Mistä kaikki on alkanut?

2006
Huvitus on aukaissut ovensa 2006 keväällä Shetlanninponien kanssa. Tallissa asui yleispainotteisia poneja, joille hankittiin vain NJ:n titteleitä. Laatuarvosteluissa tai kantakirjoissa ei ollut tarkoitus vierailla. Kasvatustoimintaa ei aluksi ollut ollenkaan. Ensimmäinen shetlanninponi kasvatti syntyi 15.06.2007, Huvin Radazon.

2007
Tallilla järjestettiin ensimmäisiä kilpailuita. Kesällä talliin muutti pari yleispainotteista suomenhevosta. Suomenhevosieni kantaorina toimi Niittykiitäjä ja kantatammana Severiina. Tämä vuosi oli aktiivista ja touhukasta aikaa. Shetlanninponikasvatteja syntyi reilusti parikymmentä, mutta vain 6 ponin tiedot ovat vielä tallella. Kolmantena kantahevosena on pakko mainita upea suomenhevosori, Lysti-Vinski, joka nykyään on jo tehnyt upean uran kehissä ja radoilla!

2008
Epäaktiivinen vuosi kaikinpuolin. Tallin ulkoasu muuttui moneen kertaan ja uusia rotukokeiluita tehtiin. Talliin muutti mm. puoliverisiä, welshejä ja muita ponirotujen edustajia. Nämä rodut jäivät kuitenkin kuukausien jälkeen pois listoilta, lisäksi pari kasvattia Huvin- liitteen alle kerkesi syntyä. Ensimmäinen suomenhevoskasvatti syntyi 18.01.2008, ori Huvin Parooni. Vuonna 2008 syntyi 4 suomenhevosvarsaa ja 2 shetlanninponivarsaa.

2009
Talli ns. lopetti toimintansa ja vaihtoi nimeä väliaikaisesti Vidal Poniesiksi. Suomenhevoset lomailivat noin vuoden ja shetlanninponit pysyi ja jatkoi kilpailemista, tosin todella epäaktiivisesti. Oikeastaan mitään ei tapahtunut ja kaikki seisoi paikoillaan. Yhtäkään kasvattia ei syntynyt tuolloin. Vidal Poniesissa jatkoi samat ponit, kuin mitkä olivat Huvituksessakin. Aikaisemminkin oli ollut aikoja kun suomenhevoset eivät innostaneet, mutta tämä oli radikaali päätös toimia ja muutta tallin nimi ja laittaa suomenhevoset ns. hyllylle. Vidal Ponies pyöri tasaisesti eteenpäin mutta tunne tallista hiipui ja tuntui, kuin pyörittäisi täysin eri tallia. Oli tehtävä taas muutoksia.

2010
Vasta vuoden lopulla Huvitus nousi takaisin jaloilleen. Vidal Ponies nimi unohtui - tuli tuttu ja turvallinen Huvitus takaisin. Samat shetlanninponit edelleen mukana, samoin vuoden laitumilla viettäneet suomenhevosetkin. Vain yksi suomenhevoskasvatti syntyi tänävuonna. Sivuja rakennettiin uudestaan ja tekstejä hiottiin. Uusi ulkoasu tuli myös kuvioihin mukaan. Talli pyöri jälleen suomenhevosten ja shetlanninponien voimalla.

2011
Asukasmäärä kasvoi huimasti ja kilpailemisesta tuli tarkempaa. Enään tallissa ei ollut kaikkia lajeja kilpailevia yksilöitä, vaan perustettiin jo yhteen painotuslajiin. Tämä vuosi oli Huvituksen yksi kultavuosista! Suomenhevoskasvatteja syntyi 11kpl. Shetlanninponit olivat jääneet kisalistoilta kokonaan pois, johtuen suomenhevosten määrän kasvusta. Mietin mitä ponien kanssa tehdä, joten ne saivat seistä paikoillaan eikä kasvatteja syntynyt.

2012
Kultavuosi jatkui hyvällä menestyksellä. Shetlanninponit vaihtoivat yleispainotuksensa valjakkoajoon, joten kilpaileminen pääsi alkamaan. Suomenhevosiin panostettiin enemmän kuin koskaan ennen. Huvituksen ensimmäinen kasvatti, Huvin Parooni, oli myös ensimmäinen kasvatti joka saavutti jonkun palkinnon. 3/1012 Huvin Parooni palkittiin KTK-III & KRJ-II tittelein. Tästä innostus eri laatuarvosteluja kohtaan kasvoi ja meriittien saavuttaminen tuntui hyvältä. Kasvatteja syntyi enemmän kuin koskaan ennen! Suomenhevosia 28kpl ja shetlanninponeja 15kpl. Huvituksen asukkaiden tavoitteet olivat nyt korkealla.

2013
Alkuvuosi oli todella hiljaista. Hevosilla ja poneilla kilpailtiin kun kerettiin ja muistettiin, eikä kasvateista ressattu. Kesällä 2013 innostus palasi uuden ulkokuoren voimin ja suurinosa asukkaista oli saavuttanut tarvittavat määrät sijoituksia, jotta ne voisi siirtää eläkkeelle. Uusien tulokkaiden ostaminen alkoi. Elokuussa Huvitus sai taas tuulta siipiensä alle, sillä ensimmäinen tilausulkoasu vauhditti toimintaa hurjasti!

2014
Epäaktiivisuus alkoi painaan mutta hevosilla kilpailtiin aktiivisesti. Uusia asukkaita muutti hyvä rykelmä talliin. Kilpailuita järjesttiin aktiivisesti esteitä ja koulua. Kasvatteja ei syntynyt lainkaan.

2015
Vuosi oli erittäin hiljainen kaikinpuolin. Kasvatteja syntyi vain yksi, Huvin Trissa, jonka omistaa Sachiyo. Ylläpitäjän elämässä tapahtui suuria muutoksia, eikä aikaa virtuaalitallin pyörittämiseen ollut.

2016
Keväällä elämäntilanne rauhoittui ja pitkään piinannut ikävä virtuaalihevosiin päättyi. Aikaa oli jälleen ja innostus talliin palannut. Hevosilla kilpailtiin, uusia hevosia hankittiin paljon mutta myös vanhat ja alkuperäiset, rakkaat hevoset joutuivat tekemään uusille tilaa. Tämä vuosi oli iso notkahdus toiminnassa eteenpäin. Suomenhevoskasvatteja syntyi parisen kymmentä mutta shetlanninponeja ei syntynyt yhtään. Poneilla kilpailtiin kyllä aktiivisesti ja suurimmalla osalla lisättiin valjakkoajon kilpailemisen rinnalle esteet ja koulu tuomaan ponien monipuolisuutta esiin.

2017
Vuosi oli tasaista kulkemista eteenpäin mutta puoli valoilla suurimman osan ajasta. Oman elämän muutokset ja vauhdikas arki vaikutti koneaikaan ja motivaatioon paljon, mutta silti suomenhevosvarsoja syntyi 43kpl ja shetlanninponeja 22kpl. Jalostus oli nyt tarkempaa kuin ennen, joka taas toi minulle lisää intoa touhuta suomenhevosten parissa.

2018
Vuosi oli todella takkuinen IRL-kiireiden takia ja omaa harrastamista tuli mietittyä moneen kertaan, onko tässä lopulta mitään järkeä. Jotain oli tehtävä, että motivaatio pysyisi yllä. Hornanhovi oli aukaissut ovensa alkuvuodesta ja päätin tehdä yhden isoimmista ratkaisuista varmasti ikinä. Huvitus tulee jatkamaan ilman suomenhevosia, keskittyen vain shetlanninponeihin. Moni suomenhevosista muutti toiselle tallilleni, Hornanhoviin ja osa palautui kasvattajalle tai meni myyntiin. Minä en yleensä palauta hevosia, vaan vien ne loppuun asti - tilanne oli minulle surullinen ja outo. Elokuun 8. päivä Huvitus sai uuden ulkoasun ja näin sinetöitiin ratkaisu, että suomenhevoset eivät kuulu toimintaan enään.

ulkoasu © Cery 2018  ▪  taustakuva © josemdelaa CC 1.0 & Shady Acres Mini-Shetlands ▪  kaikki muu materiaali © Huvitus
Tämä on virtuaalitalli  ▪  This is a sim-game stable  ▪  Virtuaalihevonen  ▪  a sim-game horse