Päiväkirja

♦ 05.01.2017
Huvitus on ollut pitkään tauolla, kisaamista myöten. Hevoset ovat lomailleet, uusia ei ole saapunut eikä varsoja mietitty. Näin vuoden vaihtuessa ja alkaessa Huvituksen 11-vuotis taival, on tapahtunut ryhtiliike. Ensimmäisenä liikkeelle lähdetään ulkoasun vaihdoksella, onhan tämä vihreä ulkoasu ollut Huvituksella jo muutaman vuoden. Tahtojen taistelujen jälkeen on suuri ilo laittaa sivuille alusta lähtien itse tehty ulkoasu!

Kun sivut on päivitetty ja vaihdettu uuteen ulkokuoreen, käyn sähköpostin läpi. Valitettavaa on, että kasvatteja on tullut litannia takaisin. Siitä olen suuresti iloinen, ettei kukaan kasvattinsa minulle myynyt ole tullut hakemaan hevostaan takaisin. Saan jatkaa tällä upealla kokoonpanolla eteenpäin! Kun kaikki on tehty, tarkoitus hankkia muutama uusi asukat ja katsoa, josko muutama tamma varsoitettaisiin.Kirjoituksia vuosilta 2011-2014

♦ 19.03.2014
Hevoset ovat kilpailleet hyvällä tahdilla ja osa alkaa olemaan jo sopivasti laatuarvostelu valmiita. Huvituksen 12 nuorikkoa ovat kasvaneet jo kilpailuikäiseksi, joten oli aika tehdä jo upean uransa saavuttaneille hevosille isoja päätöksiä. Neljä minulle todella tärkeää ja rakasta hevosta oli aika päästää ikuisille vihreille niityille. Tallin parhaiten pärjännyt tuontiori Lysti-Vinski sekä Huvituksen ensimmäinen ja upeasti menestyvä Huvin Parooni. Tammoista matkan päättivät Metsäkartanon Vioola sekä pientamma Viehättävän Paloma. Freewebsissä sijaitsevat kuopatut hevoset joutuivat kaikki muuttamaan osoitetta, koska freewebs lopetti sivujen toiminnan. Samalla jouduin vihdoin ostamaan lisätilaa domainille, joten kaikki kuopatut hevoset löytyvät tämän linkin takaa.

♦ 07.08.2013
Päivitysten kirjoittaminen on taas unohtunut, vaikka tallia on tullut päiviteltyä viikottain. Uusia asukkaita on saapunut, tämän vuoden varsat edelleen vailla koteja ja vihdoin uusi ulkokuori. Perinteisesti ruskeassa ulkoasussa kulkenut Huvitus vaihtoi värimaailmansa vihreään, joka oli tallin alkumetreillä meidän perus väri. Sivuja tehdään ja parannellaan parhaillaan. Haluaisin esitellä pari uusinta tulokasta, joista odotetaan suuria! Miseryltä Moondancesta muuttanut koulutamma Sanni, viides Viehättäväläinen tulokas Viehättävän Lumilla, Vibajan upea kasvatti Koistilan Nemilla sekä Sylvesterin kasvatti Tiilikan Pikkusirkku. Myös yksi oma suomenhevoskasvatti sai kunnian jäädä kotiin. Orin isänä toimii Moondancen omistama Moon Ärräpää, jota olen jo pitkään ihaillut ja kuolannut. Nyt sain mahdollisuuden lainata oria omalle tammalleni, joten odotukset ovat todella korkealla. Tämä komea vaaleanrautias ori on nimeltään Huvin Ärripurri, joka on ilmoitettu elokuun kantakirjatilaisuuteen! Myös muut hevoset ovat saaneet menestystä. Esimerkkinä Viehättävän Paloma saavutti KRJ-I palkinnon, Lakean Iltatähti Ch-arvonimen ja muotovalio on nyt myös anottu. Kantakirjassa on kolmos palkintoa tullut useammalle tammalle. Tämä syksy vaikuttaa todella lupaavalta!

♦ 18.09.2012
Hienosti yli vuosi on jäänyt täältä unholaan, vaikka talli on tasaisen aktiivisesti ollut toiminnassa mukana. Nyt pyrin muistaa kirjata myös tänne näitä tapahtumia! Kesä mennyt hyvin, talliin on muuttanut uusia hienoja hevosia ja poneja. Myös ulkoasun vaihdos on nyt koettu. Tänään talliin muutti kolme upeaa suomenputtea! Ensimmäisenä mainitaan ori nimeltä Milkan Olki&Korsi. Orin isänä on vaikuttava Milkan Jalka&Lamppu, jota olen ihaillut jo pitkän aikaa. Olin jo kerran yrittänyt saada omistukseeni tämän orin jälkeläisen, mutta silloin varsa päätyi toiseen kotiin. Toisella kertaa, kun näin ilmoituksen Malsamon myytävistä kasvateista, tein tarjouksen ja sain sen vihdoin! Olen niin onnellinen tästä upeasta paketista! Toisena uutena asukkaana tuli nuori neiti, Malkamäen Odette. Kolmen polven suku on täynnä mitä hienompia suomenhevosia, eikä meriittien määrä jätä ketään kylmäksi. Pitkään on pitänyt saada talliin yksi Malkamäen kasvatti, ja nyt vihdoin eteen tuli sopiva tamma suvultaan. Kolmantena tuli jo kilpaillut Tralla. Ruunikko tamma on hieman erilaisemmasta, yksipolvisesta suvusta. Hieno lisä tamma valikoimaani! Lisäksi voisin mainita, että upea Metsäkartanon Vioola, saavutti SLA-II- palkinnon, hienoa!

♦ 06.03.2011
Edetään jo maaliskuuta ja viimeisin päivitys tänne rustattu tammikuulta. Hevoset ovat sijoittuneet kilpailuissa erittäin hyvin ja kovin yllättäjä on ollut uusin tulokkaamme, Kirottu Tahto! Ori on poiminut kärkisijoja minkä kerkiää. Kaksi varsaa saavuttivat VSHK:n varsa arvioinnissa SVA-I palkinnon (Varpumäen Amanda & Fiktion Sisu). Lysti-Vinski on sertiä vaille champion, myös Huvin Paroonilta puuttuu yksi MVA-serti, jonka jälkeen ori olisi virallisesti muotovalio. Tarkoituksena on astuttaa pari tammaa tämän kuun puolella, jotka todennäköisesti on menossa myyntiin. Kaikinpuolin tallilla kulkee hyvin ja samalla linjoilla jatkamme matkaa.

♦ 31.01.2011
Huvituksessa on riittäny vilinää ja vilskettä koko tammikuun ajan. Hevoset ovat kilpailleet mukavasti VSHK:n alaisissa kilpailuissa ja saavuttaen useita sijoituksia. Etenkin estepuolelta Koistilan Helinä ja Signe Sulotar ovat vieneet esteradoilta monien muiden ratsukoiden pisteet ja sijoitukset. Kouluratsastuksessa taas Otto-Lapsi ja Lakean Luutnantti-Laukas on skarpannut tosissaan ja napsinut mukaan sijoituksia. Näyttelyissä on myös, ihme kyllä, keretty piipahtaa ja Lysti-Vinski on saanut kaksi irtoSERT:iä. Tallissa on myös järjestetty suuret määrät toimintaa. KRJ:n alaisia koulukilpailuita, VSHK:n alaisia este- sekä koulukilpailuita ja osallistujia on riittänyt. Onneksi nyt alkaa kiireet helpottamaan ja nyt pientä levähdystä kilpailuista ennen kun lähdetään taas ryminällä mukaan! Eli tällä tammikuun saldolla voisin todeta, aivan mahtava vuoden aloitus!

♦ 09.01.2011
Lunta jaksaa pyryttää sitä mukaan kun tallin pihat saadaan kolattua puhtaiksi. Ei ainakaan voi harmitella etteikö tallilla olisi töitä, ylimääräisiä sellaisia! No, kaikesta huolimatta hevoset ovat nauttineet lumesta mutta kesääkin jo odotellaan. Hevoset ovat kilpailleet todella rauhallisella tahdilla joka on osoittautunut erittäin hyväksi vaihtoehdoksi. Ennen kun kilpailuissa käynti oli huomattavasti tiukempi, hevoset olivat täysin erilaisia niin kotona kuin kilpailupaikoilla. Ne selvästi pitävät enemmän tästä rennosta oleilusta kuin kovasta treenistä. Pienenä haaveena olisi teettää tänä keväänä pari varsaa, mutta katsotaan jääkö vain haaveiluksi. Tammat ovat kuitenkin kilpailleet vasta vähän ja orien omistajat nimenomaan haluavat kunnolla kisattuja tammoja vierailulle. Aika näyttää! Uusia hevosia ei ole tullut, eli kaikki on pysynyt ennallaan. Nyt kun uusivuosi vaihtui, katsotaan mitä tämä 2011 tuo tullessaan!


© Huvitus 2017 | she kuva © Cherie CC BY-NC 2.0 |Taustakuva © Pixabay | Virtuaalitalli! | A sim-game stable!