Etusivu Talli Ponit Kasvatus Kilpailut Sähköposti

Trinity Nereida

✝ 18.10.2019

   

VIR MVA Ch,   KTK-II,   ERJ-I,   KRJ-II  NFL-I
Nimi Trinity Nereida Syntymäaika 14.05.2015 > 10v
Rotu Newforestinponi Rekisterinumero VH16-027-0012
Sukupuoli Tamma Kasvattaja Eaven Hills  
Säkäkorkeus, väri 130cm, tummanrautias Omistaja Sorel (VRL-00884)
Painotuslaji Yleispainotus (HeB-100-helppo) Kotitalli Cadogan Ponies  
ikääntyy satunnaisesti     -     jalostuskäytössä

Trinity Nereida on maineikkaan ponisiittolan kasvatti Iso-Britanniasta. Olen tuntenut siittolan yhden omistajista jo kauan, joten ponin hankinta kävi suhteellisen helposti. Nereidan emä on tehnyt minuun suuren vaikutuksen ja olenkin ollut pitkään kyttäämässä, koska tamma astutetaan. Kun se vihdoin oli puheenaiheena omistajilla, tein heille heti selväksi, kuinka kiinnostunut tulevasta varsasta olin. Onneksi varsa varattiin minulle, eikä sukupuolellakaan ollut väliä. Varsan vanhemmat olivat upea rakenteisia, luonteisia ja hyviä kilparatsuja. En ole koskaan ollut innokas kilpailija mutta lupasin tehdä kaikkeni, että tämä varsa saisi kirkkaan tulevaisuuden.

Nereida on ollut kohtalaisen helppo koulutettava. Tamma on hyvin ymmärtänyt, mitä siltä on yritetty pyytää. Neitimäinen diiva puskee lempeän ulkokuoren läpi etenkin kurakeleillä. Se ei vesilätäköihin tai kurakkoihin helposti suostu menemään ja osaa jumpittamisen jalon taidon. Joskus on ehkä parempi jättää tamma talliin kaatosateella. Ukkosta Nereida pelkää todella paljon. On syytä jättää neiti talliin, jos ukkosta on luvattu. Ukkosen kolahtaessa Nereida yrittää paeta laitumelta monin eri tavoin. Lisäksi yksinäisyys tekee tammasta stressaantuneen. Automatkoilla on pakko olla trailerissa joku kaverina, samoin laitumella. Jos se jää yksin, sitä meteliä ei kauan kukaan jaksa kuunnella.

Ihmisiä kohtaan Nereida on ystävällinen ja lempeä. Sen hempeä katse sulattaa sydämen. Pehmeä turpa hamuilee hellästi kämmentä ja taskuja herkkujen toivossa. Lapsien kanssa tamma pärjää mainiosti, mutta liian monta kiljuvaa vaahtosammutinta ympärillä saa Nereidan ahdistumaan. Monet lapset ovat jonoksi asti halukkaita kiipeämään ponin selkään. Nereida on saanut kunnian toimia tallin poniratsuna. Yllättävät asiat ja epäselvät avut selästä ei saa Nereidaa hämmentymään.

Vaikka Nereida on lapsien kanssa erinomainen, on ponista kuoriutunut kyvykäs suorittaja esteille ja kouluun. Ratsuna Nereida on kohtalaisen helppo, mutta osaa vaatia ratsastajaltaankin paljon. Perus käskyt tamma huolii epäselvästikin, mutta laukanvaihdot ja väistöt pakottavat ratsastajankin tietämään tarkkaan, mitä on tekemässä. Joskus on päiviä, kun ponia saa kehottaa eteenpäin jatkuvasti. Sen yhtenä kokeilu muotona ratsastajiaan kohtaan, on löntystäminen ja laiskuus. Jos ratsastaja antaa tamman pomottaa, tulee ratsastus hetkestä erittäin työläs. Hienostunut neito ei ole vielä tänäkään päivänä suostunut astumaan järveen. Kuumina kesäpäivinä olisi kiva käydä järvellä viilentymässä, mutta Nereida on siitä vahvasti eri mieltä. Ei kyllä ponin ilme pesukarsinassakaan nauttiva ole... Uiminen olisi hyvää liikuntaa, mutta tämän kohdalla se täytyy unohtaa. Iso ihme on, että Nereida suostuu vesiesteen ylittämään!

Nereida on helppo pitää hallinnassa, mutta vauhdin ylläpito on joskus hankalaa. Tamma saattaa laiskotella ja etenkin esteitä kohti on hyvä muistaa sopiva vauhti. Nereidalla on hyvä hyppytekniikka, mutta suorituksen maksimoimiseksi tarvitaan hyvä vauhti. Jos vauhti on liian hidas, hyppy jää kauas tai poni kieltäytyy. Ohjista on turha kiskoa, sillä ei aiheuta kuin hermostuneisuutta tammassa. Tasainen käsi, painoapujen hyödyntäminen ja oikea vauhti on hyvät avaimet hyviin sijoituksiin. Nereidalla tulee käyttää ehdottomasti etujaloissa suojia esteillä. Nereidalla on ylitetty metrisiä esteitä hyvällä menestyksellä, pienestä koostaan huolimatta. Takaosasta löytyy sen verran papua, ettei aina haittaa, vaikka esteelle ponnistus jäisi hieman kauas.

Kouluratsastus on Nereidalle selvästi vaikeampi laji, kuin rataesteet. Ratsastaja joutuu tekemään kovaa työtä, että saa ponin kulkemaan toivotusti. Nereida yrittää fuskata liikkeissä ja hyödyntää ratsastajan keskittymisen herpaantumisen heti. Vain muutama henkilö on saanut ponin kulkemaan täydellisesti, se on monen vuoden työstäminen ja kokemus ponista. Nereida taitaa lajia helppo B tasolle asti. Ensimmäisestä jalan liikkeestä asti on huolehdittava, ettei tamma saa milliäkään mahdollisuutta alkaa laiskottelemaan. Poni on pidettävä avuille herkkänä kokoajan ja keskittyminen täysissä lukemissa. Kun Nereidan saa kulkemaan toivotusti, näky on upeaa katseltavaa. Tasaiset ja hyvä tempoiset liikkeet ovat tehneet moniin tuomareihin hyvän vaikutuksen. Nereidalla on näyttävät ja ilmavan tasaiset liikkeet luonnostaankin, joten on hienoa päästä esittelemään ponin parhaita puolia yleisölle.

Uskomatonta kyllä, Nereida on todella energinen ja vauhdikas maastoesteradoilla! Ehkä tämä poni vain nauttii kun maisema vaihtuu, yllätyksellisiä ja erilaisia esteitä tulee ylitettäväksi ja suorittaa saa luonnon keskellä. Välillä ponia joutuu jopa pidättelemään kunnolla, ettei vauhti aivan lähtisi käsistä. Mitään tamma ei pelkää ja säiky. Esteet tamma ylittää upeasti ja epäilemättä mitään. Ratsastajan tehtäväksi jää keskittyminen pysymään mukana ja pidettävän ponin hallinnassa. Nereida on kuin eri poni maastoesteillä, kuin innostunut nuori varsa!

Olen ollut erittäin tyytyväinen tähän yksilöön, jota halusin jo kauan ennen sen syntymää. Minulle ei ollut väliä, onko tuleva varsa tamma vai ori, kunhan on terve. Sain itselleni luottoponin huolehtimaan lasten opettamisesta, kilpakentille loistavan kumppanin sekä ponin, joka tuo talliin vaihtelua ja hieman harmaita hiuksia. Kelpo poni, jonka kanssa tähtäämme korkealle tähtiin asti.


           

Tiedot sukulaisista

i. Placido Anor

nf, trn, 135cm
yleispainotus
evm

ii. Armand Eros IV

nf, trn, 133cm
evm

iii. Rargack Eros

evm

iie. Chaseleigh

evm

ie. Arachne Violetta

nf, rn, 130cm
evm

iei. Archibald

evm

iee. Mélantha Seren

evm

e. Taranath Trinity

nf, trt, 127cm
yleispainotus
evm

ei. Neel's Sentinel

nf, rt, 134cm
evm

eii. Waythe Neel

evm

eie. Chreicyra

evm

ee. Nylora Lorelei

nf, rn, 126cm
evm

eei. Delacroix Chaos

evm

eee. Yvotte Lycia

evm

i. Placido Anor, upean värinen tummaruunikko yleiskonkari on toimittanut monenlaista virkaa elämänsä aikana. Ori on elänyt pienellä yksityistallilla harrasteponina, mistä se myytiin aktiiviseen ja tavoitteelliseen kilpakotiin Ruotsiin. Ponilla kilpailtiin esteitä metrin luokissa, koulua helppo B tasolla ja kenttäratsastuksessa helpoissa luokissa. Työmoraali on korkea, sitä on helppo ratsastaa mutta vaatii tomeran ja määrätietoisen ratsastajan. Oriluonnetta löytyy ja poni pörhistelee herkästi tammoille. Muuten käsiteltäessä kiva mutta arvaamaton. Aktiivisen kilpailu-uran jälkeen ori toimi siitosponin tehtävissä Ruotsissa, josta se myytiin Suomeen pienelle ratsastuskoululle lappiin. Tässä kohtaa poni ruunattiin, jotta se olisi vielä mukavempi nuorten käsitellä. Placido Anor ehti jättämään parikymmentä jälkeläistä, joista suurin osa asustaa Ruotsissa. Varsat olivat selväpäisiä, kivoja yleisponeja, joilta kuitenkin löytyi sitä pientä kipinää luonteesta. Rakenteellisesti Placido Anor oli sopusuhtainen, korrekti ja hyvä liikkuja. Kaula oli sopusuhtainen, hyvät linjat, hyvä säkä, pitkä selkä, aavistuksen jyrkkä laskeva lautanen. Takaosa oli voimakas ja jalka-asennot hyvät. Vähän sapelijalkaisuutta ja ventoa vuohista, mutta ei pahasti. Kaviot olivat terveet, kovat ja kestävät. Jokainen hoitotoimenpide sujui suurempia murehtimatta. Nykyisin Placido Anor elää eläkeponin virkatehtävissä pienellä maalaistallilla ja välillä sitä käy nuoret ratsastajanalut liikuttelemassa maastossa. Placido Anor kantakirjattiin Ruotsissa toisella palkinnolla.

ii. Armand Eros IV, tummanruunikko ja pienikokoinen poniori on parhaimmillaan esteradoilla. Orilla on hyvä hyppytekniikka ja vahva imu esteelle. Osaa vaatia ratsastajalta ja tarvitsee apuja paljon. Sitä täytyy rohkeasti osata hillitä ennen estettä mutta myös uskaltaa antaa ohjaa esteiden välissä. Kun ponin kanssa löytyää oikean keskitien balanssin, sijoitukset ovat taattu. Koulua on kilpailtu helppo A:ta seuratasolla, vähän kevyemmällä ajatuksella. Kapasiteetti riittäisi varmasti vaikeampiinkin koulusuorituksiin, jos vain omistaja olisi halukas viemään ponia eteenpäin. Maastoesteitä ei ole virallisesti kilpailtu mutta kotitallilla menti helpolla tasolla oikein mallikkaasti. Armand Eros IV on kantakirjattu kolmannella palkinnolla. Orilla on aavistuksen raskas rakenne ja lyhyt runko. Liike on ilmavaa ja hyvän tahdikasta, takajalat ovat vähän supussa ja liike jää helposti lyhyeksi. Jaloista löytyy huomautettavaa. Omaa vahvan oriluonteen eikä ole aloittelijoiden käsiteltävissä. Varsoja on alle 10 vaikka tavoite oli yli parikymmentä. Ori menehtyi kotitallissaan 11-vuotiaana suolikierteeseen.

ie. Arachne Violetta, on pienikokoinen ruunikko kaikki käy- tyyppinen poni, joka ei säikähdä tai stressaa yhtään mistään. Erittäin varmajalkainen ja tasapainoinen poni, joka on toiminut ratsastuskoulussa nuorten luottokilpaponina jo vuosia. Sen kanssa on kilpailu esteitä ja koulua seura- ja aluetasolla. Arachne Violetta on opettanut monia nuoria ratsastuksen alkeista lähtien ja ponin taso taitaa metrin esteille ja helppo A tasolle. Rakenteellisesti sopusuhtainen, selkeä sukupuolileima, pitkärunkoinen, kantava lanne, kaulan ja niskan liittymät erinomaiset. Jalat ovat puhtaat ja siistit, ei huomautettavaa. Liike on irtonaista ja matkaavoittavaa, puhdasta. Arachne Violetta on varsonut 4 upea varsaa, joista jokainen on ollut todella taitava yleisratsu. Luonteeltaan Arachne Violetta on rauhallinen, hempeä ja läheisyydenkipeä. Se rakastaa rapsutuksia ja huomiota. Tamma tulee kaikkien kanssa hyvin toimeen, laumassa johtavassa asemassa.


e. Taranath Trinity, tummanrautias pieni kokoinen mutta sitäkin näyttävämpi yksilö. Taranath Trinity kilpaili helppo A tasolla koulua ja tamma voitti maansa isoja kilpailuita, joista palkinto kunniaa ja mammonaa. Tamma on herkkä, rehellinen ja vaativa ratsastettava. Liikkeet ovat näyttävät ja tasaiset, pieneksi poniksi liikkeet ovat erittäin näyttävät ja lennokkaat. Myöhemmällä iällä Taranath Trinity kantakirjattiin I-palkinnolla, eikä tulosta tarvitse ihmetellä. Tämä tamma edustaa lähes täydellistä newforestinponia, tosin kokoa saisi olla vähän enemmän. Rakenteeltaan todella sopusuhtainen, vahva sukupuolileima, kaunis ilmeikäs pää, hyvä asentoiset jalat, sopiva rungon pituus ja syvyys, hyvä takaosa ja hännän kiinnittymä. Liikkeet ovat tahdikkaat ja irtonaiset. Erinomainen laatu yksilö! Ponin omistaa brittiläinen newforestponi siittola, joka on tehnyt kasvatustyötä jo vuosikymmeniä. Myös Taranath Trinity on kilpailu-uransa jälkeen siirtynyt siitostamman tehtäviin ja tähän mennessä jälkeläisiä on syntynyt 8kpl. Taranath Trinity periyttää hyvää sopusuhtaista rakennetta, herkkyyttä ja pientä kokoa.

ei. Neel's Sentinel, on rautias erittäin herrasmies luonteinen ori, joka ei orimaisuuttaan tuo ihmeemmin esille. Saksasta britteihin ostettu poniori on kiertänyt erilaisissa ratsastuskilpailuissa ja viimeiset muutama vuotta orilla ratsasti 12-vuotias tyttö. Hän osoitti, että myös nuoret pärjäävät orien kanssa kilpailutilanteissa ja perus käsiteltäessä. Neel's Sentinel on rakenteeltaan korrekti, hyvä linjainen, piirteetön säkä, runko on sopusuhtainen, takaosa vahva, jyrkkä pysty lautanen, etuosa saisi olla vanhempi. Etujaloissa vento vuohinen ja takajalat siistit ja suorat. Liike on hyvä tempoista, liikkuu suoraan mutta vasen etunen kerii aavistuksen. Kantakirjattu toiselle palkinnolle. Nykyisin Neel's Sentinel toimii vielä viimeiset kaudet siitosorin tehtävissä ja sen kanssa vieraillaan erilaisissa showkilpailuissa ja näyttelyissä. Kilpailu-ura on monipuolinen, tästä ponista oli mihin tahansa! Rataesteitä metrin luokkia, koulua helppo B ja kenttäratsastusta tutustumisluokissa. Ratsastajan rohkeus ei riittänyt kenttäkilpailuissa vaativammalle tasolle, vaikka ponin kapasiteetti olisi kyllä riittänyt. Neel's Sentinel on ori, joka ei pienestä hetkahda. Joskus luonteensa puolesta luultu ruunaksi, mutta kyllä tammat saavat sen oripojan sieltä herätettyä tarpeen vaatiessa.

ee. Nylora Lorelei, väritykseltään ruunikko ja luonteeltaan erittäin tammamainen ja vähän säpsy. Uudet tilanteet saattavat hermostuttaa ja uudet asiat otetaan vastaan suurella varauksella. Nylora Lorelei kilpaili rataesteitä 70cm luokkia ja koulua helppo C tasoa, mutta sen kanssa kilpailuihin meneminen oli sen verran raskasta, että ura päättyi lyhyeen. Taitoa ja potentiaalia siltä löytyy radalla, mutta se kaikki muu mitä ympärillä tapahtui, on raskasta. Muutama voitto kummastakin lajista rapsahti. Nylora Lorelei on kevyt rakenteinen sporttiponi, jonka runko saisi olla vanhempi ja tammaleima selkeämpi. Luonteesta puskee tammamaisuus vahvasti esiin ja se on välillä todella rasittavaa. Kiimapäivinä ponin kanssa ei kannata tehdä yhtään mitään. Se kiukuttelee kaikesta, ei seiso paikallaan ja ratsastaessa liikkuu kuin laiska rautakanki. Nylora Lorelei myytiin newforestinponia kasvattavalle tilalle, jossa tamma on saanut viettää laatuaikaa vuodesta toiseen varsan vierellä. Tammalla on jo 9 varsaa.

Jälkeläiset


♦ nf-t. Chao's Ophelia s. 18.06.2016 isä. Colour by Design om. Calla
♦ nf-o. Cadogan Stormcrow s. 13.08.2016 isä. Karhukedon Stormrunner om. tvisha KTK-II
♦ nf-t. Cadogan Carmensita s. 05.12.2016 isä. Karhukedon Amor om. HM KTK-II
♦ nf-t. Cadogan Berrybuck s. 27.02.2019 isä. Beabury Brandybuck om. Sylvi KTK-II

Kilpailusuoritukset


KRJ:n alaiset kouluratsastuskilpailut
56 sijoitusta / 8 voittoa / 1 cup-sijoitus

01.02.2016 - Fiktio - He B - 1/40
13.02.2016 - Huvitus - He B - 4/40
15.02.2016 - Huvitus - He B - 3/40
15.02.2016 - Huvitus - He B - 1/40
18.02.2016 - Huvitus - He B - 2/40
25.03.2016 - Mörkövaara - He B - 7/50
26.03.2016 - Mörkövaara - He B - 2/50
23.06.2016: Metsovaara - He B - 6/40
26.06.2016: Metsovaara - He B - 3/40
12.07.2016: Metsovaara - He B - 5/40
13.07.2016: Moana PB's - He B - 1/40
13.07.2016: Metsovaara - He B - 4/40
13.07.2016: Delicate - He B - 3/30
15.07.2016: Cadogan - He B - 4/40
17.07.2016: Mörkövaara - He B - 4/40
19.07.2016: Metsovaara - He B - 4/40
20.07.2016: Cadogan - He B - 3/40
21.07.2016: Cadogan - He B - 3/40
22.07.2016: Cadogan - He B - 5/40
23.07.2016: Aittohaara - He B -- 3/47
28.07.2016: Cadogan - He B - 4/40
27.08.2016: Yentel Ponies - He B - 2/30
06.12.2016: Cadogan - He B -- 4/40
12.12.2016: Walcott - He B -- 1/57
12.12.2016: Fiktio - He B -- 6/40
14.12.2016: Fiktio - He B -- 6/40
15.12.2016: Fiktio - He B -- 4/40
19.12.2016: Romilly - He B -- 1/50
19.12.2016: Moondance - He B -- 2/30
20.12.2016: Moondance - He B -- 4/30
20.12.2016: Moondance - He B -- 4/30
20.12.2016: Romilly - He B -- 3/50
21.12.2016: Romilly - He B -- 7/50
22.12.2016: Romilly - He B -- 4/50
23.12.2016: Moondance - He B -- 3/30
31.12.2016: KRJ-Cup - He B -- 6/287
05.01.2017: Cadogan - He B -- 1/40
11.01.2017: Cadogan - He B -- 2/40
12.01.2017: Fiktio - He B -- 6/40
14.01.2017: Escorant - He B -- 2/30
18.01.2017: Härdelli - He B -- 2/30
19.01.2017: Härdelli - He B -- 2/30
19.01.2017: Cadogan - He B -- 5/40
21.01.2017: Escorant - He B -- 3/30
22.01.2017: Härdelli - He B -- 5/30
22.01.2017: Cadogan - He B -- 1/40
26.01.2017: Escorant - He B -- 3/30
27.01.2017: Cadogan - He B -- 5/40
28.01.2017: Härdelli - He B -- 3/30
29.01.2017: Härdelli - He B -- 3/30
13.02.2017: Kievarinkuja - He B -- 5/60
15.02.2017: Kievarinkuja - He B -- 3/60
16.02.2017: Kievarinkuja - He B -- 5/60
17.02.2017: Fiktio - He B -- 4/40
26.02.2017: Fiktio - He B -- 4/40
28.02.2017: Fiktio - He B -- 1/40
ERJ:n alaiset esteratsastuskilpailut
46 sijoitusta / 6 voittoa

17.02.2016 - Yemene - 100cm - 5/30
18.02.2016 - Yemene - 100cm - 2/30
18.02.2016 - Yemene - 100cm - 1/30
19.02.2016 - Yemene - 100cm - 4/30
20.02.2016 - Yemene - 100cm - 3/30
23.02.2016 - Yemene - 100cm - 5/30
13.02.2016 - Huvitutti - 100cm - 2/30
15.02.2016 - Huvitutti - 100cm - 4/30
18.02.2016 - Petäjävaara - 100cm -- 1/30
19.02.2016 - Petäjävaara - 100cm -- 4/30
19.02.2016 - Huvitutti - 100cm - 5/30
25.02.2016 - Turmeltaja - 100cm - 4/30
27.02.2016 - Turmeltaja - 100cm - 5/30
28.02.2016 - Turmeltaja - 100cm - 3/30
03.03.2016 - Mörkövaara - 100cm - 2/30
06.03.2016 - Mörkövaara - 100cm -- 3/30
07.03.2016 - Mörkövaara - 100cm -- 2/30
09.03.2016 - Mörkövaara - 100cm -- 5/30
07.06.2016: Petäjävaara - 100cm -- 5/30
08.06.2016: Petäjävaara - 100cm -- 2/30
22.06.2016: Metsovaara - 100cm -- 4/40
28.06.2016: Bridgeroad - 100cm -- 3/50
30.06.2016: Silverlycka - 100cm -- 5/40
01.07.2016: Metsovaara - 100cm -- 3/40
03.07.2016: Marcius - 100cm -- 2/40
03.07.2016: Kuuralehto - 100cm -- 3/40
04.07.2016: Metsovaara - 100cm -- 4/40
05.07.2016: Marcius - 100cm -- 4/40
05.07.2016: Heljävirta - 100cm -- 6/40
06.07.2016: Marcius - 100cm -- 3/40
09.07.2016: Heljävirta - 100cm -- 3/40
11.07.2016: Bridgeroad - 100cm -- 1/30
13.07.2016: Bridgeroad - 100cm -- 5/30
15.07.2016: Oakhill - 100cm -- 4/30
15.07.2016: Bellgrove - 100cm -- 3/30
16.07.2016: Oakhill - 100cm -- 2/30
16.07.2016: Bridgeroad - 100cm -- 1/30
17.07.2016: Bellgrove - 100cm -- 1/30
18.07.2016: Bellgrove - 100cm -- 5/30
18.07.2016: Oakhill - 100cm -- 5/30
19.07.2016: Bridgeroad - 100cm -- 5/30
25.07.2016: Edelsten - 100cm -- 2/30
09.08.2016: Metsovaara - 100cm -- 5/40
17.08.2016: Kuuralehto - 100cm -- 6/40
21.08.2016: Oakhill - 100cm -- 2/30
22.08.2016: Oakhill - 100cm -- 1/30
KERJ:n alaiset kenttäratsastuskilpailut
42 sijoitusta / 11 voittoa

08.02.2016 - Marcius - helppo - 5/30
09.02.2016 - Taikakuun kartano - helppo - 1/30
14.02.2016 - Huvitutti - helppo - 2/30
25.02.2016 - Rhaegal Stud - helppo - 1/40
27.02.2016 - Rhaegal Stud - helppo - 4/40
02.03.2016 - Mörkövaara - helppo - 3/30
06.03.2016 - Turmeltaja - helppo - 3/30
10.03.2016 - Turmeltaja - helppo - 3/30
10.03.2016 - Mörkövaara - helppo - 3/30
10.03.2016 - Hymni - helppo - 3/30
12.06.2016 - Metsovaara - helppo - 1/36
26.06.2016 - Metsovaara - helppo - 6/38
26.06.2016 - Marcius - helppo - 1/35
28.06.2016 - Metsovaara - helppo - 5/38
02.07.2016 - Rhaegal Stud - helppo - 3/40
04.07.2016 - Metsovaara - helppo - 5/30
15.07.2016 - Metsovaara - helppo - 6/40
18.07.2016 - Koskimäki - helppo - 1/30
19.07.2016 - Koskimäki - helppo - 1/30
21.07.2016 - Kärmeniemi - helppo - 6/40
28.07.2016 - Kärmeniemi - helppo - 3/40
30.07.2016 - Kärmeniemi - helppo - 4/40
02.08.2016 - Mörkövaara - helppo - 1/40
07.08.2016 - Mörkövaara - helppo - 5/40
19.08.2016 - Mörkövaara - helppo - 3/40
22.08.2016 - Metsovaara - helppo - 2/28
24.08.2016 - KK Overload - helppo - 4/28
27.08.2016 - Mandelbacke - helppo - 3/20
28.08.2016 - Metsovaara - helppo - 1/28
29.08.2016 - Breawa - helppo - 4/30
30.08.2016 - Metsovaara - helppo - 1/28
02.09.2016 - Turmeltaja - helppo - 6/40
04.09.2016 - Hengenvaara - helppo - 6/40
07.09.2016 - Kuuralehto - helppo - 1/28
08.09.2016 - Kuuralehto - helppo - 2/28
10.09.2016 - Hengenvaara - helppo - 1/40
12.09.2016 - Kuuralehto - helppo - 3/28
13.09.2016 - Ros Cirein - helppo - 2/37
13.09.2016 - Kuuralehto - helppo - 4/28
16.09.2016 - Ros Cirein - helppo - 5/37
17.09.2016 - Ros Cirein - helppo - 6/37
19.09.2016 - Kuuralehto - helppo - 5/28
Show Pony Circuit
Katso ponin tuloksia SPC-tunnukselta (SPC-SR1-1369)

   

Näyttelyt & saavutukset


NJ-näyttelyt
15.12.2016: Cadogan Ponies - irtoSERT -- pt. Jannica
26.02.2017: Adina - MVA-SERT, BIS3 -- pt. Jannica
13.03.2017: Susiraja - irtoSERT -- pt. Jannica
09.05.2017: Haavelaakso - irtoSERT -- pt. vaapu.
25.08.2017: Cadogan - MVA-SERT, BIS2 -- pt. Jannica

VSN-näyttelyt
12.12.2016: Cadogan Ponies - RCH -- 10 pistettä
14.12.2016: Cadogan Ponies - CH -- 20 pistettä

Champion- arvonimi myönnetty 5/2017
VIR MVA - arvonimi myönnetty 8/2017

★ Ponikantakirjassa 2/2017 palkittu - KTK-II -- 20+18+17+18=73p.
★ ERJ:n laatuarvostelu 9/2017 - ERJ-I -- 7+40+20+20+15=102p.
★ KRJ:n laatuarvostelu 9/2017 - KRJ-II -- 8+41+20+14,5+15=98,5p.
★ VNFY:n laatuarvostelu 2/2018 - NFL-I -- 18(9+9)+40+22+29+22,5(18+4,5)+10=141,5p.

VarustekaappiVarusteet ostettu: Equestrian PRO, OddPixel & Mestyn Varuste

Päiväkirja & valmennukset


29.06.2016: Kouluvalmennus, kirjoittanut miivi
Kurvasin tänään aamusta autoni Cadogan Poniesin pihaan. Olin jonkun verran ollut yhteyksissä Sorelin kanssa suomenhevospiirien kautta, mutta naisen poneihin en ollut päässyt ennen tätä päivää tutustumaan tarkemmin, olin muutaman kerran kilpaillut Cadoganissa, mutta muuten talli oli minulle vieras. Pääsisinkin saman tien aloittamaan kahden päivän rupeamalla, tänään valmentaisin Trinity Nereida -ponia koulussa ja huomenna huolehtisin sen liikutuksesta. Kävelin rauhassa kentän reunalle. Sorel ja Nereida olivat jo verryttelemässä, nainen oli juuri alkanut keräillä ohjia ja pyytää tammaltaan aktiivisempaa työskentelyä. Tervehdin lyhyesti Sorelia ja otin heti ohjat käsiini. Tosin kuvainnollisesti, Sorel sai pitää poninsa ohjat ihan omissa käsissään.

Käynnissä ratsukko sai suorittaa runsaasti voltteja ja ympyröitä molempiin suuntiin sekä aloitella kolmikaariselle kiemurauralle hakeutumista. Sorel joutui tekemään tosissaan töitä pienen poninsa kanssa, tamma yritti joka välissä luistaa siltä pyydetyistä asioista. Edes hyvätahtista ravia se ei jaksanut ylläpitää ilman Sorelin sataprosenttista keskittymistä. Alkuverrytteljen jälkeen ratsukko siirtyi kiemuratehtävälle. Alkuun he suorittivat sitä ravissa, kiinnittäen erityistä huomiota suoriin teihin sekä taipumiseen. Tunnin alussa Nereida oli jängännyt hyvin vastaan pienillekin pyynnöille taipua, mutta nyt se oli lämmennyt, eikä viitsinyt enää vastustaa apuja, vaan taipui kauniisti eikä hangoitellut vastaan. Myös siirtymiset, pysähdykset ja peruutukset tehtävällä sujuivat hyvin. Erityisesti kehuin ratsukkoa siitä, että Nereida malttoi lähteä peruuttamaan suoraan myös keskellä kenttää. Viimeiseksi ratsukko sai vielä ottaa laukkaa tehtävällä. Laukkatehtävä keskimmäisellä kaarella vaati hyviä asettavia apuja, jotta poni ei nostanut väärää laukkaa, ja oikeassa laukassa Sorelin tuli niin työstää laukkaa kuin muistaa taivuttaa ja suoristaa poninsa, jotta ravissa olleet nätit taivutukset jatkuisivat myös laukassa.

Laukka sujui heti alusta asti yllättävän hyvin. Valmennuksen lopussa kehuinkin ratsukkoa hyvien peruutusten lisäksi vahvasta laukkatyöskentelystä.


25.06.2016: Maastoretki, kirjoittanut Hapero
Sunnuntaipäivän tarkoitus oli niin ikään ratsastella ihan perusjuttuja kentällä, mutta haettuani ja liki varustettuanikin Nereidan, yllätti eräs tallilainen minut kysymällä meitä mukaan maastoreissulle hänen ja welsh cob tamma Pinkin kanssa! Hetken epäröin, mutta toisaalta Sorel oli kyllä sanonut Nereidan olevan ihan kiltti maastossakin ja että voisin kyllä mennä sen kanssa, jos saisin jonkun seurakseni - mikäs siinä siis, suunnitelmat vaihtuivat äkisti, mutta aurinkoisen sunnuntain kunniaksi olisi kyllä kiva päästä pois kentän pölyistä ja kunnon maastoratsastukselle. Jouduin hetken odottelemaan maastokaverini varustautumista, mutta käytin sen ajan letittämällä Nereidan harjan siististi. Pian pääsisimme matkaan!

Tarkoituksemme oli kiertää kuulemma noin puolentoista tunnin lenkki, jonka aikana ehtisin nähdä kaikki Cadogan Poniesin ja Lapin kauneimmat maisemat. Kiipesimme tallipihalla poniemme selkään ja lähdimme peräkanaa kulkemaan pientä metsätietä tallin takaa. Ja kyllä oli Lapin luonto näin kesällä kaunis: kaikkialla oli erisävyistä vihreää, metsää silmän kantamattomiin ja puissa linnut lauloivat iloisesti. Ponit pärskivät ja viuhtoivat hännillään kärpäsiä. Idylli toki särkyi valtavaan paarmalaumaan, joka sai varsinkin Nereidan hermostumaan ja suosiolla siirryimme raviin ja ötököitä karkuun. Hetken jo ehdin miettiä Nereidan villiintyvän ja lähtevän laukkaan, mutta maltillisesti se pysyi Pinkin takana ja rauhoittuikin nopeasti päästessään piinaavia ötököitä karkuun. Ravailimme rauhaksiin metsätien reunaa ja jutustelimme niitä näitä - mikäs sen parempaa. Kliseisesti eteemme aukeni aava suora, ja ponit nostivat laukan ihan itsekseen. Nereidaa ei niinkään kilpalaukka kiinnostanut, mutta Pinki kyllä heitti muutaman railakkaan pukin heti alkuunsa. Meillä oli hurjan hauskaa ja molemmat toivoivat laukkasuoran jatkuvan, mutta realiteetit tulivat vastaan huonon näkyvyyden myötä ja himmailimme ratsut takaisin kevyeeseen hölkkään - molemmat siirtyivät onneksi mukisematta. Olin aina ollut vähän arka ratsastaja ja varsinkin maastossa ehdin aina pienen hetken miettiä, mitä tapahtuisi, jos en saisikaan ponia hidastamaan. Mutta Nereida oli kultainen ja kuuliainen. Onneksi harvemmin Nereida on vaikeasti hallittava ja tamma kuunteli hienosti pidätteet. Luonto oli kaunis ja saimme nauttia lumoavasta maisemasta! Toivottavasti pääsen vielä uudestaan Cadoganin poneilla ratsastamaan.


23.06.2016: Kouluvalmennus, kirjoittanut Hapero
Viikonloppu olisi unelmieni täyttymys, sillä olin saanut Sorelilta viikonlopuksi käyttööni newforestinponi Trinity Nereidan! Saisin pitää tammaa kuin omaani koko viikonlopun ajan! Perjantaina en ehtinyt kuin käydä moikkaamassa tammaa nopeasti ja tsekkaamassa käytännön asiat, mutta tänään lauantaina varustaisin sen ja suuntaisimme kentälle tutustumaan paremmin. Tamma ei varsinaisesti ilahtunut, kun kävin sitä hakemaan laitumelta, mutta antoi silti mukisematta kiinni ja lähdimme kävelemään tien piennarta pitkin tallille. Puolessa välissä tamma yritti kerran kääntyä ympäri, mutta olin hereillä eikä tilanne päässyt yllättämään. Tallilla laitoin tamman kaksin puolin käytävälle kiinni ja hain sen varusteet ja harjapakin satulahuoneesta. Sen suurempia aikailematta ryhdyin harjaamaan tammaa päästä kavioihin - kaikki sujui ongelmitta ja sain varustettuakin Nereidan siihen samaan syssyyn. Seuraavaksi vain oma varustus kuntoon ja pian olimmekin jo kentällä kävelemässä alkukäyntejä.

Kävelimme pitkät alkukäynnit, tunnustelin siinä samalla miltä se satulaan palaaminen tuntui, kun viimeisistä ratsastuksista oli jo useampi kuukausi aikaa. Aloin taivuttelemaan Nereidaa käynnissä: tein voltteja, kahdeksikkoja, kolmikaarista kiemurauraa ja vähän pohkeenväistöäkin. Ratsuni tuntui mukavan herkältä ja kuuliaiselta - se teki kaiken minkä pyysin eikä kuitenkaan ylireagoinut mihinkään. Ravissa pohkeenväistö ei ottanut sujuakseen vaan Nereida juoksi pois altani pää ylhäällä ja selkä alhaalla yrittäessäni väkisin puskea sitä sivulle. Kuulin vanhan ratsastuksenopettajani äänen päässäni, sanomassa, että haastetta pitää olla, mutta jos asia tuntuu mahdottomalta, pitää tehtävää helpottaa. Huomasin taas, jälleen kerran, niinkuin minulla oli tapana, yrittäväni ihan liian paljon yhdellä kertaa. Helpotin hommaa huomattavasti, pyysin ihan vain muutamaa askelta - ja kas kummaa, alkoi se pohkeenväistö ravissakin sujua ainakin pienissä pätkin! Laukkaa otin vain varovaisesti pääty-ympyrällä molempiin suuntiin, uusien hevosten kanssa se tuppasi jännittämään minua, mutta tällä kertaa ihan turhaan: Nereida käyttäytyi moitteettomasti! Tämän ponin kanssa on turha yrittää pakolla ja väkisin, täytyy palkita heti oikein tehdystä suorituksesta ja lopettaa pyytäminen. Kun meillä on selvät sävelet, mitä olemme tekemässä, pystyi tammalta pyytää enemmän ja enemmän. Nereida on ihanan monipuolinen ja tasainen ratsastettava!


23.06.2016: Kouluvalmennus, kirjoittanut miivi
Kurvasin tänään aamusta autoni Cadogan Poniesin pihaan. Olin jonkun verran ollut yhteyksissä Sorelin kanssa suomenhevospiirien kautta, mutta naisen poneihin en ollut päässyt ennen tätä päivää tutustumaan tarkemmin, olin muutaman kerran kilpaillut Cadoganissa, mutta muuten talli oli minulle vieras. Pääsisinkin saman tien aloittamaan kahden päivän rupeamalla, tänään valmentaisin Trinity Nereida -ponia koulussa ja huomenna huolehtisin sen liikutuksesta. Kävelin rauhassa kentän reunalle. Sorel ja Nereida olivat jo verryttelemässä, nainen oli juuri alkanut keräillä ohjia ja pyytää tammaltaan aktiivisempaa työskentelyä. Tervehdin lyhyesti Sorelia ja otin heti ohjat käsiini. Tosin kuvainnollisesti, Sorel sai pitää poninsa ohjat ihan omissa käsissään.

Käynnissä ratsukko sai suorittaa runsaasti voltteja ja ympyröitä molempiin suuntiin sekä aloitella kolmikaariselle kiemurauralle hakeutumista. Sorel joutui tekemään tosissaan töitä pienen poninsa kanssa, tamma yritti joka välissä luistaa siltä pyydetyistä asioista. Edes hyvätahtista ravia se ei jaksanut ylläpitää ilman Sorelin sataprosenttista keskittymistä. Alkuverrytteljen jälkeen ratsukko siirtyi kiemuratehtävälle. Alkuun he suorittivat sitä ravissa, kiinnittäen erityistä huomiota suoriin teihin sekä taipumiseen. Tunnin alussa Nereida oli jängännyt hyvin vastaan pienillekin pyynnöille taipua, mutta nyt se oli lämmennyt, eikä viitsinyt enää vastustaa apuja, vaan taipui kauniisti eikä hangoitellut vastaan. Myös siirtymiset, pysähdykset ja peruutukset tehtävällä sujuivat hyvin. Erityisesti kehuin ratsukkoa siitä, että Nereida malttoi lähteä peruuttamaan suoraan myös keskellä kenttää. Viimeiseksi ratsukko sai vielä ottaa laukkaa tehtävällä. Laukkatehtävä keskimmäisellä kaarella vaati hyviä asettavia apuja, jotta poni ei nostanut väärää laukkaa, ja oikeassa laukassa Sorelin tuli niin työstää laukkaa kuin muistaa taivuttaa ja suoristaa poninsa, jotta ravissa olleet nätit taivutukset jatkuisivat myös laukassa. Nereida on todella taitava ja se selvästi osaa nämä asiat! Enemmän rohkeutta ja tasaisuutta ratsastajalle ja homma sujuu kuin rasvattu.

Laukka sujui heti alusta asti yllättävän hyvin. Valmennuksen lopussa kehuinkin ratsukkoa hyvien peruutusten lisäksi vahvasta laukkatyöskentelystä. Annoin ratsukolle vapaat kädet tehdä loppuun veryttely. Suosittelin kuitenkin ratsastamaan isoa ravia ja eteen ja alas, että poni sai selkäänsä hyvän venytyksen.


11.06.2016: Maastoretki, kirjoittanut Lissu T.
"Sä teet tämän kyllä niin tahallas", puuskahdin Sorelille naisen ojentaessa minulle leveä virne huulillaan satulan.
"En tietenkään", kuului huvittunut vastaus, kun käännyin satuloimaan ratsuani, sievää rautiasta Nereidaa. Sievää pientä rautiasta Nereidaa. Ponia. Taas. Minä kun olin haaveillut hevoskokoisesta ratsusta, kun menin ja hävisin vedonlyönnin minkä seurauksena päädyin Sorelin talliorj... apulaiseksi. Edelliskertainen nyffiori tuntui jo ihan kivalta vaihtoehdolta, Nereida kun oli vain 130cm korkea. Sorel oli kuitenkin hämmästyttävän varma, että halusi minut juuri Nereidan selkään. Vaikka miten yritin rykiä kurkkuani "kröhömwelshDkröhöm" -mallisesti koko sen ajan, kun laittelin tammaa valmiiksi.

Upea, (liian) lämmin kesäpäivä houkutteli minut kääntämään ratsuni turvan kohti maastoreittejä, "sinne peurojen ja hirvien sekaan". Vaan mitäs me Nereidan kanssa metsänelukoista! Tai ainakin minä toivoin, ettei tamma paljoa sarvipäitä hätkähtäisi, eiköhän neiti ole niitä nähnyt.
Ilokseni huomasin alimitoitetun ratsuni olevan älyttömän mukava, yhteistyöhaluinen ja energinen ratsu. Lempeän ponin olemus terästäytyi heti, kun suuntasimme metsää kohti, askeliin tuli kummasti enemmän vauhtia kuin tarhasta talliin lönkytellessä. Olin etukäteen kysellyt reittisuosituksia, joten itsenäisen epäselvän hortoilun sijaan tiesin (ainakin kertoman perusteella) hyvän lenkin laavulle ja takaisin. Alkukäyntien jälkeen pyysin Nereidalta ravia, rentoa hyvää etenevää perusravia, välillä vähän reippaammin tai verkkaisemmin kulkien. Innokas raudikko kulki korvat tötterössä eteenpäin, eikä tosiaan välittänyt mitään, vaikka hoksasin ainakin yhden peuran vähän kauempana metsässä. Peurakaan ei välittänyt meistä tuon taivaallista, kohtaamisemme villin suomalaisen luonnon kanssa oli suorastaan tylsä.

Sorel ei ollut maininnut mitään Nereidasta sekä jokseenkin haastavasta vauhdinsäätelystä. Kaiketi nainen oletti minun huomaavan asian laukkasuoralla. No, huomasinhan minä. Reipas ratsuni nimittäin ampaisi eteenpäin kuin Nato-ohjus laukkapyynnön saatuaan, hyvä kun malttoi suoran lopussa raville pudottaa. Hetken kyllä meno oli kunnon Singer-ompelukonemaista tiktiktik-ravia.. Toinen laukkapätkä ei ollut ensimmäistä parempi, vasta kolmannella yrityksellä sain säädeltyä vauhtia. Jos en olisi pidättänyt, Nereida laukkaisi varmaan edelleenkin jouhet putkella risuista, männynkävyistä ja peuroista välittämättä.
Laukkainnosta huolimatta paluumatkan ravi- ja käyntihölkkäily sujui leppoisassa tahdissa ilman yrityksiä siirtyä reippaampaan tahtiin tai laukalle. Tamma toimi kyllä älyttömän hienosti ja oli mukavan menevä, herkkä hevonen. Mitä nyt sen laukan kanssa herkkyydelle haistatettiin pitkät, ainakin pidäteherkkyydelle.

"Oliko Nereidalla virtaa?" Sorelin virne oli niin tietäväinen ja leveä, että oikein harmitti, kun metsästä ei tarttunut käpyä matkaan - olisin taatusti osunut sillä ystävääni nenään!


06.06.2016: Laatuarvostelussa ulkomailla
Kuulin tuttavani käyttäneen muutamia hevosiaan ulkomailla laatuarvosteluissa ja mielenkiintoni heräsi heti. Halusin muutenkin saavuttaa kaikenlaista, joten nyt olisi mainio tilaisuus lähteä kokeilemaan taas jotain uutta. Hankin tarvittavia tietoja ja tein suunnitelmia, kunnes lähdimme isolla porukalla käymään Amerikassa. Matkaan tarttui muutamia siitoshevosia mukaan Nereidan lisäksi. Talvikarva oli onneksi jo tippunut pois ja hevoset näyttivät kuurauksen jälkeen edustavilta. Tämä oli meidän ensimmäinen ulkomaan matka ponien kanssa, kaikki oli uutta, joten otin matkaani muutaman reissaamisen konkarin.

Matka sujui hyvin ja perille päästyä, jouduimme hieraisemaan silmiä muutaman kerran. Tallialueella oli valtava määrä mitä upeampia poneja, eri rotuisia. Muutamaa welsh cobia seuratessa tuli sellainen olo, että onko meillä Suomessa edes näin upeita yksilöitä! Jotenkin kaikki rodut olivat muutaman asteen upeamman näköisiä, kuin kotopuolessa... Täytyy yrittää pitää silmät kiinni myynti-ilmoituksista, tosin siitäkin tuli lopulta mahdotonta, koska myynnit oli merkitty myös käsiohjelmaan...

Aloimme purkamaan hevosautoa ja ensimmäisenä vuorossa oli Nereida. Ihana kaunokainen katseli korvat tötteröllä ja silmät valppaina joka puolelle. Ympärillä oli hirveä hälinä, mutta Nereida vaikutti rauhalliselta. Ehkä sekin oli hämmentynyt kaikesta ja tietenkin matkasta...

Nereida oli meidän poneista ensimmäinen ja vuoronumero oli 15. Tovi saatiin odotella, mutta saimme ainakin rauhassa valmistella poneja ja puunata karvasta pölyt pois. Vihdoin tuli meidän vuoro! Kolme tuomaria pyöri ponin ympärillä ja yksi heistä kirjasi asioita muistiin. Pitkään tuomarit harkitsivat ja miettivät. Nereida oli ilmeisesti pitkästä lentomatkasta äkäinen, koska poni ei meinannut suostua olemaan paikallaan, ei sitten millään. Liikkeet sujuivat hyvin ja Nereidan kaunis ilmava ravi saatiin esitettyä tuomaristolle. Tammalla oli selvästi kiukkuinen päivä, eikä oikein mikään miellyttänyt. Pisteet kuullessani olin kuitenkin tyytyväinen, vaikkei poni edustanutkaan parhaimmillaan. Liikkeistä erinomaiset pisteet ja ainoastaan käsittely oli 4/10%, mikä minua ei kyllä yhtään ihmetytä. Hauska kokemushan tämä oli ja seuraavaa ponia kehään!

Olin tyytyväinen Neridan esitykseen, vaikka olin vähän hämilläni mikä kiukkupuuska sille tuli juuri, kun oli meidän tärkeä hetki. Ennen vuoroamme poni oli ihmeen rauhallinen ja tasainen. Kai me sitten pilattiin hänen kauneusunet? Päivästä tuli todella pitkä mutta antoisa. Minä juoksin erilaisia myyntikojuja läpi ja selailin ponien myynti-ilmoituksia. Myytävien perässä juoksin myös radan laidalla, yritin ehtiä katsomaan heidän vuoroaan ja tarkkailemaan, olisi siinä meille kiva poni. En saisi tehdä tätä, mutta olo oli kuin olisin lapsi suuressa karkkikaupassa. Kaikkialla oli vain makeaa ja upeaa, ei pysty sanoinkuvailemaan kuinka näyttäviä ponit täällä olivatkaan!

Vihdoin päivä oli tullut meidän osalta päätökseen ja ehdottomasti kannatti tulla! Ponit oli lastattu autoon, tavarat saatu autoon ja nyt pääsisimme ajamaan ensimmäiseen vastaantulevaan ruokapaikkaan. Meidän lentomme lähti vielä tänään myöhään illalla.


07.01.2016: Pakkaset paukkuvat
Ei mieltä lämmitä tuvan takkatulikaan, kun ulkona on yli -30 pakkasta! Hevoset saavat nauttia aamun heinät sisällä. Ulkoilla ei tänään taida tarvita. Kylmä viima vielä nostattaa pakkasen määrää. Tarkoituksena oli kuitenkin aamupäivällä mennä lämmitettyyn maneesiin ja liikuttaa Nereida. Esteitä emme olleet hetkeen hyppineet, joten tänään oli vuorossa esteet. Siskoni valmisteli maneesiin kolme 50-80cm rataestettä, kun minä valmistelin ponia tallissa. Nereida seisoi tyyneen rauhallisena kun harjasin sitä. Vasta varusteiden tuttu kilinä herätti tamman todellisuuteen. Nereida nosti päätään ja alkoi liikehtiä vaivihkaa, jotta satulan laitto hankaloittuisi. Pullistelusta tuttu poni ei minua enää yllätä, joten voitot kääntyi minulle.

Nereida haukotteli makoisasti, kun aloin kiipeämään satulaan. Tamma ei vakuttanut yhtään innostuneelta liikunnasta, eli töitä saisin tehdä. Alkuun verryttelin pääty-ympyrällä ja herättelin ponia avuille. Taivutukset onnistui yllättävän nätisti ja tempon vaihtelut sujuivat hyvin. Oliko ponilla metkuja mielessä, vai miksi äsken vielä todella väsynyt poni vaikutti nyt kelpo suorittajalta...

Ensimmäiselle ristikolle Nereida eteni tavalliseen tapaansa laiskasti, ylitti kuitenkin esteen siitä huolimatta! Raipalla napauttamalla tammaan sai uuden vaihteen päälle ja vauhtia saimme lisää. Vähitellen Nereida piristyi ja kuolainten narskuttelukin loppui. Lopuksi oli 80cm pystyeste, jonka Nereida kieltäytyi kerran. Vauhtia oli hyvin, mutta jokin ei vain mennyt nappiin. Oli lähellä, etten satulasta lähtenyt. Neljä kertaa ylitimme esteen onnistuneesti ja ratsastuksesta jäi hyvä mieli. Tein suhteellisen kevyen harjoituksen tälle päivälle. Olisi ollut mukavaa lähteä maastoon lopuksi kävelylle, mutta kukaan ei halua ylimääräsiä seistä tuossa pakkasessa... Tyydyin siis höpisemään siskoni kanssa joutavia, kun Nereida kävellä löntysti ohjat roikkuen pitkin kaviouraa. Vielä olisi neljä muuta liikutettavaa, joten aika rientää seuraavan kopukan kimppuun.Webdesign © Shady -- Ulkoasun kuvat © MBFoto.eu -- virtuaalitalli / A sim-game stable / virtuaalihevonen / a sim game horse