi viimeistään nyt, kun ori kantakirjattiin ensimmäisellä palkinnolla ja saavutuksiin mainittakoon myös muotovalio- titteli! Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelusta Leviathan sai I-palkinnon. Ori periyttää sopusuhtaista, näyttävää ja hyvää rakennetta sekä tulisuutta luonteeseen.

ii. Solar Spectacle: On kuin ilmetty poikansa Leviathan. Suurikokoinen ori on näyttävä kaveri, joka on kisannut Intermediate tasolla eripuolilla Saksan maata. Solar on menestynyt kouluradoilla hieman keskivertoa paremmin, vaikkei sitä aivan Saksan kärkilistan hevosiin voidakaan rankata. Rakenteeltaan ori on todella korrekti, mikä on selvästikin periytynyt omassa tallissamme majailevalle Leeville. Siitospuolella Solar Spectacle ei vielä ole päässyt erityisemmin väläyttelemään kykyjään, sillä ori on melko tuore tapaus jalostuspuolella. Orin ensimmäinen jälkeläinen Leviathan antaa kuitenkin jo hieman lupauksia Solarin hyvistä periyttäjän lahjoista, sillä oma Leevimme on etenkin näyttelykehissä todistanut arvonsa.

iii. Godfather: Ei ole niittänyt tuloksia sen paremmin koulu- kuin estekentilläkään, johtuen orin loukkaantumisesta nuorella iällä. Tummanruunikolle orille povattiin loistavaa uraa kouluratsuna hyvän sukunsa puolesta, mutta ne haaveet vaihtuivat tämän orin osalta siitoshevosen tehtäviin. Periyttäjänä ori on ollut keskiluokkaa ja Godfatherin jälkeläisistä vain orit ovat onnistuneet luomaan edes jonkinlaista kilparatsun uraa, kun tammat taas ovat olleet heikompia menestyjiä.

iie. Shillelagh: On melko mitäänsanomaton nimi Leevin sukupuussa, ainakin niille, jotka ovat vähääkään perillä Saksalaishevosten sukutauluista. Ja onko tuo ihmekkään, jos Shillelaghin nimi ei kuulosta tutulta kun tamma on tehnyt uraa ainoastaan seuratasolla kisaten kouluratsastusta korkeimmillaan Va B tasolla ja esteillä 100cm luokissa. Tamman ainoaksi jälkeläiseksi jäi ori Solar Spectacle. Tamma oli koko elämänsä ajan omistuksessa samalla henkilöllä, eivätkä tamman todelliset kyvyt välttämättä päässeet oikeuksiinsa (mikäli sillä niitä olisi ollut) ratsastajan ja omistajan "huonouden" vuoksi.

ie. Vanira May: On Gerhard Eisenbergin omistama ruunikko tamma, joka yhä asuu Leviathanin synnyintilalla. Vanira May tunnetaan Gerhardin nimikkoratsuna ja juuri tämän tamman kanssa mies ratsasti maineeseen ja kunniaan. Kouluratsun uransa jo päättänyt tamma on varsonut silloin tällöin, joskaan se ei varsinaista siitostamman uraa olekaan luonut. Vanhoilla päivillään Vanira on toiminut opetusratsuna Gerhardin omille lapsille ja tammaan saattaa silloin tällöin törmätä aluekoulukisoissa Eisenberg niminen ratsastaja selässään.

iei. Pharao IV: Myytiin nuorena lupauksena Ruotsiin, yhteen maan suurimmista kisatalleista. Liikkeidensä puolesta ori olisi kelvannut kisamaan vaikka GP-tasolle saakka, mutta ailahtevan luonteensa vuoksi oria kisattiin pääsääntöisesti Vaativa A tasolla, jossa se olikin kohtalaisen tasainen menestyjä. Muutamia GP sijoituksia ori tosin kerkesi nappaamaan muistoksi ennen sen siirtymistä helpompiin luokkiin. Luonteensa puolesta Pharao tosiaan olikin haasteellinen hevonen. Miltei käsiin räjähtävän temperamenttinen ja helposti kuumuva ori oli haasteellinen ratsu maan parhaillekin ratsastajille. Siitoshevosena ori ei päässyt väläyttelemään, vaikka se onkin jättänyt kourallisen jälkeläisiä verenpeintöään jatkamaan.

iee. Tamara: Kisasi saksalaisen ratsastajalegendan Handel Fuchsin kanssa Intermediate tasolla. Parivaljakko muistetaan saumattomasta yhteistyöstään ja Handelin muistetaan kehuneen tammaa "parhaaksi ratsukseen ikinä", vaikka se ei kapasiteetiltaan aivan GP radoille yltänytkään. Molempien suureksi harmiksi Tamaran kisaura päätyi vaikeaan nivelvamman seurauksena. Jälkeläisiä tamma kerkesi saamaan elämänsä aikana ainoastaan kaksi kappaletta: Tammavarsa Vanira Mayn ja orijäleläisen nimeltään Tammerin, joka jäi Handel Fuchsin omistukseen. Tamara lopetettiin omistajan päätöksestä 14-vuotiaana, sillä nivelvamman aiheuttamat kivut ja toimettomana seisoskelu olivat vaikuttaneet tamman persoonaan tehden siitä enemmän ja vähemmän ilkeän yksilön.

-------------------------------------

e. Mask of Venom: Luonteeltaan hieman erakoksi leimattu tamma viihtyy kuningattaren roolissa ja huolii laitumelle kaverikseen vain yhden ja tietyn hevosen. Ruunikon diivan kanssa pärjää hyvin, kun oppii tuntemaan neidin metkut ja kiukuttelut. Ratsuna vaativa eikä mitään anna ilmaiseksi. Hevosesta löytyy enemmänkin kaasu kuin jarru ja liian kova meno aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä. Tamman tuntevan käsissä hevonen toimii kauniisti ja moitteettomasti. Mask of Venom on myös Saksasta tuotu koulutaituri. Menestystä on vuosien mittaan saavutettuna mm. muotovalio- titteli, kantakirjasta II- palkinto sekä kouluratsastusjaoksen laatuarvostelusta I- palkinto!

ei. Alcott: On tehnyt Euroopassa menestyksekkään uran kouluratsuna. Etenkin viime vuosina ori on ollut paljon tapetilla hyvien kilpailusuoritustensa ansiosta. Jalostuksen osalta orista ei toistaiseksi ole paljoa kerrottavaa, sillä orin jälkeläiset ovat kohtalaisen nuoria, eivätkä ne ole vielä kilpakentille saakka ennättäneet.

eii. Algar: On moniosaaja, joka on menestynyt lajissa kuin lajissa keskivertohevosta paremmin. Pääpaino orin kilpailuttamisessa on ehdottomasti ollut esteillä ja ori onkin kisannut useamman vuoden 140cm luokissa hyvällä menestyksellä. Koulukisoissa ori on kerännyt ruusukkeita Va A tasolla ja silloin tällöin Algarin on nähty ottavan osaa myös kenttäratsastus kilpailuissa.

eie. Edmunda: Varttui yhdellä Saksan suurimmista siittoloista. Tamma myytiin 9 vuoden iässä yhteen maan arvostetuimpaan ratsastuskouluun. Edmunda on toiminut tallin luottoratsuna ja oppimestarina omistajanvaihdoksesta lähtien ja tamman selässä ovat saaneet oppinsa muutamat Saksan tämänhetkisistä huippuratsastajista. Nykyään Edmunda viettää rauhallisempaa elämää asuen edelleen samaisella tallilla toimien siitostammana.

ee. Dewdney: Vaihtoi nuorella iällä omistajaa hyvin tiuhaan tahtiin. Tamma asui ensimmäisen kymmenen elinvuotensa aikana viidessä eri maassa ja oli omistuksessa kaikkiaan seitsemällä eri henkilöllä. Dewdneyn mistaja vaihdokset eivät johtuneet huonosta käsiteltävyydestä, vaan puhtaasti tamman hyvistä suorituksista GP-tason kouluratsastuskisoissa. 14-vuotiaana tamma viimein myytiin nykyiselle asuinsijalleen Tanskalaiseen siittolaan, jossa Dewdney on siitä lähtien toiminut siitostamman tehtävissä.

eei. Grante Carlos: Vaihtoi omistajaa 5-vuotiaana ja päätyi suomenruotsalaisen amatööriratsastaja Mira Lindroosin ratsastamaksi. Kaksikko teki debyttinsä kansainvälisillä radoilla vuonna -97, mutta kaksikon suurimmiksi saavutuksiksi jäivät kaksi kertaa peräkkäin voitettu Suomenmestaruus. Grante Garlos on luonteeltaan verrattain orimainen tapaus ja käsiteltävyydeltään orin on kehuttu olevan helppo. Holstein ori on hyväksytty -99 suomalaisten puoliveristen kantakirjaan, ja suurin osa orin jälkeläisistä edustaa kyseistä rotua.

eee. Luella: Myytiin 10-vuotiaana nuoren ruotsalaisratsastaja Marie Gustafssonin opetusratsuksi. Kaksikko aloitti yhteisen taivaleen Ruotsin aluetason kisoissa, mutta siirtyi nopeasti ratsastajan kehityksen ansiosta yhä vaativimmille tasoille. Kansainvälisille kilpakentille ratsukko siirtyi kaksi vuotta kestäneen yhteistyön jälkeen. Luellan parhaat vuodet kilparatsuna olivat kuitenkin jo takanapäin, joten tamma siirtyi syrjään Marien ykkösratsun roolista. Tamma pysyi kuitenkin koko elämänsä ajan Gustafssonin omistuksessa, pitäen majaa Marien sukutilalla muiden entisten arvokisahevosten joukossa.

Sukuselvityksen 2&3 polvea on kirjoittanut orin oma kasvattaja


Jälkeläiset

♦ holst-t. Gaia de Carbon s. 25.05.2013 emä. Gnade Amika PB om. Sorel
♦ holst-t. Kerli Egal s. 10.01.2016 emä. Indis Prelude om. yersinio


Kilpailusuoritukset

★ Sijoituksia 50 kpl.
★ Voittanut 7 kertaa.
★ Kilpailusuoritukset pääasiassa GP- tasolta.
★ Ori on lopettanut kilpailemisen ja siirtynyt jalostukseen.
★ Tavoitteena KRJ:n laatuarvosteluun osallistuminen.


pvm paikka jaos luokka sijoitus
20.11.2012 Fiktio KRJ Grand Prix 2/60
21.11.2012 Taavilan Suomenhevoset KRJ Grand Prix 2/50
22.11.2012 Taavilan Suomenhevoset KRJ Grand Prix 3/50
22.11.2012 Fiktio KRJ Grand Prix 6/60
23.11.2012 Fiktio KRJ Grand Prix 5/60
25.11.2012 Jade Dressage KRJ Grand Prix 4/30
25.11.2012 Cabin 21 KRJ Grand Prix 4/40
27.11.2012 Mörkövaara KRJ Grand Prix 2/30
27.11.2012 Ribbing KRJ Grand Prix 4/40
27.11.2012 Team Criminals KRJ Grand Prix 6/40
29.11.2012 Cabin 21 KRJ Grand Prix 6/40
29.11.2012 Jade Dressage KRJ Grand Prix 4/40
30.11.2012 Mörkövaara KRJ Grand Prix 4/30
30.11.2012 Cabin 21 KRJ Grand Prix 6/40
30.11.2012 Jade Dressage KRJ Grand Prix 4/30
01.12.2012 Cabin 21 KRJ Grand Prix 3/40
01.12.2012 Cabin 21 KRJ Grand Prix 2/40
01.12.2012 Westwick Sporthorses KRJ Grand Prix 7/50
02.12.2012 Kaylee Stables KRJ Grand Prix 2/30
02.12.2012 Taavilan Suomenhevoset KRJ Grand Prix 1/50
02.12.2012 Ribbing KRJ Grand Prix 2/40
02.12.2012 Cabin 21 KRJ Grand Prix 2/40
03.12.2012 Westwick Sporthorses KRJ Grand Prix 2/40
04.12.2012 Cabin 21 KRJ Grand Prix 2/40
04.12.2012 Kaylee Stables KRJ Grand Prix 2/30
05.12.2012 Cabin 21 KRJ Grand Prix 5/40
05.12.2012 Whitehall KRJ Grand Prix 2/60
08.12.2012 Cabin 21 KRJ Grand Prix 6/40
18.12.2012 Jade Dressage KRJ Grand Prix 6/40
18.12.2012 Koston Suomenhevoset KRJ Grand Prix 1/60
19.12.2012 Koston Suomenhevoset KRJ Grand Prix 2/60
20.12.2012 Koston Suomenhevoset KRJ Grand Prix 2/60
21.12.2012 Konkkaronkka KRJ Grand Prix 2/40
21.12.2012 Konkkaronkka KRJ Grand Prix 1/40
22.12.2012 Jade Dressage KRJ Grand Prix 2/40
23.12.2012 Konkkaronkka KRJ Grand Prix 2/40
24.12.2012 Koston Suomenhevoset KRJ Grand Prix 3/60
24.12.2012 Westwick Sporthorses KRJ Grand Prix 2/50
03.01.2013 Hex Sporthorses KRJ Grand Prix 1/49
04.01.2013 Hex Sporthorses KRJ Grand Prix 5/49
05.01.2013 Hex Sporthorses KRJ Grand Prix 3/49
05.01.2013 Kaylee Stables KRJ Grand Prix 5/40
06.01.2013 Hex Sporthorses KRJ Grand Prix 1/49
09.01.2013 Kaylee Stables KRJ Grand Prix 6/40
13.01.2013 Kaylee Stables KRJ Grand Prix 6/40
01.03.2013 Zuruck KRJ Grand Prix 1/43
17.03.2013 Hillamäki KRJ Grand Prix 1/40
30.08.2013 Kirbera KRJ Grand Prix 2/30
31.08.2013 Kirbera KRJ Grand Prix 3/30
07.09.2013 Cirion Stud KRJ Grand Prix 2/19Valmennukset

18.03.2014: Kouluvalmennus, valmentajana Julle
Kun saavuin kentälle, Sorel ja Keke olivatkin ottaneet hieman alkulämmittelyjä. Pyysin ratsukon isolle keskiympyrälle, tehtävänä oli väistättää takaosaa hieman ulospäin. Aluksi muutama kerta käynnissä ja kun sujui hyvin, ravissa. Keke oli aluksi vähän hidas pohkeelle, jolloin se ei aivan rehellisesti väistättänyt. Käskin Sorelia antamaan muutaman kerran hieman napakammat avut, jolloin Keke tajusi ettei voinut laiskotella, vaan alkoi liikkua oikein nätisti. Ympyrältä siirryimmekin tekemään avoja. Pitkillä sivuilla käynnissä avoja ja lyhyillä sivuilla laukannostot käynnistä. Avoissa Keke oli hieman hätäinen aluksi, mutta asia korjaantui kun käskin Sorelia tekemään paljon pieniä puolipidätteitä. Laukannostoissa ori oli erittäin hyvä, enkä löytänyt niistä mitään korjattavaa. Kun käynnit onnistuivat avossa, rupesimme tekemään niitä ravissa. Nyt laukannosto tapahtui ravista, mutta laukan piti olla muutaman askeleen ajan mahdollisimman koottua. Ravissa Keke yritti aluksi hieman vedättää tekemällä avot vain vähän sinnepäin, mutta Sorelin antaessa taas vähän napakammin avut, ori ryhdistäytyi. Laukka sujui edelleen todella hyvin ja Sorel sai sen hyvin koottuakin. Vielä viimeisenä tehtävänä teimme käynnin kautta laukanvaihtoja. Nämäkin onnistuivat erittäin hyvin, joten annoin luvan ottaa loppuverryttelyt.

17.03.2014: Kouluvalmennus, valmentajana Julle
Tällä kertaa valmennettavanani olivat Sorel ja hänen hieno orinsa Keke. Aloitimme verryttelemään siirtymisillä sekä lyhyille sivuille tehtävillä volteilla. Siirtymisiä teimme niin, että muutama askel käyntiä ja ravia, ravia muutama askel ja käyntiin. Keke oli aluksi hieman kiireinen siirtymisissä, jonka takia myös aavistuksen jännittynyt. Muistutin Sorelia tasaisesta, rauhallisesta kädestä. Volteilla Keke oli aluksi hieman kankea, mutta jo parin voltin jälkeen kankeus alkoi haihtua. Seuraavaksi teimme käynti-laukka siirtymisiä. Keke oli hyvin kuulolla siirtymisissä ja lähti mukavan energisesti eteenpäin, mutta käyntiin siirtymisessä ori meinasi hieman hätäillä. Sorelin muistaessa pitää sekä käden että istunnan tasaisena ja rauhallisena, Keke toimi erittäin hyvin.

Alkuverryttelyjen jälkeen siirryimmekin pohkeenväistöihin. Tehtävänä oli lähteä lyhyeltä sivulta pituushalkaisijalle ja siitä väistättää uralle. Uralle päästessä nostaa laukka, lyhyellä sivulla laukassa pääty-ympyrä josta raville. Pohkeenväistöt olivat Ripelle helppoja enkä löytänyt mitään korjattavaa myöskään Sorelin istunnasta tässä. Laukassa Keke lähti helposti menemään vähän liian vauhdikkaasti, joten käskin Sorelin tehdä paljon puolipidätteitä. Pääty-ympyrällä Sorel sai olla tarkkana ulkopohkeen kanssa, ettei ympyrästä tullut liian isoa. Muutamien toistojen jälkeen vaihdoimme tehtävää ja otimme hieman lisättyä ravia ja vastalaukkaa. Keke meinasi lähteä vaihtamaan laukkaa aina kulmissa, mutta Sorel sai orin pitämään hienosti vastalaukan. Lisätyssä ravissa ei ollut ongelmia. Sen jälkeen käskinkin antamaan vapaampaa ohjaa ja ottamaan loppuverkat.


Copyright

Kuvista kiitos Hippos / Emilia Fager, kuvan hevonen ei liity teksteihin mitenkään.
Tämä on virtuaalihevonen / a sim-game horse. Tekstit & ulkoasun on tehnyt Sorel.